Plata orelor suplimentare o enigmă pentru ANP combătută de MJ

Chiar dacă unora care ne conduc și aici vorbim de Ioana Șerban  director general adjunct al ANP , îi este greu să înțeleagă că punerea în aplicare a dispozițiilor legale referitoare la plata orelor suplimentare și a muncii prestate în zilele de repaus săptămânal și sărbători legale este o obligație nu un moft, Ministerul Justiției transmite Administrației Naționale a Penitenciarelor,  adresa cu privire la modul de  aplicarea a normelor juridice privind aplicarea dispozițiilor legale referitoare la plata orelor suplimentare și a muncii prestate în zilele de repaus săptămânal și sărbători legale.

Cu toate că Ministerul Justiției prin punctul de vedere transmis  spune clar:

,,… având în vedere că persoana prestează muncă peste durata normală a timpului de lucru(adică cu depășirea fondului normal de timp al lunii) această muncă în plus trebuie plătită, întrucât persoana nu poate face muncă forțată (neplătită) ,  o întrebăm pe dna Ioana Șerban  director general adjunct al ANP mai este nevoie de alte puncte de vedere?

Pe scurt :

-majorarea de 75% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal  (sâmbătă și duminică) și sărbători legale (SDSL) coexista și se acorda în paralel cu dreptul la compensarea/plata muncii suplimentare;

-în conformitate cu prevederile OMJ 2721/2018, nu se pot suprapune cele doua majorări de 75% (pentru SDSL si pentru munca suplimentară), însa  munca prestata în zile de SDSL se va plăti la salariul imediat următor cu 75% urmând fie compensare cu timp liber (platit) fie plata muncii prestate în procent de 100%.

Aici adresa MJ

Adresa MJ – plata orelor suplimentare.

4 răspunsuri la „Plata orelor suplimentare o enigmă pentru ANP combătută de MJ”

 1. Incredibil cum se aplică legislația în acest sistem o adevărată specialistă în aplicarea legislației împotriva angajaților.

 2. Ioana Serban lovește din nou în angajați din penitenciare prin interpretarea sa.
  Anp a solicitat un punct de vedere cu privire la plata orelor suplimentare și a muncii prestate în zilele de repaus săptămânal și sărbători legale, avem și un punct de vedere clar al MJ, prin care ne spune că această munca efectuată în plus trebuie plătită întrucât persoana nu poate face muncă forțată (neplătita).
  Ce mai așteptați stimă doamnă ?

 3. Se poate!
  Ce va mira?
  La noi, ca la nimeni.
  Vii suplimentar sau nu in cursul saptamanii iei 100%.
  Vii insa duminica de acasa, madam Serban zice ca trebuie sa iei doar 75%, ca esti un prost care vine la munca atunci cand altii stau acasa.
  Asta este gândire pur anp-ista, văzută doar de unele persoane( Ioan Serban) in măreață gândire.
  De ce oare ma intriga faptul ca Dir. Gen. Dobrica a inteles logica lucrurilor iar doamna Serban nu!
  Asa am fost noi oropsiți.
  Cand credem ca toata lumea ne intelege, se gaseste cineva care sa rastoarne gandirea si sa se creada buricul universului capul in jurul caruia graviteaza de fapt universul.
  Sa fim sanatosi caci am reusit in timp sa convingem si alti caposi ca legea nu este la cheremul lor.
  O seara placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *