Cred ca ar trebui sa reintram in normalitate

N-am scris pana acum de acest lucru si nu cred ca faceam acest lucru nici acum daca lucrurile ar fi intrat in normalitate. Si semne sunt ca nu se va intampla acest lucru. Cel putin nu in luna mai.

Astfel in data de 30 martie 2020 a avut loc o intalnire a conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor cu organizatiile sindicale reprezentative. Motivul era legat de gasirea unei solutii cu privire la organizarea serviciului in cinci ture. Atunci aduceam la cunostinta conducerii ANP ca modificarea tipului de program 12/24-12/48 nu aduce nimic bun din perspectiva protejarii personalului, din contra trecerea la programul pe cinci ture nu va face decat sa oboseasca nejustificat personalul si nici nu va reduce numarul de persoane prezente intr-o zi la serviciu, in conditiile in care acela era scopul invocat. Si ne-am trezit cu schimbul cinci la serviciu in acelasi timp cu personalul de la administrativ si cele doua schimburi planificate primele 15 zile din luna aprilie la serviciu. Schimb care s-a intalnit si cu celelalte doua schimburi care au intrat in serviciu de pe data de 15 aprilie. Deci scopul de a avea un schimb la dispozitie care sa poata interveni nu a fost atins. Eficienta zero mai ales ca s-a vazut ulterior ca infectarea cu virusul nu depinde de forma de program ci de persoanele cu care intri in contact. Atunci de ce-ai folosi un program obositor si nu un program convenit care si-a dovedit eficienta din perspectiva sanatatii si odihnei personalului?

In data de 31 Martie am facut catre Administratia Nationala a Penitenciarelor si o adresa in sustinerea celor invocate de mine in data de 30 martie ca urmare a transmiterii spre consultare a draftului de decizie privind programul de lucru, draft care nu semana in partile esentiale(program de lucru) cu ce ne-a fost prezentat in data de 30 martie.

Am zis ca nu are rost sa trambitez opozitia noastra( a Federatiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar) avand in vedere momentul, desi in teritoriu lideri nostri au transmis conducerilor unitatilor de penitenciar opozitia noastra la noul tip de program. Am mers inainte dar semnalele primite din unitati in ultimul timp, care semnaleaza dorinta continuarii acestui tip de program m-au facut sa ma adresez din nou conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor cu rugamintea de a reveni la programul schimburilor dinainte de Decizia 399/31.03.2020.

Consider ca o astfel de revenire ar fi un gest de intelepciune( e adevarat ca in opinia noastra) si de responsabilitate. Un timp de program care sa asigure personalului nevoia de odihna, conduce si la o disponibilitate la efort mai indelungata. Altfel, doamne fereste sa avem unu sau mai multi colegi care ar putea sa se imbolnaveasca la doua , trei zile din momentul rotirii schimburilor si sa fie nevoie sa introducem in serviciu, personalul abia plecat in libere.

Mai jos aveti adresa prin care revenim la solicitarea din data de 31.03.2020:

Revenire la Adresa program de lucru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *