Am ajuns sa o traiesc si pe asta

Desi de-a lungul timpului relatiile intre organizatiile sindicale din sistemul penitenciar nu au fost dintre cele mai cordiale, am reusit sa gasim solutii sa nu ajungem in situatia penibila de a ne contesta in fata celor care reprezinta administratia.

Azi am ajuns sa o traiesc si pe asta. Astfel, in cadrul negocierilor ce au avut loc la Ministerul Justitiei, negocieri  ce aveau  in vedere semnarea unui nou Contract colectiv de munca si a unui act aditional la Acordul privind raporturile de serviciu ale fpss din sistemul penitenciar,  FSANP a gasit de cuvinta sa conteste prezenta Federatiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar la aceste negocieri.

Nu am inteles demersul , mai ales ca Tribunalul Gorj a constatat indeplinite conditiile de reprezentativitate de catre Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar. Inteleg ca au facut acest lucru si in instanta, fapt oarecum previzibil tinand cont de istoricul relatiei noastre. Asta in conditiile in care nici MJ, nici ANP nu au facut acest lucru.

Pacat, deoarece de-a lungul timpului am inteles sa puterea noastra sta in promovarea intereselor membrilor de sindicat printr-un demers comun al sindicatelor..

In alta ordine de idei, vom continua eforturile de modificare a legislatiei referitoare la plata orelor suplimentare. Maine va aver loc o pichetare a politistilor. la sediul Ministerului de interne..Motivul a fost anuntat dar  sper ca va veni si vremea ca intreg sistemul de aparare sa reactioneze unitar si nu pentru a bifa o actiune.Si cel mai proaspat exemplu sunt magistratii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *