Penitenciarul Miercurea-Ciuc: Abuzurile continuă

Deși de-a lungul timpului am sesizat Administrația Națională a Penitenciarelor cu privire la abuzurile pe care mai marii conducători ai Penitenciarului Miercurea Ciuc le exercită asupra propriilor angajați se pare că acești continuă să le comită.

Pe scurt: unui angajat i s-a părut … și a făcut o sesizare la comisia de disciplină. Președintele, nu numai ca nu vede ca procedural sesizarea nu putea fi facuta de respectivul sesizator, dar incalca si prevederile legale folosind la ședințele Comisiei de disciplina persoane ce nu erau membrii ai Comisiei.

Deși cu ocazia efectuării cercetării disciplinare impotriva politistului de penitenciare X , comisia de disciplină a clasat cauza(condusa ,,impecabil” de domnul președinte, dl director adjunct împuternicit comisar sef de poliție penitenciară Brailoiu Dan se transforma din calitatea de membru(folosindu-se chiar de acest lucru, avand acces la documentele Comisiei si folosindu-le in demersul ulterior) al Comisiei de disciplina în sesizator si sesizează din nou comisia de disciplina impotriva aceluiași polițist de penitenciare pentru aceeași faptă care era clasată, toate acestea cu largul concurs al directorului de unitate Gherghel Cristinel desi am stat de vorba cu acesta si i-am spus ca la Comisia de disciplina este pe cale a se comite un abuz, detaliind situatia. Nu ca ne-am fi așteptat ca sa întreprindă vreun demers dar ca să nu zică ca nu a știut de aceasta poveste.

Mai mult decât atât, modul de relaționare al directorului adjunct împuternicit comisar sef de poliție penitenciară Brailoiu Dan lasă de dorit în relația dintre conducator și angajați, de cele mai multe ori atitudinea sfidătoare a acestuia la solicitările personalului obliga la o reacție a organizației sindicale. Si nu a fost de puține ori. Nu este vina angajaților domnule director adjunct împuternicit comisar sef de poliție penitenciară Brailoiu Dan că este lipsă acută de personal și nu pot fi acoperite toate posturile. Aceasta este strict problema angajatorului. Poate ca dacă ,,energia” dumneavoastră era folosita pentru a ajuta efortului de incadrare in sistem a mai multor candidați din zona, dacă erați mai empatic la toate eforturile depuse de personalul din subordine, poate ca nu ar mai fi fost atâtea probleme. Dar asa cum ati mai făcut și în alte dati ați preferat sa ascundeți mizeria sub preș. Sub atenta protecție a directorului unității. Si nu numai el. Dar de-a lungul timpului au căzut peste el tot felul de plocoane(vezi majorari de 50%) care au creat în mintea acestuia o falsa impresie de valoare personala. Nu vom detalia acum dar dacă va fi nevoie o vom face.

Nu vom fi de acord ca aceste lucruri sa continue, sens in care Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP) se va implica direct în rezolvarea acestor probleme.

Un răspuns la „Penitenciarul Miercurea-Ciuc: Abuzurile continuă”

  1. Este strigător la cer ce se poate la Miercurea Ciuc.
    Chiar nu reusesc și șefii de acolo să citească legislația?
    Nu realizeaza ca se vor face de ras in instanta?
    Ar trebui sesizat corpul de control al ministrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *