Un eveniment ce nu ar trebui asumat decat de oameni

Zilele trecute, mi-a trecut prin fata ochilor un articol publicat pe un site ce promoveaza evenimente din mediul penitenciar. Informatia facea referire la o competitie desfasurata la Oradea si viza un meci de fotbal. De apreciat straduinta, de dorit participarea a cat mai multe echipe si de promovat ca activitate ce ar trebui organizata de Administratia Nationala a Penitenciarelor. Ca nu se intampla e o alta discutie.

Mirarea a venit insa din modul cum a fost prezentata activitatea, mai ales ca sportul nu ar trebui sa aiba parti-pris-uri. Si spun asta deoarece competitia a fost asumata, in conditiile in care echipa de fotbal a Penitenciarului Arad, participanta la respectivul eveniment, era formata din membrii a trei formatiuni sindicale, respectiv: 9 ai Sindicatului Lex et Voluntas Arad, 3 ai Prolex si unul al grupei SNLP. Iar ei stiau ca sunt echipa de fotbal a Penitenciarului Arad si nu echipa vreunui sindicat.

Cred ca macar sportul ar trebui sa-l lasam in afara a ce ne pune dimpotriva. Si sa-i lasam pe oamenii aceia sa hotarasca ce reprezinta si pe cine. Cu respect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *