Scurt rezumat al întâlnirii dintre reprezentanții MJ, ANP și a organizațiilor sindicale reprezentative din sistemul penitenciar

Marți 18.01.2022 ora 11.00, a avut loc întâlnirea solicitată de către organizațiile sindicale cu reprezentanții MJ.
La întâlnire au participat reprezentanți ministrului justiției secretarul de stat George Bogdan Ilea , directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor Dan Halchin, consilierul ministrului justiţiei Ungureanu Tiberiu Firinel si reprezentanții organizațiilor sindicale reprezentative la nivel de sistem penitenciar.

Revendicările  discutate:

1. Negociere Acord Colectiv Avand in vedere prevederile legii 55/2020 Acordul Colectiv se va prelungi. Între timp se va creiona un nou Acord ce va fi semnat în perioada următoare.
2. Aplicarea legii salarizării in integralitatea ei pentru personalul din Sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională.
La momentul acesta nu exista șanse foarte mari de modificare a situației așteptări fiind de la Parlament, in eventualitatea în care se vor face modificări pe OUG de salarizare.

2. Actualizarea normei de hrana și a normei de echipare.
S-au propus și soluții alternative (aplicare norma de hrana și echipament la valoarea actualizata) dar care duc tot la o modificare a OUG, dar care nu ar mai duce in zona majorării salariilor.

4. Aplicare prevederi legale pensii. Nu se are în vedere în acest moment o altfel de abordare.

Discuția în afara de faptul că a fost una de întărire a dorințelor noastre și de a fi convinși că ministrul justiției știe care sunt doleanțele personalului din penitenciare, nu s-a soldat cu promisiuni ce ar putea sa ne facă să credem ca am rezolvat problemele. Important este că ce am avut de transmis am transmis și în continuare ne ținem de ce am stabilit ca acțiuni, ne pregătim de pichetarea Guvernului în 02.02. 2022, urmată de pichetarea celor 3 partide de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *