Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la nemulțumirile ce au generat protestele polițiștilor de penitenciare membrii FSSP și FPP

Ieri am primit  o adresă din partea Avocatului Poporului prin care ni se comunica că, urmare a protestelor ce le anunțasem a se declanșa începând din data de 21 martie 2024, Instituția Avocatului Poporului s-a autosesizat și ne solicită să le comunicăm motivele care au dus la declanșarea acțiunilor de protest . Ne bucură interesul, mai ales că avem aceste solicitări de mai mult de un an de zile. Sperăm să se constate că avem dreptate, că se va reuși ca solicitările noastre să fie luate în seamă și acestea să se concretizeze în sfârșit prin aplicarea legii 153/2017.

Adresa Avocatul Poporului

2 răspunsuri la „Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la nemulțumirile ce au generat protestele polițiștilor de penitenciare membrii FSSP și FPP”

  1. Avocatul poporului, să se sesizeze privind faptul că, de 14 ani, se tot ,,amână,, acordarea salariilor compesatorii la trecerea în rezervă, în prezent este abrogată legea care prevedea acest drept.
    Toate instanțele, ,,claseaza,, cererile, pe motiv că, sunt premature, datorate faptului că, în permanență, toate guvernele emit ordonanțe prin care prorogă acest drept, pe motiv că, situația financiară, nu poate susține acest lucru.
    Astfel se încalcă Constituția României.
    În același timp, se dau hotărâri pe bandă rulantă, prin care toți magistrații beneficiaze de zeci de mii de euro, fiecare, privind drepturi din 2018 și de asemenea că, magistraților nu le-a fost prorogat dreptul la salarii compesatorii, la pensionare!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *