Din nou despre comisar sef Timiș de la Oradea sau cum se plătesc orele suplimentare pentru șmecheri. Și ANP știe si aprobă…

,,Că voi egalitate, dar nu pentru căței.” Cam așa se incheie fabula ,,Câinele și cățelul,, scrisă de Grigore Alexandrescu. Din păcate pusă în practică de conducătorii noștrii de la Oradea și asumată de conducerea Administrației Nationale a Penitenciarelor.

Revenim din nou la Oradea cu o nouă realitate, despre șmecheri protejați și proștii ce duc greul pușcăriei și degeaba. De data asta vorbim despre plata orelor suplimentare. Plată a orelor suplimentare despre care Administrația Națională a Penitenciarelor manifestă un interes deosebit în a le diminua, dar probabil doar pentru ,,proștii” truditori. Cu mii de scuze pentru termenul folosit, dar cred că așa ne consideră șefii acestui sistem. Directorul Timiș care plătește orele suplimentare doar șmecherilor, Administrația Națională a Penitenciarelor care deși știe consimte, pe când pentru cei care muncesc, același director Timiș, desfințează funcții ILEGAL numai să compenseze munca cu timp liber.

La șmecheri, în speță domnul Bungău, imputernicitul sef serviciu siguranța deținerii, în fapt ofițer informații clasificate, dar împuternicit pentru CV vreo 6 luni(n-aș vrea să mă gândesc că a făcut-o pentru a se pune la adăpost de vreo schimbare a pensiilor), munca suplimentară intră la plată, numai vreo 60 de ore așa de vreo două mii și ceva de lei și mai are puse deoparte vreo cateva zeci de ore. Cum a reușit să-i intre la plată ? Așa, ajutat de directorul Timiș( nici DASDRP Săvescu nu este străin, că doar îi este șef ierarhic, dar cum dispoziția este dată de directorul Timiș, de ce ar vrea să fie un șef responsabil, că doar este imputernicit și el), fiind trimis în concediu de odihnă, că doar a muncit mult și așa trec cele 60 de zile pentru șefi. Pentru restul mai la anul…

Agenții și ofițerii din operativ sunt trimiși cu forța in libere, cu orice preț, vulnerabilizând dispozitivele de pază, ofițerii fiind înlocuiți cu agenți deși Administrația Națională a Penitenciarelor are o dispoziție dată pentru comenzile unităților ca agenții să nu mai îndeplinească atribuții pentru funcțiile de conducere dar este numai pentru a fi respectată de Administrația Națională a Penitenciarelor, directorul Timiș a ras funcțiile prevăzute în planul de pază și apărare, doar pentru a avea bani sa-i platească domnului Bungău și ANP-ul doarme. Si nu m-ar mira ca orele suplimentare să fie și sâmbata sau duminica ca beneficiul sa fie maxim. 

Am sesizat aceste aspecte conducerii ANP, dar vedem că lucrurile se petrec în continuare așa. Bănuim că asta este pohta ce-au pohtit(ca și directorul Timiș, tot împuternicit), dacă lucrurile merg în continuare la fel. Domnul Bungău împuternicit sef serviciu, bani cu plasa, pentru ,,proștii truditori” altădată. Și cu funcțiile și cu banii. Bănuiesc că așa cum le-a cerut directorul Timiș șefilor de tură să facă un raport prin care să justifice aberația dispusă de acesta de a elimina seful de schimb, dispecerul pe timpul nopții, femeia în Postul control(noroc că aceștia majoritatea  au creier și au scris ce trebuie), așa le-o fi spus că ei nu pot beneficia de împuternicire și de ore suplimentare plătite. Si oameni văzând ca numai domnul Bungău este abonat la privilegii s-au resemnat. Deși in felul ăsta i-au făcut jocul lui Timiș și compania.

Dar numai mâine nu-i poimâine și va fi din nou Comisie mixtă la Ministerul Justiției și poate ministerul își dorește un sistem corect așezat, care să pună valoarea deasupra interesului. De orice fel. Și poate se va face dreptate și pentru truditori…

12 răspunsuri la „Din nou despre comisar sef Timiș de la Oradea sau cum se plătesc orele suplimentare pentru șmecheri. Și ANP știe si aprobă…”

 1. Tare bine grăit!

  Stau și mă întreb: conform fabulei la care se face referire, cine o fi cel mititel?

  Dar oare cine este dulăul care se uită la el?

  Mare dilemă…

 2. Stimabilul domn B. are un report consistent de ore suplimentare, așa, de 3 cifre.

  Dintre care, mai mult de jumătate au fost adunate din efectuarea controalelor la sfârșit de săptămână, adică sâmbătă, duminică și sărbători legale.

  Sărăcuțul, chiar și în noaptea de Revelion și-a făcut datoria față de Patrie și de stăpânul lui, Timiș. S-a sacrificat și a controlat unitatea în miez de noapte.

 3. Pai, ne-am pricopsit cu secretosul acesta de domn B. care le stie pe toate.
  Doamne, mai bine decat domn Timis.

  Cine se aseamana se aduna!

 4. Sa nu uitam ca domnul B, ofticat nevoie mare ca nu-i ies ploile si nu poate avea imputernicire de 6 luni ca Sef Serviciu Siguranta, l-a luat la palme pe Seful Serviciului Aplicare Regim.

  Asa, ca sa ii arate cine este mai smecher.

  Iar Timis, ce credeti ca a facut?
  Ce stie el mai bine, a bagat capul in nisip ca strutul.

  Rusinos, domn Timis! Unde ati dus de rapa Penitenciarul Oradea?

 5. Dar unde este acum domnul B?
  I-o fi compensat domnul Timis orele suplimentare cu timp liber, pentru a-si reface capacitatea de munca?
  Nu cred, poate se reface in concediu de odihna.
  C a sa treaca 60 zile si sa intre orele la plata.

 6. Sunt curios de ce nu a fost publicat articolul acesta acum aproximativ un an, pentru ca lucrurile nu sunt de actualitate, in speta fiind dl dr. Calin Petrica Ardelean, unul dintre smecheri, de care a fost tare nevoie la Penitenciaril Oradea, acumuland, chiar inaintea pensionarii, un numar surprinzator de ore suplimentare fata de truditori.

 7. Penitenciarul Oradea la ora actuala plutește în deriva ,datorita unui director incompetent,care la ora actuala este înconjurat de nulități,care îl conduc ca pe un cățel în lesa .Dacă a ajuns unul care a venit în sistemul penitenciar cu barca pe cris sa conducă un penitenciar ,atunci ne meritam soarta .Ce a făcut acest Timiș, pana sa ajungă directorul Penitenciarul Oradea ,a făcut note de informare ptr foștii directorii și ii i forma ,dar de fapt ii dezinforma pe cei de la centru cu tot felul de minciuni .Munca acestui director era de fapt sa dea țigări la deținuți pentru ai pune la un final sa scrie tot felul de aberații numai sa dea bine în fata șefilor sai.De ce nu ne spune acest Timiș cum stătea in poziția gioceluilui în fata lui Ilea si nici nu avea voie sa ridice privirea din pământ și ista acuma a ajuns smecher de Oradea.Totul a culminat când la pus șef peste serviciul siguranță pe unul câte a fugit din paza tocmai intr-un serviciu unde nu trebuie sa facă absolut nimic .De ce nu ne spune domnul B,cum îi spun cam toți ce a făcut cât timp era șef de secție ,în afara de a plimba o mapa toată ziua,iar când avea vreo problema imediat se dădea la fund ,numai sa nu răspundă, fugea de răspundere ca dracu de tămâie.Cel mai bine știe și acest B,ca si Timiș sa dezinformeze și amândoi au calitatea cea mai de seama sa ridice minciuna la rang de arta .Ar fi multe de spus de acești foi indivizi pe câte sistemul ia propulsat în funcții pe care nici unul dintre acești doi indivizi nu visau vreo data sa ajungă.Ar fi multe de spus de acești doi indivizi, dar deocamdată e destul.

 8. Această nulitate numită Timiș ar trebui să plece și să ne lase.
  Poate așa vom face serviciu ca sef schimb in 4 schimburi.
  Cum ar fi trebuit să facem.
  Asa cum a vrut mai demult domnu Pop.

 9. Discriminare totala între operativ si administrativ.
  Unii de la birouri au în plata ore suplimentare, cei din schimburi nu primesc în plata.

 10. Domnu B. nu a calcat in posturile de paza. Dar a fost pontat in mod grosolan.

  Domnu B. a fost in control la spital, a vrajit vreo 2 ore niste asistente, dar detinutul internat și escorta nu au fost de gasit.

  Ce sa faci, control bifat, ore suplimentare adunate 🤷‍♂️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *