Poveste de iarna

Povesti cu oameni buni sunt multe. O si aratam mai des in preajma sarbatorilor.Acest lucru este valabil si pentru cei care trudesc in sistemul penitenciar. Si exemple sunt multe. Unul dintre ele este al colegilor de la Penitenciarul Aiud. Mai jos aveti povestea :

 

“Oameni pentru Oameni”

 

Continuând campania noastră de Crăciun “Oameni pentru Oameni”, angajaţii Penitenciarului Aiud s-au implicat şi anul acesta în număr foarte mare, pentru a aduce un strop de bucurie şi speranţă în sufletele oamenilor care sunt singuri, mai ales în această perioadă a anului.

Munca în echipă a adus rezultatele asteptate, astfel că, dincolo de problemele şi greutăţile inerente muncii pe care o desfăşurăm în fiecare zi, am ales să ne implicăm ca de fiecare dată în viaţa comunităţii, ajutându-i atât cât se poate pe cei mai puţin norocoşi, pe cei care au nevoie de un zâmbet sau măcar o alinare.  Ideile au fost multe, dar anul acesta ne-am oprit asupra a patru dintre ele pe care am reusit să le şi materializăm.

O parte dintre angajaţi au donat sânge la Spitalul Judeţean Alba. Nu au avut nevoie nici de ziua liberă la care au dreptul  cu această ocazie, venind in continuare la serviciu, iar tichetele primite cadou au fost donate mai departe pentru a umple sacul cu cadouri al Moşului.

 

O alta activitate a fost vizitarea Centrului de bătrâni „Ana Schaffeer” din Alba Iulia pentru a le aduce colindul nostru şi pentru a le oferi un mic cadou cu ocazia Sărbătorii Crăciunului.

 

Zâmbetele şi lacrimile de pe chipul brăzdat de ani al acestor oameni au fost pentru noi satisfacţia cea mai mare şi  motivaţia de a continua si in viitor această campanie.

Am demarat o strângerea de fonduri pentru unul dintre colegii nostri de la Penitenciarul Targu Mureş, care, din păcate, se confruntă in prezent cu o situaţie dificilă, iar pentru operaţia de care are neapărat nevoie este necesară suma de 16.000 Euro. Suntem alături de el şi familia lui în această grea încercare şi sperăm ca împreună cu colegii de la celelalte penitenciare din ţară sa il putem ajuta să strângă suma necesară.

Pentru a se bucura de magia sarbatorilor de iarna, am incercat să ajutăm o familie frumoasă, cu părinţi muncitori şi trei îngeraşi de copii. Le mulţumim că au acceptat să facem parte din familia lor şi ne-am dorit ca anul acesta să-i ajutăm pe părinţi să le ofere copiilor un Crăciun de neuitat. Îi asigurăm că nu doar acum, ci şi pe mai departe le vom fi alături. Pentru că sunt o familie frumoasă, care după măsura posibilităţilor lor se străduiesc să le asigure copiilor un viitor mai bun.

Toate aceste acţiuni nu ar fi fost posibile fără implicarea, deschiderea, generozitatea şi omenia de care au dat dovadă angajaţii, împreună cu conducerea Penitenciarului Aiud, care s-a implicat ca de fiecare data activ, ne-a sprijinit, astfel încât să putem duce la îndeplinire activităţile pe care ni le-am propus pentru acest an.

„La urmă rămân acestea trei – credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar cea mai importantă dintre toate rămâne dragostea”.

Toate activitatile au fost organizate de catre doamna subcomisar de penitenciare Gruiţă Maria – ofiţer psiholog resurse umane si doamna subinspector de penitenciare Oltean Adelina – ofiţer formare profesională.

Sărbători fericite vă dorim tuturor, un „Crăciun fericit, pace, linişte şi armonie în sufletul si vietile dumneavoastra!”

Daniel Pasc 

Presedinte Sindicatul Liber din Penitenciarul Aiud

 

 

4 răspunsuri la „Poveste de iarna”

  1. Felicitari intregului personal din cadrul Penitenciarului Aiud care au participat la aceasta campanie de Crăciun “Oameni pentru Oameni” si in primul rand d-nei Mariana Gruita si Adelina Oltean care au organizat toate activitățile.

  2. Draga dle Fl Schiopu
    De ce atata lume este atinsa de omenie,de generozitate,de caldura sufleteasca pana la carbonizarea sufletului,de emotie pana la lacrimi, numai la Craciun?Sa fie ceva fals,adica omul e un pic subiectiv si are nevoie de publicitate si nu vrea sa ramana anonim,ca soldatul necunoscut? Ma gandesc ca fiorii omeniei trebuie sa strabata sufletul si trupul in fiecare zi,de luni pana dumiica si nu numai la Craciun!Adica, sa cred eu,un pacatos incurabil,ca toata lumea asta se transforma sau renaste subit,prin mesaj divin?Eu nu ma refer la actiunea caritabila prezentata de dvs,ci,la toti caritabilii,care lasa niste fiinte sarmane sa astepte omenia pana la Craciun si sa spere ca nu-i va ocoli!

    1. Exista si o chestie subiectiva desigur. Asa cum scriam si in articol chestiunea aceasta milostiva functioneaza in ajun de Craciun sau Paste deoarece asa functionam ca oameni. Atunci este vizibila sau o facem mai vizibila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *