Statutul polițistului de penitenciare. Încă un pas…

Ieri, in urma unor discuții purtate de mai mult timp cu domnul deputat Florin Iordache, am fost la Camera deputaților pentru o ultima discuție înainte de raportul Comisiei juridice pentru a lămuri si ultimele aspecte ce ne dădeau bătăi de cap din perspectiva promovării Statutului polițistului de penitenciare.

La întâlnire au participat dl. Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei deputaților, de altfel persoana care a creat posibilitatea acestei intalniri, dl. Nicusor Halici, președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților, dl. Alfred Robert Simonis, președintele grupului parlamentar al PSD din Camera deputaților si din partea MJ ca urmare si a demersurilor întreprinse de doamna ministru Birchall au participat dl. Panaitescu si doamna Ileana Petre.

S-a dorit o discuție lamuritoare cu subsemnatul si cu Stefan Teoroc pe acele puncte aflate în divergență. Dorinta exprimată expres de cei trei deputați a fost aceea de a găsi soluții care sa faca posibilă promovarea în plen a Statutului. Și sper că am reușit.

Statutul va intra în plen pana la sfârșitul sesiunii parlamentare, intr-o forma care sa faca posibilă promovarea lui. Prevederile referitoare la concursuri si evaluari, declarate neconstituționale ulterior parcurgerii procedurii de legiferare din Senat au rămas sa le discutam cat mai rapid si sa fie promovate si acestea intr-o forma agreată. Introducerea lor acum ar fi vulnerabilizat întregul proces de promovare a Statutului ce durează de aproximativ 6 ani.

Mulțumim pentru sprijin celor implicati si sperăm intr-un rezultat favorabil.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *