Mutări sesiunea 4/2018

Sesiunea 4/2018 de mutări potrivit , calendarului desfășurării activității de mutare, la cerere, a funcționarilor publici cu statut special definitivi din sistemul administrației penitenciare în alte unități ale sistemului administrației penitenciare, a început.

Detalii cu privire la perioadele de depunere a cererilor de mutare ale funcționarilor publici cu statut special, informațiile privind numărul de funcții disponibile, modelul de cerere de mutare, precum și alte informații relevante le găsiți aici:

Aici :

cerere mutare

O noua intalnire in Comisia mixta, acelasi rezultat

Comisia mixta de dialog social a inceput cu reluarea problemelor ramase de rezolvat de la ultima sedinta. Din pacate nu s-a intamplat nimic spectaculos. Acelasi dezinteres amestecat cu o lipsa de empatie fata de problemele sistemului iti lasa un gust amar. Am atentionat reprezentantii MJ si ANP cu privire la pericolul declaratiilor fara fundament ale ministrului justitiei, declaratii jignitoare avand in vedere beneficiile de care are parte domnul ministru. Cerem mai mult respect fata de munca colegilor nostri sens in care ministrul ar trebui sa puna in practica atentia declarata fata de sitemul penitenciar.

Probleme la care ar fi trebuit sa avem o solutie pana la aceasta data:

 • Conditii de munca – S-a infintat un grup de lucru – sustinem participarea sindicatelor la lucrarile grupurilor de lucru
 • Salarizare la nivelul anului 2022– impact de aproxim. 28 de milioane pe luna
 • Impozitare medicamente pensionari – adrese catre celelalte structuri din sectorul de aparare in vederea obtinerii unui punct de vedere referitor la modul cum aplica ei prevederea legala.
 • Plata orelor suplimentare 2016-aprilie 2018 – DG spune ca din aproximativ de 720.000 de ore suplimentare existente la 1 ianuarie, la acest moment mai avem de recuperat 375.000 de ore rezultat care nu credem ca reflecta realitatea.
 • Se asteapta scrisoarea cadru pentru a putea promova un proiect de buget cu eventuale sume pentru incadrare din sursa externa.
 • Echipe operative speciale – ANP sustine existenta EOS, drept urmare in Regulamentul privind siguranta locurilor de detinere va fi inserata si obligatia infiintarii acestora. Acest lucru va fi transmis si CPT.
 • Statut Deciziei de zi pe unitate – regimul juridic stabilit prin OMJ 2724 – daca odata desemnat ar trebui sa primeasca si remuneratia corespunzatoare.

Ordine de zi sedinta de azi

 • Acordare spor de 5% paza-supraveghere pentru personalul care executa misiuni cu detinutii
 • Acordare spor de tura sau spor de noapte – de facut comunicare cu MS in sensul lamuriri aspectelor legate de aplicarea acestor prevederi legale
 • Imputernicirea ofiterilor pe functii de conducere – aplicarea legii in sensul limitarii la maxim un an perioada de imputernicire
 • Concursuri – numai cele in derulare
 • Statut – promovat in Parlament cu mentiunea ca va trebui sa reluam demersurile pentru a putea modifica unele prevederi care vulnerabilizeaza personalul.
 • Comunicare interna – se va incerca o reintrare in normalitate
 • Rectificare bugetara – la acest moment se definitiveaza o serie de solicitari urmand sa fie incropit un proiect al nevoilor care sa treaca prin furcile caudine ale finantelor

18 septembrie 2018 ședința Comisiei mixte de dialog privind sistemul penitenciar

Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar este invitată marți, 18 septembrie 2018, ora 10.00,  să participe  la ședința Comisiei mixte de dialog privind sistemul penitenciar la  Ministerul Justiției. 

În cadrul  Comisiei mixte de dialog social, Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar va prezenta un nou set de probleme cu care se confrunta sistemul penitenciar dintre care amintim:

 • deficitul mare de personal,  inechitățile salariale, diminuarea bugetului în sistemul penitenciar, soluții organizare concursuri în condițiile în care bugetul ANP a fost diminuat, precum și stadiul  problemelor evidențiate până acum.

Rezultate proba scrisă admitere Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna -2018

Vă informăm, că pe site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor, la secțiunea Carieră >Admitere în instituții de învățământ>Admitere 2018, s-a publicat lista cu rezultatele finale la proba scrisă de admitere la  Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna -2018.

Aici : Rezultate probe scrise

Reglaj final DG dispune acordarea majorări 75%

Tensiunile create, de către Ioana Șerban  director general adjunct al ANP, în rândul angajaților din penitenciare prin  neaplicarea dispozițiilor legale referitoare la plata orelor suplimentare și a muncii prestate în zilele de repaus săptămânal și sărbători legale, au fost tranșate azi în cadrul ședinței cu echipa de coordonare a ANP, de către directorul general  al Administrației Naționale a Penitenciarelor  Marian Dobrică. 

Majorarea de 75% se plătește integral.

Aici  adresa și instrucțiunile  emise către unități și adresele și instrucțiunile către DEA și DTIC .

Adresa-catre-unitati-55031-ref-munca-suplimentare

Adresa-catre-DTIC-55033-ref-munca-suplimentara

Adresa-catre-DEA-55035-ref-munca-suplimentara

Mâine se alege. Ori ANP plătește munca asa cum am convenit, ori vor munci ei….

Mâine ar trebui să se întoarcă din concediu de odihna directorul general Marian Dobrica, ocazie cu care ar trebui rezolvată si problemă pontarii personalului astfel încât să poată sa-si primească drepturile salariale asa cum prevede legea.

Intelegem ca DG Dobrica imbratiseaza opinia ce o sustinem si noi ca drepturile trebuiesc platite asa cum au fost legiferate, mai ales ca are la dispozitie si punctul de vedere al MJ care spune că avem dreptate in ce susținem. Lucrurile ce ne mira tin de faptul că la nivelul conducerii ANP exista derapaje de la dispozițiile date de DG. Si ma gandesc la faptul că DGA Plesa Cristian a inteles ca in loc sa-si asume o decizie care privea personalul, repet, decizie susținută de un punct de vedere solid al MJ, sa transmită acest punct de vedere spre consultarea direcțiilor juridică și economică, în loc sa dispună aplicarea machetei de salarii asa cum a fost convenția cu directorul general . Asta chiar dacă in unități a trimis-o o pentru punere în aplicare.

În schimb DGA Ioana Serban, într-un dispret total fata de oameni, a ales să nesocoteasca in totalitate decizia DG, sens în care a ales să dispună aplicarea vechii machete care tăia din banii oamenilor, invocând calitatea conferită de DG Dobrica, o mare greșeală, aceea de ordonator de credite. Si de aici o serie de decizii care omoară drepturile personalului.

Deci Mâine știm pe ce drum apucăm. Ori se plătesc drepturile oamenilor, ori oamenii vor refuza sa mai muncească. Poate ca va reusi Ioana Serban sa gaseasca o solutie. Una care sa mulțumească pe toată lumea….

Inconștiență, prostie sau rea credinta? Cerem încetarea împuternicirii si a detasarii DGA Ioana Serban la conducerea ANP

Acum vreo patru luni ceream conducerii ANP lămurirea aspectelor legate de plata majorărilor de 75% pentru plata muncii in zile de sâmbătă , duminica si sărbători legale si munca suplimentară. Asta după un efort extraordinar de mare din partea sindicatelor pentru ca aceste drepturi sa fie plătite.

Încă de atunci, deși aveam un cadru legal care explică pentru proști cum se face plata acestor drepturi, am avut o prima controversă cu DGA Ioana Serban legată de plata acestor drepturi. Aveam o poziție favorabilă susținută de Direcția juridică si una nefavorabilă susținută de nici nu mai stiu cum sa o numesc pe doamna cu pricina.

S-a trecut peste poveste pentru ca DG Dobrica a dispus plata in continuare a drepturilor ca până atunci, urmând ca ulterior să fie cerut un punct de vedere de la MJ, lucru care s-a și întâmplat.

Punctul de vedere al MJ care trebuia sa lamureasca felul in care vor fi platite majorările de care vorbeam mai sus a venit si este fara echivoc in sensul celor susținute de sindicate, juridicul din ANP si pozitia DG. Si de aici incepe nebunia sau prostia.

În loc să dispună punerea în aplicare a legii având întărite dispozițiile legale de punctul de vedere al MJ, DGA Plesa Cristian ramas la conducerea ANP in lipsa DG Dobrica, a dispus o evaluare a punctului de vedere primit de la MJ. O mare prostie.

DGA Ioana Serban a primit astfel încă o șansă de a-și etala nemernicia. Că nu o pot denumi altfel. Azi, într-un mod mizerabil, demn de un om mic, folosindu-se de lipsa de hotărâre și asumare a DGA Plesa si lipsa DG Dobrica a transmis în unități o adresa prin care dispune efectuarea pontajelor cu macheta de pontaj care calculează fără majorarea pentru munca în zilele de sâmbătă și duminica, privând astfel personalul de drepturile bănești care li s-ar fi cuvenit. Astfel, printr-un abuz, aceasta taie drepturi salariale cuvenite personalului.

Ținând cont de acest lucru CEREM INCETAREA IMPUTERNICIRII DGA Ioana Serban si întoarcerea ei de unde a fost adusă. Altfel, pentru prostia de a nu înțelege ce pricepe toata lumea, încăpățînarea si reaucredinta de care da dovada aceasta femeie, vom fi nevoiți să refuzăm munca suplimentară și munca în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale.

Plata orelor suplimentare o enigmă pentru ANP combătută de MJ

Chiar dacă unora care ne conduc și aici vorbim de Ioana Șerban  director general adjunct al ANP , îi este greu să înțeleagă că punerea în aplicare a dispozițiilor legale referitoare la plata orelor suplimentare și a muncii prestate în zilele de repaus săptămânal și sărbători legale este o obligație nu un moft, Ministerul Justiției transmite Administrației Naționale a Penitenciarelor,  adresa cu privire la modul de  aplicarea a normelor juridice privind aplicarea dispozițiilor legale referitoare la plata orelor suplimentare și a muncii prestate în zilele de repaus săptămânal și sărbători legale.

Cu toate că Ministerul Justiției prin punctul de vedere transmis  spune clar:

,,… având în vedere că persoana prestează muncă peste durata normală a timpului de lucru(adică cu depășirea fondului normal de timp al lunii) această muncă în plus trebuie plătită, întrucât persoana nu poate face muncă forțată (neplătită) ,  o întrebăm pe dna Ioana Șerban  director general adjunct al ANP mai este nevoie de alte puncte de vedere?

Pe scurt :

-majorarea de 75% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal  (sâmbătă și duminică) și sărbători legale (SDSL) coexista și se acorda în paralel cu dreptul la compensarea/plata muncii suplimentare;

-în conformitate cu prevederile OMJ 2721/2018, nu se pot suprapune cele doua majorări de 75% (pentru SDSL si pentru munca suplimentară), însa  munca prestata în zile de SDSL se va plăti la salariul imediat următor cu 75% urmând fie compensare cu timp liber (platit) fie plata muncii prestate în procent de 100%.

Aici adresa MJ

Adresa MJ – plata orelor suplimentare.

Concurs de ocupare a 17 posturi vacante de conducere din sectorul medical, din unităţile penitenciare

Vă informăm că pe site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor, la secțiunea Carieră – Concursuri funcţii conducere –  Sursă externă, a fost publicat Anunțul de scoatere la concurs a 17 posturi vacante de conducere din sectorul medical, din unităţile penitenciare.

Anunţul de concurs

 • Anexa 1  – Repartizarea posturilor pe unităţi penitenciare
 • Anexa 2  – Cerinţe specifice, bibliografie, tematică şi probe de concurs

Vlad Vasile, un om care a trăit pentru oameni și o idee…

Azi, am aflat că unul dintre cei mai buni oameni ce i-am cunoscut, colegul nostru Vlad Vasile a trecut in neființă. Un om cum rar găsești, un om dedicat semenilor săi, un exemplu de bunătate, de dăruire si trăire pentru oameni.

Mândru de faptul ca era ardelean, respira romanește prin toți porii ființei lui. Ieșise de curând la pensie și iși dorea după foarte mulți ani dedicați slujirii țării si oamenilor să-si găsească liniștea alaturi de familia sa. Din păcate acest lucru nu a fost posibil. Tristeţea se aşterne apăsător peste un sentiment de neputinţă al tuturor celor care l-au cunoscut. Va rămâne în amintirea noastră ca unul dintre cei mai buni oameni, ca un exemplu de dăruire si dragoste pentru oameni. Condoleanțe familiei!

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ IN PACE!