Azi in Parlament, o intalnire ce va lamuri intr-un fel problema Statutului politistului de penitenciare

UPDATE   

Comisia juridica din Camera Deputatilor a hotarat amanarea promovarii Raportului pe Proiectul de modificare a Legii 293/2004. 

 

Azi, la Comisia Juridica din Camera Deputatilor va fi reluata discutia pe amendamentele promovate de o serie de deputati la initiativa organizatiilor sindicale din sistemul penitenciar pe marginea proiectului de modificare a Legii 293/2004( Proiectul mare cum l-am denumit noi, deoarece contine modificari ample ale Statutului si nu forma promovata de MJ, ce modifica doar procedura disciplinara si raspunderea patrimoniala). Discutia, amanata timp de o saptamana la solicitarea Ministerului Justitiei, va lamuri si o alta necunoscuta, respectiv amanarea promovarii raportului Comisiei sau o promovare a acestuia.

Intre timp a avut loc o intalnire cu ministrul justitiei, intalnire ce nu a lamurit mare lucru. Ce am priceput este ca ministerul isi doreste o amanare si pentru ziua de azi pentru a avea timp sa promoveze o forma mai aprofundata a Statutului, de parca cei 4 ani de cand discutam si convenim, nu ar fi fost de ajuns.

Daca nu  va reusi amanarea, suntem in paradoxul saptamanii trecute, in sensul ca ne vom intalni cu ministrul justitiei  pentru discutii pe Statut la o zi dupa( miercuri la 10 ar trebui sa ne intalnim din nou cu ministrul pe acest subiect) ce exista posibilitatea promovarii Statutului in Parlament. Asta dovedeste foarte multe lucruri legate de interesul ce ne este acordat de catre conducerea ministerului.

Daca nu vom fi  in situatia de a constata o noua amanare, ne vom sustine propunerile inaintate pentru promovarea Statutului in Parlament.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *