Intalnire MJ-Sindicate

Azi, ca urmare a unei solicitări transmise acum vreo 2 luni in urma, ministrul justiției a organizat o întâlnire bazata exclusiv pe solicitarea Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar si a Federației Publisind, organizatii sindicale care au si participat de fapt la intalnire.

Discutiile purtate au vizat mai multe probleme, principalele fiind:

– Promovare Statut

– Plata orelor suplimentare

– Promovare HG locuinte

In urma întâlnirii au rezultat urmatoarele:

-Statutul va fi promovat ca o lege noua, in procedura de urgență, la acest moment fiind transmis pentru avize la ministerele ce trebuie sa avizeze proiectul( MFP, MAI), urmând ca forma ce va fi trimisa in Parlament sa ne fie transmisa si noua pentru eventuale observații. Ministrul ne-a spus ca nu sunt modificari fata de ce am convenit sens in care asteptam proiectul.

– Plata orelor suplimentare va fi reglementata prin ordin de ministru in perioada imediat următoare, tinand cont si de faptul ca ar trebui promovat pana la plata dreptului din iulie.

– Sprijin pentru locuinte. Solicitarea noastra a fost aceea de a pastra prevederea actuala din lege si nu asumarea propunerilor fara amendamente, promovate de MAI si MApN in sensul restrictionarii dreptului sau acordarii lui in mod discriminatoriu. Am solicitat promovarea proiectului de HG transmis de ANP catre MJ si in care convenisem anumite lucruri.

Discutia a fost una deschisă, speram si la o rezolvare rapida a celor discutate, mai ales ca toate problemele treneaza de ceva timp. Altfel vom fi nevoiti sa reactionam si credem ca acest lucru nu este util nimanui.

Pe orele suplimentare nu am clarificat decat un aspect…

Azi a avut loc intalnirea ANP cu organizatiile sindicale, avand ca tema modul in care va fi pontata si platita munca suplimentara. Nu am facut progrese deoarece conducerea ANP isi mentine punctul de vedere cu privire la pontarea muncii desfasurata in aceste conditii.

S-a facut totusi un pas in sensul in care ANP e dispusa sa plateasca majorarea de 75% in luna imediat urmatoare pentru munca desfasurata in zilele de sambata-duminica si nu mai suntem in situatia in care daca in urmatoarele 60 de zile primeai liber nu mai primeai aceasta majorare.

Altfel, se doreste convocarea Comisiei mixte de dialog pentru a fi transata intr-un fel problema. Asta si pentru ca la acest moment nu exista o presiune pe plata majorarii de 75% pentru munca suplimentara.

Maine intalnire pe lamurirea platii orelor suplimentare

Maine, in urma conventiei avute cu Administrația Naționala a Penitenciarelor, ne vom intalni pentru a lamuri aspectele legate de acordarea majorarii de 75% pentru orele prestate suplimentar si neacordate in urmatoarele 60 de zile. Problema ramasa in divergenta era legata de refuzul ANP de a plati concomitent majorarile acordate de lege atat pentru munca in zilele de sambata si duminica(repaus saptamanal), precum si pentru munca suplimentara care s-ar efectua intr-o zi de repaus saptamanal.

Prevederile legale referitoare la amintitele majorari nu se exclud, mai mult, legea care reglementeaza acordarea majorarii de 75% pentru orele suplimentare necompensate cu timp liber corespunzător mentioneaza expres ca acordarea acestei majorari nu exclude plata majorarii pentru munca desfasurata in repaus, sâmbătă si duminica. Interesul nostru este de a face administratia sa aplice prevederile legale, chiar daca ei considera ca solicitarile noastre s-ar traduce oarecum intr-un abuz de drept.

Repartiția celor 262 absolvenți din SNPAP Tg Ocna, Academii și Școli Militare

ANP transmite adresa nr. 37318/DMRU/18.05.2018, referitoare la situaţia posturilor alocate pentru repartiţia abolvenţilor promoţiei 2018:

  • Academia de Poliție – 41 absolvenți;
  • Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare – 270 absolvenți;
  • Academia Națională de Informații – 17 absolvenți;
  • Academia Forțelor Terestre Sibiu – 5 absolvenți;
  • Univestisatea Națională de Apărare București – 5 absolvenți;
  • Academia Tehnică Militară București – 8 absolvenți;
  • Institutul Medico-Militar București – 9 absolvenți;
  • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri Pitești – 7 absolvenți;

[scribd id=379591172 key=key-QuEK9nChpK31Semvzwty mode=scroll]

Suntem parte a Acordului

Dupa multa zbatere si multe piedici, Federatia Sindicatelor a Sistemului Penitenciar(FSSP) a devenit parte semnatara a Acordului colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unitati-sistemul administratiei penitenciare.

Un drum lung, eforturi multe. Speram ca de acum inainte sa inceteze sicanele facute sindicatelor ce le reprezentam de catre conducerile penitenciarelor, in speta sindicatele din Tulcea si Arad, sa comunicam si sa reusim sa rezolvam problemele oamenilor.

Aici aveti Acordul si actul aditional la Acord semnat de catre MJ, ANP si FSSP:

acord-colectiv-privind-raporturile-de-serviciu-2016.pdf

Acord colectiv.pdf

MJ anunta transparenta decizionala pe normele de salarizare

Asa cum ne-a obisnuit, dupa mult timp de cand trebuia sa se intample, MJ anunta ca in data de 17 mai va organiza o întâlnire pentru dezbaterea publică a proiectului de ordin pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru personalul din sistemul administrației penitenciare.

Normele erau necesare pentru punerea in aplicare, macar partial, a mult laudatei legi a salarizarii(Legea 153/2017), care fie vorba intre noi, nu a creat pana acum niciun avantaj. Macar de acum inainte ar trebui ca ce primim sa nu mai fie conditionat de existenta normelor.

La fel, speram ca la aceasta intalnire, lucrurile sa decurga normal si sa nu mai fie cineva care sa amane pana la calendele grecesti aceste norme.

Proiect-OMJ-26-aprilie-FINAL

Incep concursurile

,,Bună ziua,

Vă informăm că pe site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor, la secțiunea Carieră – Concursuri funcţii conducere –  Sursă internă, a fost publicat Anunțul de scoatere la concurs a 52 posturi vacante de conducere din domeniul economico-administrativ, din unităţile penitenciare.

Secretariat DMRU”

ANP anunta scoaterea  la concurs din sursa interna a posturilor de conducere vacante din Economico-administrativ. Acum sectorului administrativ i se ofera oportunitatea ocuparii functiilor care conduc acest sector. Speram ca cei care le vor ocupa sa o faca cu cap si inima.

 

La ceas de grea incercare, Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar este alaturi de familia, prietenii si apropiatii celui care a fost Barnutiu Marius, agent in cadrul Penitenciarului Aiud.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Orele lucrate sambata si duminica vor fi pontate in continuare. Ramane de rezolvat situatia orelor suplimentare…

,,Daca nu, le vor lucra ei”. Cam asta va fi rezultatul la care vom ajunge in situatia in care pana vineri, nu ne vom intalni cu ministrul justitiei sa reglementam in mod clar plata orelor suplimentare.

Asta va fi pasul doi. Pentru ca azi ANP a incercat sa-si asigure o iesire de urgenta, alegand intre o situatie ce poate sa dea foc instantaneu sistemului( plata partiala a majorarii pentru orele lucrate sambata si duminica) si o viitoare discutie care sa lamureasca modul in care vor fi platite orele suplimentare. Situatie la fel de periculoasa daca nu va fi rezolvata potrivit legii.

Am facut un prim pas inainte, speram sa rezolvam, asa cum spuneam si situatia orelor suplimentare. Daca pana vineri, 11 mai 2018, nu vom transa acest lucru cu ministrul justitiei, atunci declansam orice forma de protest, incepand chiar cu refuzul de a mai face ore suplimentare.

Daca Parlamentul Romanie, pe fondul efortului organizatiilor sindicale de a scoate in evidenta un fapt atat de grav si imposibilitatea de a continua asa a gasit o forma a legii care sa reuseasca sa limpezeasca situatia celor 1 milion de ore lucrate si nerecuperate, nu permitem cuiva care are doar pretentia ca ii pasa de o aplicare corecta a legii, incalcand chiar legea, sa isi permita luxul de a-si bate joc de efortul personalului.

Deci, daca nu convine, la munca sa vina cei care isi inchipuie ca pot sa lucreze fara a fi platiti. De luni, incepem razboiul…

Mai jos solicitarea adresata Ministrului Justitiei:

Adresa intalnire Ministrul Justitiei