Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a interimarilor la Justiţie, Fonduri Europene şi relaţia cu românii de pretutindeni

 

Președintele României a semnat, miercuri, decretele de numire în funcţie a interimarilor la cele trei ministere rămase fără titular, în urma remanierii Guvernului, pe care a refuzat-o. De asemenea, şeful statului a acceptat şi demisiile lui Tudorel Toader, Rovana Plumb şi Natalia Intotero.

Astfel, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele a semnat următoarele decrete:
•    Decret prin care se ia act de demisia domnului Tudorel Toader, ministrul justiției, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
•    Decret prin care se ia act de demisia doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
•    Decret prin care se ia act de demisia doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
•    Decret prin care se desemnează doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al justiției, interimar.
•    Decret prin care se desemnează domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanțelor publice, ca ministru al fondurilor europene, interimar.
•    Decret prin care se desemnează domnul Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, ca ministru pentru românii de pretutindeni, interimar.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis, marţi seară, la Palatul Cotroceni, propunerile de numire a vicepremierului Ana Birchall, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Justiției, a ministrului Eugen Teodorovici, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Fondurilor Europene și a ministrului Radu Ștefan Oprea, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Ana Birchall a preluat, joi, ca interimar, portofoliul de la Ministerul Justitiei, afirmand ca obiectivul sau este sa asigure buna functionare a institutiei.

Ana Birchall a precizat ca MJ se afla pe circuitul de avizare al actelor normative, iar in acest context obiectivul sau principal este asigurarea unei bune coordonari, astfel incat activitatea celorlalte ministere, agenda sedintelor de guvern sa nu fie afectate.

Vicepremierul a amintit ca a mai asigurat interimatul si in februarie 2017: „am lucrat atunci cu foarte buni profesionisti si va asigur ca ne vom face treaba.”

Îi dorim succes în noua activitate și sperăm că vom putea rezolva problemele cu care se confruntă sistemul penitenciar.

3 răspunsuri la „Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a interimarilor la Justiţie, Fonduri Europene şi relaţia cu românii de pretutindeni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *