Statutul in stand-by pana luni

Dupa ce ieri, membrii Comisiei juridice si a Comisiei de aparare din Senat reusisera sa parcurga jumatate din articolele Statutului politistului de penitenciare, ramasese stabilit ca azi vor parcurge restul articolelor. Desi  prezenti la ora stabilita am fost anuntati ca sedinta se amana iar discutarea celorlalte articole va fi posibila luni 19 noiembrie.

Apreciez implicarea senatorilor in amendarea acelor articole care lasau fara fond prevederi din Statut(ex. numirea ofiterilor in functiile de conducere sau transformarea chiriei in rata, o singura data in cariera, pentru cei carora nu le poate fi acordata o locuinta in serviciu- amendamente promovate de senator Tit-Liviu Brailoiu si sustinute de colegii sai). Am vazut si restul amendamentelor si consideram ca daca multe din ele vor fi promovate, vom face pasi importanti in imbunatatirea proiectului de Statut.

A fost si un moment mai putin onorant pentru reprezentantul Ministerului Justitiei, doamna Sofia Mariana Mot, care pe fondul unei opinii corecte a DG Dobrica cu privire la amendamentul privind numirea ofiterilor in functii de conducere(in sensul sustinerii ideii promovate de amendament), opinie ceruta de domnul Cazanciuc, l-a amenintat fara jena ca iese din mandatul dat de ministru si ca este trecator prin aceasta functie si ar trebui sa aibe mai multa grija.

Cu speranta promovarii si celorlalte amendamente, luni vom fi prezenti la lucrarile comisiilor si am dori sa anuntam membrii de sindicat ca multe din problemele ce ar fi putut fi generate  de actuala forma a Statutului au fost corectate cu sprijinul acestor oameni.

 

Acord colectiv, prima sedință de negociere la Ministerul Justiției

 

La sediul Ministerul Justiției, a avut loc azi 12.11.2018, începând cu ora 11.00, prima ședința privind negocierea Acordului colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unități din sistemul administrației penitenciare.

Ședința de debut a fost prezidată de către dl Nicolae Popa, secretar de stat în Ministerul Justiției. În cadrul ședinței sa stabilit ca până în data de 16.11.2018, să fie depuse la Ministerul Justiției propunerile de modificare a Acordul colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unități din sistemul administrației penitenciare, urmând ca Ministerul Justiției să pună în format world forma actuală și propunerile fiecărei partener de dialog pentru a se putea discuta pe material la următoarea întâlnire care va avea loc în data de 21.11.2018, începând cu ora 10.00, precum și depunerea de către fiecare organizație sindicală a documentelor justificative certificate de către instanță.

Tot în cursul zilei de azi 12.11.2018,  la Senat au început dezbaterile pe Statutul Polițistului de Penitenciare. A fost discutate aproximativ 105 articole, urmând ca în cursul zilei de mâine să se discute restul.

Detaliile cu privire la discuțiile, dezbaterile pe Statutul Polițistului de Penitenciare o sa le prezentăm  în articolul de mâine.

Luni din nou la Senat. De data aceasta cu speranta ca vom face pasi in promovarea Statutului politistului de penitenciare

Consecventi eforturilor depuse pentru promovarea Statutului politistului de penitenciare, luni vom fi prezenti la lucrarile Comisiilor(Juridica si de Aparare) din Senat ,,responsabile cu intocmirea unui raport comun ce priveste Statutul nostru. Speram ca de aceasta data vor fi discutate amendamentele promovate de organizatiile sindicale din sistemul penitenciar. Recunosc ca strategia noastra vizeaza o altfel de abordare cu privire la multele observatii ce ar putea fi aduse acestui proiect.

In acest fel am incercat sa gasim si sa promovam la Senat unele din acele prevederi fara de care personalul ar fi vaduvit de o protectie justa raportata la imensele riscuri la care este expus. Recunoastem ca nu este usor, mai ales ca sistemul in care ne desfasuram activitatea este unul care necesita din partea celor care il analizeaza o abordare mai profunda, de natura sa-i faca pe cei care propun solutii la problemele acestui sistem sa aiba cunostinte temeinice despre acest domeniu. Altfel riscam o abordare pe Statutul nostru de natura celei avute de ministrul justitiei.

Din fericire, am avut parte de o receptare corecta a demersului nostru din partea presedintelui Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala din Senat, domnul senator Tit-Liviu BRAILOIU care impreuna cu consilierul domniei sale, domnul chestor de politie Cristian Fainisi au inteles importanta unor reglementari care sa fie in concordanta cu nevoile sistemului nostru(mai ales ca domnul general este o persoana cu state vechi in structurile de conducere din MAI). Ne-am rezumat la cele mai importante modificari ce le avem in vedere la trecerea prin Senat, urmand ca la Camera Deputatilor sa intreprindem demersurile necesare pentru promovarea si altor amendamente.

Concurs de ocupare din sursă internă a postului de şef birou planificare învăţământ şi bibliotecă la SNPAP Tg Ocna

 


Vă informăm că pe site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor, la secțiunea Carieră – Concursuri funcţii conducere – Sursă internă, a fost publicat Anunțul de scoatere la concurs a postului de şef birou (planificare învăţământ şi bibliotecă) la Ş.N.P.A.P. Tg Ocna.

Anunțul de concurs:

  • Anexa – Condiţii specifice, tematică, bibliografie şi probe de concurs

 

30.10.2018 o nouă întâlnire la Senat

Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar  participă azi, 30.10.2018, la lucrările Comisiei juridice și Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, de la Senat, pentru a discuta,  propunerile de modificare a unor articole la Statutul Polițistului de Penitenciare, articole care afectează drepturile funcționarului public cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor. La lucrările comisiei participă și reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor și Ministerului Justiției.

STOP VIOLENȚEI !

Psihologi și asistenți sociali din cadrul  Serviciului de Asistență Psihosocială din  Penitenciarul Deva, au inițiat Campania „STOP VIOLENȚEI”.  Campania Stop Violenței se desfășoară în parteneriat cu Colegiul Tehnic Transilvania, Colegiul Tehnic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” din Simeria, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” din Hunedoara și Clubul Sportiv Hunedoara.

Scopul campaniei  este de prevenire și combatere a delicvenței juvenile, pentru că aceasta este o problemă de actualitate atât pentru comunitate, cât și pentru instituțiile statului.

Un număr de opt  deținuți aflați acum după gratii pentru diverse infracțiuni comise, printre care și  Serghei Gorbunov, au venit în fața  elevilor  și rând pe rând, cei opt le-au spus tinerilor aspecte din viața lor, greșelile pe care le-au făcut, reiterând, fiecare, importanța familiei și a prietenilor, dar și pericolul pe care îl reprezintă un anturaj impropriu căruia adolescenții îi pot cădea victime cu uşurință.

Dincolo de poveştile de viaţă ale deţinuţilor, psihologul Nicolae Grosu a ţinut să le atragă atenţia elevilor că trebuie să fie atenţi la prietenii pe care şi-i fac.

„Vrem să vă transmitem să fiţi foarte atenţi la anturajul dumneavoastră şi să vă faceţi prieteni adevăraţi. Un prieten adevărat nu v-ar îndemna să faceţi ceva rău, ceva care ar putea să vă ducă la închisoare. Un prieten bun te învaţă de bine”, a spus psihologul Nicolae Grosu, coordonatorul acestui proiect .

Aici Campania STOP VIOLENȚEI!

 

Depuneri de coroane de Ziua Armatei Române

Penitenciarul Aiud a participat joi  25.10.2018, la ceremonia dedicată Zilei Armatei Române, organizată de către Autoritățile publice locale din  Municipiul Aiud.

Începând cu ora 10.00, la monumentul dedicat eroilor neamului, a urmat o slujbă de pomenire și depuneri de coroane de flori în memoria celor căzuți pe câmpul de luptă .
La ceremonia dedicată Zilei Armatei Române au mai participat:
Unitatea Militară 01497 Aiud, Poliția Municipiului Aiud, Detașamentul de Jandarmi Aiud, Detașamentul de Pompieri Aiud, Despărțământul ASTRA ”Ovidiu Hulea” Aiud.

 

 

 

 

 

25 octombrie Ziua Armatei Române

Ziua Armatei Române este ziua când în România se sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie, a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959.

 Dar istoria jertfelor militare româneşti nu poate fi imaginată fără jertfa eroilor de la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz, Soveja şi din toate celelalte localităţi, coline şi cote înscrise în cronica Campaniei din vara şi toamna lui 1917.

25 Octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire naţională, ziua când armata română şi-a îndeplinit menirea firească, aceea de a readuce la hotarele ei patria care a zămislit-o.

Ziua de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca fiind ziua în care ţara îşi sărbătoreşte armata şi pe cei care au fost şi sunt în slujba ei.

Militarul are astăzi bucuria de a fi sărbătorit aşa cum se cuvine de întreaga ţară.

La aceasta sărbătoare, cu ocazia Zilei Armatei României, se cuvine ca tuturor eroilor neamului şi veteranilor de război, care au înfruntat gloanţele şi vitregia războiului, celor care şi-au dat viaţa pentru libertatea, unitatea şi integritatea României, să le aducem un călduros şi pios omagiu şi să le transmitem, de peste timp, gânduri de recunoştinţă veşnică din partea generaţiilor de azi, a noastră, a tuturor.

Tuturor militarilor români activi, în rezervă şi retragere, veteranilor de război şi celor care slujesc cu credinţă şi onestitate tradiţiile militare româneşti:

LA MULŢI ANI!

25 octombrie 2018 ședința Comisie mixte de dialog privind sistemul penitenciar

 

Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, este invitată joi, 25 octombrie 2018, ora 10.00 ,  să participe  la ședința Comisiei mixte de dialog privind sistemul penitenciar la  Ministerul Justiției. 

În cadrul  Comisiei mixte de dialog social, Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar va prezenta  alte propuneri de teme spre a fi dezbătute în cadrul ședinței, precum și stadiul  problemelor evidențiate până acum.