Anunțul de scoatere la concurs a 3 posturi de ofiţer din sectorul economico-administrativ, din Aparatul Central·   Anunţul de scoatere la concurs a 2 posturi din cadrul Oficiului Responsabilului cu Protecţia Datelor Personale, din Aparatul Central·Anunţul de scoatere la concurs a 58 posturi din sectorul medical, din unităţile penitenciar spital

Vă informăm că pe site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor, la secțiunea Carieră – Concursuri funcţii execuţie –  Concursuri în curs de derulare, au fost publicate următoarele anunţuri : ·         Anunțul de scoatere la concurs a 3 posturi de ofiţer din sectorul economico-administrativ, din Aparatul Central·         Anunţul de scoatere la concurs a 2 posturi din cadrul Oficiului Responsabilului cu Protecţia Datelor Personale, din Aparatul Central·         Anunţul de scoatere la concurs a 58 posturi din sectorul medical, din unităţile penitenciar-spital.

Concurs de ocupare a 58 posturi (ofiţer şi agent) din sectorul medical, din unităţile penitenciar-spital

Anunţul de concurs

  • Anexa 1 – Repartizarea posturilor pe unităţi penitenciare
  • Anexa 2  – Condiţii specifice, tematici, bibliografii şi probe de concurs.

Concurs de ocupare a 2 posturi de execuţie din cadrul Oficiului Responsabilului cu Protecţia Datelor Personale, din Aparatul Central

Anunţul de concurs

  • Anexa – Condiţii specifice, tematici, bibliografii şi probe de concurs

Concurs de ocupare a 3 posturi de ofiţer din sectorul economico-administrativ, din Aparatul Central

Anunţul de concurs

  • Anexa – Condiţii specifice, tematici, bibliografii şi probe de concurs

Calendarul estimativ al derulării probelor de concurs şi planificarea la interviu pentru ocuparea unor posturi vacante de ofiţer economist

Vă informăm că pe site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor, la secțiunea Carieră – Concursuri funcţii execuţie – Concursuri în curs de derulare – Concurs de ocupare a 59 posturi de ofiţer din sectorul economico-administrativ, din unităţile penitenciare, au fost postate Calendarul estimativ al derulării probelor de concurs şi planificarea la interviu pentru ocuparea unor posturi vacante de ofiţer economist.

          Aici:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a semnat Ordinul privind Regulamentul de Organizare și Funcționare a penitenciarelor spital

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că a semnat un ordin privind Regulamentul de Organizare și Functionare a penitenciarelor-spital.

Asta nu înseamnă că au fost trecute în subordinea penitenciarelor spital, cabinetele de unitate, acest lucru se poate întâmpla numai prin promovarea unui Hotărîri de Guvern.

Stim de existenta unui astfel de proiect de H.G., nu încurajăm un astfel de demers, oar până în acest moment situația nu a fost tranșată.

Am mai facut un pas…

Ieri, am mai făcut un pas pe drumul modificărilor ce le dorim a fi făcute la Proiectul Statutului polițistului de penitenciare. Un drum greu, mai ales că cei mai mulți nu au cunoștință de greutățile ce le întâmpinăm în punerea în practică a politicilor penale stabilite de statul român.

Ne dorim un Statut echilibrat care să îmbine obligațiile( foarte multe de altfel și greu de pus în practică ținând cont de presiunile externe sistemului, cele mai multe binevenite, dar și foarte multe aiuritoare) și drepturile ce trebuiesc acordate pentru recunoașterea acestui efort uriaș.

Ne dorim un Statut care să protejeze personalul de orice presiune, în orice situație în care acesta nu face decât să aplice legea. În forma și spiritul ei. Au fost, sunt și vor fi derapaje. Cele mai multe generate de presiunea uriașă ce stă pe umerii personalului în relația cu toți factorii perturbativi din activitatea sa (personal insuficient, condiții de muncă, mijloace tehnice la dispoziție insuficiente sau depășite tehnologic legislație incoerentă și care nu creează pârghii necesare gestionării corecte a tuturor situațiilor, presiuni venite din partea deținuților, presiune din partea societății care ne percepe diferit față de efortul făcut pentru aplicarea legii, etc) Important e să menținem cât mai departe de noi aceste lucru și să protejăm pe cei care în proporție covârșitoare își fac treaba.

Ieri, la Comisia de apărare proiectul aprobat de Senat a trecut cu două amendamente, ce vizează eliminarea incompatibilității de a fi membru în conducerea sindicatului și deținerea unei funcții publice (nivel ordonator de credite și persoane ce îi înlocuiesc) și problema redeschisă, aceea de drept al agentului de a avea acces prin concurs la un anumit nivel al funcțiilor de conducere(șef serviciu) la fel cum au dreptul și cei care vin din sursa externă, sau chiar colegii din sistem, ofițeri. Am văzut în ultimul timp o încrâncenare ce nu dă decât o eventuală frica de competiție. Să nu uite că până la modificarea cerută de noi la Senat, chiar cei ce contestă această posibilitate nu aveau dreptul la rândul lor să dea examen. Nu este incorect dacă omul vine la concurs din exterior( nici nu ar trebui să fie) dar avem o problemă cu colegul nostru. Sper sa depășim acest prag și sa fim buni camarazi.

Amendamentele ar trebui sa fie cuprinse în Raportul Comisiei juridice, ca apoi sa fie aprobate în plen. Mulțumim celor care ne-au ajutat și ne ajută în continuare în demersul nostru( senatori și deputați) și îi asiguram de tot respectul nostru. În rest ne vom tine de pașii ce trebuiesc urmați și sper să parcurgem bine cât mai mulți.

05.12.2018 Ședința Consiliului de Conducere al Administrației Naționale a Penitenciarelor

Administrația Națională a Penitenciarelor ne invită să participăm la ședința Consiliului de Conducere al Administrației Naționale a Penitenciarelor care se va organiza în data de 05.12.2018, începând cu ora 12.00, cu următoarea ordine de zi:

  • Acordarea majorări de până la 50% calculată la salariul funcției de bază, pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale, funcționarilor publici cu statut special și personalului civil din sistemul administrației penitenciare, aprobată prin O.M.J. nr.820/C/2015 și O.M.J. nr.2415/C/2018, corespunzătoare trimestrului III al  anului 2018,pentru unitățile subordonate.
  • Alte probleme.

Invitația și ordinea de zi.

Reluăm demersurile pentru îndreptarea unor inechități din Proiectul Statutului polițiștilor de penitenciare. De data asta la Camera Deputaților…

Trecut de Senat cu modificări care reglementează lucruri bune pentru personalul de penitenciare, dar și  cu o serie de modificări care creează discriminări atât pe linia ocupării unei funcții de conducere în sindicat de către cei care dețin o funcție de conducere, cât și de restrângerea dreptului de ocupare a unei funcții de conducere în cadrul sistemului penitenciar de către agenții și de către ofițerii a căror prima numire nu a fost ca ofițer în sistemul penitenciar.

Ne-am fi dorit să modificăm mai multe lucruri, dar acest lucru nu cred ca va mai fi posibil, mai ales în contextul actual. Va trebui să fim cuplați la acest demers de promovare a Statutului, mai ales că lucrurile se desfășoară foarte rapid.

Mai jos aveți modificările propuse:

TABEL
cu amendamentele PUBLISIND-FSSP care se propun a fi cuprinse în proiectul de lege pentru aprobarea Statutului polițistului de penitenciare- înregistrat la Camera deputaților cu nr. 723/28.11.2018 (PL-x nr. 723/2018) –

659 de Polițiști de penitenciare din 26 de unități penitenciare au participat la Paradele Militare dedicate zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României

La împlinirea a 100 de ani de la aniversarea Marii Uniri de la 1918, Polițiști de penitenciare alături de celelalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, au participat azi,  1 Decembrie 2018, la manifestările dedicate Zilei Naționale a României organizate în Orașul Marii Uniri  Alba Iulia, București, cât și în toată țara.

51 de membrii ai personalului din cadrul Penitenciarului Aiud și Gherla alături de celelalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională în blocul de defilare al Paradei Militare organizate la Alba Iulia.

 

Polițiștii de penitenciare de la Penitenciarului Deva defilează alături de celelalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, la parada organizată în Deva.

Polițiștii de penitenciare de la Penitenciarul Târgu Jiu prezenți la parada organizată în Târgu Jiu.

Polițiștii de penitenciare de la Penitenciarul Craiova, Penitenciarul Pelendava și Centrul de Detenție, la defilarea de 1 Decembrie.

Polițiștii de penitenciare alături de celelalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională în blocul de defilare al Paradei Militare Naționale din București de la Arcul de Triumf.

Polițiștii de penitenciare de la Penitenciarul Codlea la defilarea de 1 Decembrie.

 

Felicitări tuturor participanților.

La multi ani, colegilor noștrii ! La mulți ani, români ! 

LA MULTI ANI, ROMANIA!

100 de ani impreuna. La multi ani, ROMANIA! La multi ani, TRUDITORI din penitenciare!

Maine se implinesc 100 de ani de cand suntem impreuna ca neam, desi existam pe acest pamant de mii de ani. Acum 100 de ani am devenit mai multi prin UNIRE. Azi devenim mai putini prin dezbinare, saracie, lipsa unui orizont pentru copii nostrii. Sper ca acest 1 DECEMBRIE sa fie semnalul reinaltarii acestui neam.

La multi ani colegilor nostrii, familiilor lor si neamului asta greu incercat!

LA MULTI ANI, ROMANIA!

Decizia Directorului General privind stabilirea echivalentului valoric al cotei-părţi anuale a drepturilor de echipament pentru fpss

 

Administrația Națională a Penitenciarelor ne transmite, Decizia directorului general al ANP nr. 702 din 27.11.2018 privind stabilirea echivalentului valoric al cotei-părţi anuale a drepturilor de echipament pentru funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, pentru anul 2019.

Decizia

 

Proiect de Ordonanță de Urgență privind menținerea acordării voucherelor de vacanță în anul 2019 în cuantum de 1450 lei, deși ar trebui să crească odată cu salariul minim

Un nou proiect de Ordonanță de Urgență trimis de Guvern Consiliului Economic și Social arată că voucherele de vacanță vor avea contravaloarea tot de 1.450 lei, de anul viitor, deși ar fi trebuit să crească odată cu salariul minim.

Vezi aici proiectul:

document-2018-11-29-22839707-0-vouchere-vacanta

Potrivit acestuia, măsura menținerii acordării voucherelor de vacanță în cuantum de 1450 lei până la data de 31 decembrie 2020 prin aplicarea în continuare a dispozițiilor OUG 8/2009 cu privire la acordarea voucherelor personalului plătit din fonduri publice reduce impactul negativ.

Potrivit notei de fundamentare, statul va cheltui 1,73 miliarde lei cu voucherele de vacanță, anul viitor.

Salariul minim ar urma să crească de la 1 ianuarie la 2080 lei, plus că ar mai urma să fie introdus unul diferențiat în funcție de vechime și studii la 2.350 lei.