Informare…

Saptamana aceasta am purtat o serie de discutii pe probleme ridicate de membrii de sindicat. Astfel:
1. Decont vacanta. Procedura este pe final. Am expus propunerile venite de la Arad. Solutii se regasesc si in ce detaliez mai jos.
a. Ideea este sa se deconteze servicii turistice dar care potrivit legii trebuie sa includa, fie si partial servicii de cazare(Ex. Din 1450 lei pot sa fie 3  zile contravaloare cazare si restul masa, tratamen, etc).
b. Sa poata fi cumulate mai multe facturi(Ex. factura  3 zile  pe Litoral cu 5 in Bucovina, dar valoarea decontului nu va depasi 1450 lei).
c. Cu privire la plata serviciilor efectuate si raportarea la data de 30 noiembrie 2018.
Din pacate dispozitia fiind tranzitorie(acordarea decontului), avand aplicabilitate pana la data de 30 noiembrie 2018, nu pot fi platite servicii turistice dupa aceea data.
In acelasi timp, cu 1 decembrie intra in vigoare si prevederile legii 153/2017(legea salarizarii) care impune reglementarea acordarii prin HG.
Mai este un aspect ce va trebui sa-l avem in vedere, acela al gasirii mijloacelor de a face dreptul functional, in sensul scoaterii lui in afara procentului de 30% sporuri.
2. Situatie Tulcea. Am discutat, singura promisiune a d-lui Dobrica pana la semnarea Acordului a fost ca vorbeste cu directorul Feodorof sa gaseasca o cale sa aprobe zile libere. Din pacate asa cum va spuneam nu stiu sa calculez viteza cu care va semna ministrul.
3. Propunerea de infintare Centre de detentie regionale pare o fantasmagorie la nivelul ANP, dar va trebui sa fim atenti si sa promovam un mesaj care sa descurajeze astfel de lucruri.
4. Am vorbit si despre decontul echipamentului la cei veniti din scoala anul trecut si avand in vedere ca in perioada urmatoare nu se are in vedere achizitia de echipament de oras, iar pentru cel de serviciu s-au facut deja angajari de fonduri urmand procedura de achizitie, vor fi platite sumele de bani chiar daca OMJ-ul poate fi interpretat, urmand ca ulterior, la momentul in care va fi achizitionat echipamentul de oras sa se aplice prevederile legale pentru cei care nu au tinuta completa.
5. Am discutat si despre Decizia privind aplicarea contraventiilor. Inca se asteapta propuneri sens in care va rog, daca mai doriti si alte interventii pe proiectul de Decizie sa mi le transmiteti.
6. Am discutat in grup de lucru si de Regulamentul de sporuri aplicabil Ministerului Sanatatii,  aplicabil si personalului medical care a optat pentru salarizarea din MS.
Ce trebuie stiut este faptul ca cei care au optat pentru salarizarea celor din sanatate le vor fi aplicate sporuri din sanatate. Problema este ca pentru cabinetele medicale de unitate cuantumul sporurilor nu vor depasi 25% in cel mai fericit caz, cu exceptia cazului in care vor avea cazat un bolnav TBC sau infectat cu HIV, dar nu mai mult de 30%. Salariile la medici vor creste dar nu la toti in acelasi fel.
Sporurile nu vor putea fi acordate cumulat, indiferent de anexa, cu exceptia sporului de izolare.
Vor trebui refacute buletinele de expertizare a locurilor de munca in care isi desfasoara activitatea personalul medical si in functie de riscurile descoperite vor fi incadrati la spor.

3 răspunsuri la „Informare…”

    1. Nu s-a pierdut. O sa-l facem sa-si aduca aminte. Din pacate, inca ne mai luptam intre noi si deocamdata nu suntem parte a dialogului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *