Nu s-a plătit munca suplimentară???? Nu cred, când aveam atâtea GARANȚII DE BINE din partea tuturor…..

A trecut data de 10 aprilie și nu s-a plătit munca suplimentară???? DE CE când aveam o gramadă de oameni de bine, plecând de la ministru, secretar de stat, administrație, chiar și unii reprezentanți sindicali(în mod special ei) care proslăveau beneficiile nesperate ce o să se reverse peste noi? Dacă în cazul celor care conduc acest sistem problema este de oportunitate și decizie(ați văzut că nu ne enumerăm printre preferați), mirarea este în ceea ce privește pe cei care îi reprezintă pe membrii de sindicat. Nu înțelegem cum râurile de lapte și miere care ar fi trebuit să ne inunde au secat.

Pot înțelege un demers care să transmită o informație care impactează sistemul penitenciar ca urmare a unei implicări fără echivoc, constante pe linia obținerii unor beneficii pentru cei pe care îi reprezentăm(modificare în sens constructiv a Statutului, a prevederilor legale privind legalitatea deținerii, a cadrului normativ privind siguranța locurilor de deținere, promovarea unor acte normative care să ajute personalul), în aceeași măsură cu susținerea implementării unor măsuri care să facă mai riguroasă desfășurarea activității în sistem, mai implicată din partea personalului la nivelul oricărui palier(conducere sau execuție, ofițeri sau agenți). De acord și cu demersurile făcute pentru a aminti celor care ne conduc să reactualizeze în timp util prevederi legale de acordare a unor drepturi deja în plată.

Dar nu s-a întâmplat nimic din toate acestea. Să scoți în evidență lucruri care de drept trebuiau să se întâmple(mai ales că noi știam încă din Decembrie 2023 de aceste lucruri), mai mult să și mulțumești sau să te arăți surprins de dărnicia Guvernului în condițiile în care sumele acordate nu reprezinta decât parte din ce trebuia să primim încă din anul 2022, acest lucru ar trebui să ridice multe semne de întrebare în mintea celor pe care îi reprezintă. Dar asta este o altă problemă. Ce mă miră este că nu mai văd indignare pentru un demers de aplicare a unei prevederi legale prin emiterea unui ordin de ministru ce făcea posibilă plata orelor suplimentare(muncă prestată și neplătită)!!!!!!

Poate ca măcar acum, personalul din sistem să înțeleagă că a fi la mâna altora este dăunător pentru ei și pe de altă parte Administrația, ar trebui să înțeleagă că dacă aceștia nu vor mai efectua munca suplimentare SISTEMUL AR INTRA ÎN COLAPS. Mai ales că milionul de ore suplimentare este efectuat în continuare, iar concedii de odihnă mai avem din 2022. 

Cât despre ,,VREDNICIA” cu care ne onorează doamna ministru în promovarea și semnarea acestor acte normative, fără de care nu pot fi puse în plata drepturi salariale și nu numai, vezi modificările la OMJ 4800 care așteaptă de aproximativ un an semnătura ministerială, ne-am obișnuit. Și nu este numai cazul ei. Asta este ,, povara” miniștrilor justiției. Sunt la fel de ,,vrednici”.

Doamna ministru, măcar drepturile care le avem obținute, dar care nu pot fi puse în plată fără semnătura dumneavoastră, faceți un efort și acordați-le!!! Nu de alta, dar se vor trezi câte unii, care debusolați s-ar putea să vă laude și pentru ce n-ați făcut!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *