Concurs de ocupare a 10 posturi de preot, din cadrul sectorului reintegrare socială, din unităţile penitenciare

Vă informăm că pe site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor, la secțiunea Carieră – Concursuri funcţii execuţie –  Concursuri în curs de derulare, s-a publicat Anunţul de scoatere la concurs a 10 posturi vacante de preot, din unităţile penitenciare.

Dă click aici:

http://anp.gov.ro/blog/concurs-de-ocupare-a-10-posturi-de-preot-din-cadrul-sectorului-reintegrare-sociala-din-unitatile-penitenciare/

Anunţul de concurs

 • Anexa nr. 1 – Posturile scoase la concurs
 • Anexa nr. 2 – Condiţiile specifice de ocupare a posturilor, probele de concurs, precum şi bibliografia şi tematica de concurs
 • Anexa nr. 3 – Prezentarea generală a posturilor
 • Anexa nr. 4 – Normele şi baremele specifice privind organizarea, desfăşurarea şi evaluarea probei cu catacter eliminatoriu
 • Anexa nr. 5 – Datele de contact ale unităţilor care au posturi scoase la concurs

 

cerere de înscriere

declaraţie

informaţii-COVID

opis

chestionar COVID

 

Protocolul privind asigurarea asistenţei religioase ortodoxe (nr. 30143 / 2013)

Concurs de ocupare a 570 posturi de agent operativ, din unităţile penitenciare

Administrația Națională a Penitenciarelor scoate la concurs din sursă externă, 570 posturi de agent operativ, din unităţile penitenciare

Dă click aici:

http://anp.gov.ro/blog/concurs-de-ocupare-a-570-posturi-de-agent-operativ-din-unitatile-penitenciare/

Anunţul de concurs

 • Anexa nr. 1 – Posturile scoase la concurs
 • Anexa nr. 2 – Condiţiile specifice de ocupare a posturilor, probele de concurs, precum şi bibliografia şi tematica de concurs
 • Anexa nr. 3 – Prezentarea generală a posturilor
 • Anexa nr. 4 – partea I  + Anexa nr. 4 – partea II – Normele şi baremele specifice privind organizarea, desfăşurarea şi evaluarea probelor cu caracter eliminatoriu
 • Anexa nr. 5 – Datele de contact ale unităţilor care au posturi scoase la concurs

 

cerere de înscriere

declaraţie

informaţii COVID

opis

Manualul privind structurile asociate pentru măsuri de securitate specială, constrângere şi control, precum şi pentru utilizarea mijloacelor şi tehnicilor de imobilizare – Volumul 1 – Siguranţă personală

După testarea psihologică, candidaţii declaraţi „apt” psihologic vor depune o adeverinţă (conform tipizatului descărcat aici ) completată de medicul de familie. Fişa medicală se deschide/eliberează doar după depunerea adeverinţei completate de medicul de familie.

Scurt rezumat al ședinței Consiliului de Conducere al A.N.P. – 09.09.2021

In urma discuțiilor de azi 09.09.2021 în Consiliului de conducere al ANP legat de acordarea majorării de 50% pentru directorii si directorii adjuncți din unitățile penitenciare si pentru cei din ANP au rezultat următoarele:

 • pentru directori s-a acordat penitenciarelor Bacău, Bistrița, Craiova, Dr. Tr. Severin, Ploiești, SNPAP Tg-Ocna, Deva, Timișoara, Tulcea, CD Tichilesti
 •  pentru directorii adjuncți DASDRP s-a acordat penitenciarelor Arad, Craiova, Gherla(in discuție ca urmare a obiecțiilor), Iași, Oradea, Timișoara
 •  pentru directorii adjuncți DEA s-a acordat penitenciarelor Bacău, Pelendava, Focșani, Găești, SNPAP Tg-Ocna, Vaslui.
  Pentru Craiova s-a facut o propunere ce a rămas în analiză.
 • pentru directorii adjuncți Reintegrare Sociala s-a acordat penitenciarelor CE Tg-Ocna, Aiud, Baia Mare, Codlea, Poarta Alba si Tg-Jiu
  Sunt aprobate 29 de majorari pentru conducerea unităților.
  Au rezultat ca urmare a fractiilor 22 de majorari repartizate 9 in aparatul central și 13 in teritoriu.
  Repartitiile pentru teritoriu au fost următoarele:
  Arad, Bacău, Botoșani, Craiova, Codlea, Giurgiu, Gherla, SNPAP Tg-Ocna si Poarta Albă.
  Am întrebat și de o estimare a reluări procedurii de concurs la directori si mi-a fost comunicat ca in perioada imediat urmatoare numirii noului ministru
  Am întrebat de-asemenea despre promovarea modificărilor la proiectul specialistului de clasa și mi s-a comunicat ca a fost adusa în atenția MJ aceasta problema urmând sa vedem o soluție în următoarea perioadă.

09.09.2021 Consiliu de conducere al A.N.P

Administrația Națională a Penitenciarelor,  ne transmite, alăturat, invitația și ordinea de zi a Consiliului de conducere al A.N.P., care va avea loc în data de 09.09.2021, ora 10.00,  cu următoarea Ordine de zi:

 • Analizarea propunerile de acordare a majorării de până la 50 %, pentru lucrări de excepție și misiuni speciale pentru trimestrul III al anului 2021- unități penitenciare (directori și directori adjuncți) și personal ANP- responsabil-DMRU.

Scurt rezumat al Consiliului de conducere ANP – 02.09.2021

 

 1. Acordarea sporurilor pe perioada concediilor

Începând din 01.09.2021, pe perioada concediului se vor plăti toate sporurile, inclusiv de noapte, izolare (unde este cazul)

La acest moment suntem in situatia ca in urma chemărilor in judecata, motivul fiind plata sporurilor pe perioada concediului de odihnă, 249 de procese sa fie câștigate iar vreo 43 pierdute.
S-a ajuns în punctul în care ANP consideră ca aceste sporuri pot fi date în totalitate, cu o mică excepție. Sporurile generate de apariția temporara a unor sporuri de risc( ex. TBC, HIV, etc)
Pe secțiile înființate spercial pentru TBC/HIV angajatul va beneficia.
Temei legal
Argumente pro acordare
Art. 150 din Codul Muncii – aplicabilitate generală – indemnizația nu poate fi mai mică decât salariul de baza.
OUG nr. 64 – art. 38 – polițiștii primesc salariile de baza și celelalte drepturi și celelalte sporuri potrivit legii.
Decizia ICCJ din decembrie 2020
Se expertizeaza locurile de muncă, nu persoanele, drept urmare caracterul permanent al sporului este dat de locul de munca.
Argumente contra
Prevederi OMJ 399 acum înlăturate prin Decizia ICCJ
ANP va acorda sporurile pe perioada CO luand in calcul media salariului pe 3 luni în urma. La acest moment se reglementează exclusiv plata sporurilor pe perioada CO. In ce priveste celelalte categorii de concedii
CC nu se pronunța urmând sa fie discutate cu proxima ocazie.
Argumentele noastre , care întăresc decizia luata au fost legate de faptul ca raportat la prevederile legale enunțate mai sus, singurul spor cu caracter permanent este sporul de pericol, restul nu sunt sporuri ci suma compensatorie.
* În concluzie, Începând din 01.09.2021, pe perioada concediului se vor plăti toate sporurile, inclusiv de noapte, izolare (unde este cazul)
Macheta de pontaj va fi updatata corespunzător.
Ședința ANP-Sindicate – 02.09.2021
Probleme discutate doar cu organizațiile sindicale
2. Acces cu telefonul personal în penitenciar – La acest moment cadrul legal(OMJ 4800) nu permite acest lucru. ANP va declanșa procesul de modificare a OMJ 4800/2018 care interzice accesul personalului cu telefonul personal în penitenciar. Am solicitat modificarea acestui OMJ cu revenirea la vechea forma de organizare și conducere a schimburilor deoarece se constata la nivel de sistem o lipsa a coeziunii care generează probleme în desfășurarea serviciului. De menționat ca in unele penitenciare aceasta activitate a rămas în sarcina șefilor de tura.
Se constata o disoluție a autorității dar si a exercitării actului de conducere, precum si lipsa aplecarii spre problemele personalului din subordine. DG solicita ca și organizațiile sindicale să facă propuneri pe OMJ nr. 4800/2018.
3. Testarea psihologică – DG demarează procedura de analiza a testărilor psihologice de către SPsP generata de situația de la Penitenciar-Spital Jilava, unde din peste 40 de candidați au fost declarati admis doar 3..
4. Decizia nr. 51 – grupul de lucru nu făcut pași înainte din cauza problemelor avute în ultimul timp
5. Împuternicirile – sunt unele împuterniciri care se fac, chiar dacă sunt semnale ca cei propuși nu sunt cele mai optime solutii.
6. Vânătoarea angajaților. Se solicită DG să intervină punctual acolo unde șefii folosesc comisiile de disciplină ca instrument de represiune împotriva angajaților. DG nu este de acord cu folosirea sistemului împotriva angajaților ca formă de pedepsire. DG va sancționa orice formă de mobbing împotriva angajaților.
7. Folosirea imaginilor video împotriva personalului –
Noi am solicitat renuntarea la acest lucru motivat de faptul ca acest lucru incalca DGPR. In plus pe aceasta interpretare data de factorii de conducere, s-a pierdut din vedere tocmai atribuțiile de control, coordonarea care erau de ajuns pentru a intari disciplina și desfășurarea activităților in conformitate cu prevederile legale. Foarte mulți dintre cei care au ca atribuție de serviciu tocmai îndatoririle enumerate mai sus se transforma în monitor al activității subordonaților stand în fata calculatorului cu dorinta de a cauta tapi ispășitori. FSANP a solicitat un punct de vedere de la ofițerul GDPR. Directorul general va analiza legalitatea prelucrării imaginilor. Oricum vom propune membrilor de sindicat sa transmită conducerii unității categoria de informații clasificate ce doresc a le fi prelucrate.
8. Bonul de carburant – In urma creșterii numărului de beneficiari ai decontului de transport în mod care genera indoieli, directorul Penitenciarului Mioveni a instituit o procedura prin care cere documente suplimentare (ex. bonuri pana la acoperirea sumei decontate) s-a solicitat de vreo doua întâlniri sa se revină la documente minimale. Ni s-a cerut și o implicare a noastră vizavi de împiedicarea creșterii numărului de asa zisi beneficiari, care nu fac decât sa profite de portitele oferite de lege pentru a-si spori nejustificat si nelegal veniturile. Este un adevar ca lăcomia asta va aduce la un moment dat vulnerabilitate dreptului. Cred ca cei care in mod real folosesc masina pentru transportul, la si de la locul de munca sunt îndreptățiți sa primească, ceilalți nu. Povestea ca are cine sa faca asta nu cred ca tine, deoarece cei care vor avea de pierdut sunt membrii noștri de sindicat care folosesc în mod onest aceste facilități.
9. Decizia convorbirilor online – îngreunează munca polițiștilor prin mărirea volumului acesteia. Creează confuzie pentru că cererea trece pe la toate compartimentele spre avizare. Trebuie regândită aceasta decizie.
10. Plan de măsuri COVID-19 – S-a cerut întocmirea unui singur plan de măsuri, nu sa apăra modificări la modificări, pentru evitarea confuziilor în aplicarea acestui plan. DG este de acord.
11. Am cerut sa se stabileasca cum se va aplica portul măști in interiorul penitenciarului. La acest moment Directorul general spune ca in spațiile închise se poartă masca, iar în spatiile deschise, nu.
12. Definiția LOCALITATE – Directorul general a dat în lucru la Directia juridica sa dea o interpretare. Își manifestă deschiderea de a interpreta în sens larg termenul de locuință astfel încât să nu aducă atingere dreptului polițiștilor de penitenciare.

 

Ministrul Justiției Stelian Ion demis de premierul Florin Câțu

Un moment delicat pentru sistemul penitenciar având în vedere neacordare drepturilor financiare privind acordarea titlului de specialist de clasa, concursuri etc.

Aceasta remaniere are loc în cel mai prost moment pentru noi, mai ales ca promisiunile erau de susținere a demersului de modificare a OUG 226/2020. Dacă cel ce va veni va considera altfel decât prioritate zero aceasta doleanța a noastră, va avea un debut de mandat dezastruos.

19:21 actualizat: 21:59

Consiliu de conducere al ANP – 02.09.2021, ora 10.00

 

Administrația Națională a Penitenciarelor,  ne transmite, alăturat, invitația și ordinea de zi a Consiliului de conducere al A.N.P., care va avea loc în data de 02.09.2021, ora 10.00,  cu următoarea Ordine de zi:

 • Analiza privind stabilirea drepturilor bănești cuvenite polițiștilor de penitenciare, pentru perioada concediului de odihnă/concediu medical, din perspectiva sporurilor vizând condițiile de muncă.
 • Alte probleme.

 

Festivitatea de absolvire a Promoției SNPAP-2021 „Regele Mihai I – 100”

Astăzi 30.08.2021, începând cu ora 10.00, în Piațeta Primăriei orașului Târgu Ocna, a avut loc  Festivitatea de absolvire a promoției 2021 „Regele Mihai I – 100”,   formată din  260 de agenți de poliție penitenciară dintre care 31 de fete, dar și 19 agenți din Republica Moldova. Având în vedere că, în acest an sărbătorim 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României, promoția de absolvenți din acest an, a primit denumirea onorifică Promoția ”Regele Mihai I – 100”, în semn de omagiere a acestei personalități istorice.

La  eveniment au participat domnul magistrat Răzvan Horațiu RADU – Secretar General al Ministerului Justiției, domnul comisar de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN – directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, directorul Direcției Management Resurse Umane din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, comandanți si directori ai instituțiilor de învățământ militar, reprezentanți din ierarhia bisericească si ai clerului de penitenciare și din comunitatea locală, reprezentanți ai autorităților locale, directori ai unităților penitenciare, reprezentanți ai organizațiilor sindicale

Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar  adresează Felicitări tuturor absolvenților  și  mult succes în cariera de polițiști de penitenciare!

Concurs de ocupare a 19 posturi de şef birou (resurse umane şi formare profesională), din unităţile penitenciare

Administrația Națională a Penitenciarelor, scoate la concurs, din sursă internă, 19 posturi de şef birou (resurse umane şi formare profesională), din unităţile penitenciare.

Pot participa la concurs ofiţerii și agenți de poliție penitenciară în activitate.

Dă click aici:

http://anp.gov.ro/blog/concurs-de-ocupare-a-19-posturi-de-sef-birou-resurse-umane-si-formare-profesionala-din-unitatile-penitenciare/

Informează-te, urmează pașii indicați, înscrie-te conform informațiilor de mai jos.

Anunţul de concurs

 • Anexa nr. 1 – Posturile scoase la concurs
 • Anexa nr. 2 – Condiţiile specifice de ocupare a posturilor, probele de concurs, precum şi bibliografia şi tematica de concurs
 • Anexa nr. 3 – Prezentarea generală a posturilor scoase la concurs
 • Anexa nr. 4 – Normele şi baremele specifice privind organizarea, desfăşurarea şi evaluarea probelor cu caracter eliminatoriu
 • Anexa nr. 5 – datele de contact ale unităţilor care au posturi scoase la concurs

Cerere de înscriere

Opis 

Informaţii COVID