OUG Nr.8 din 18.02.2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, publicată în Monitorul oficial al României

Guvernul a anulat voucherele de vacanță/decontul serviciilor turistice aferente anului 2021.

Guvernul României a publicat  în Monitorul Oficial al României, partea I,               Nr. 168/18.02.2021, ORDONANȚA DE URGENȚĂ Nr.8, privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, Ordonanță prin care anulează voucherele de vacanță și decontul serviciilor turistice (pentru polițiști de penitenciare)  aferente anului 2021, acest drept putând fi valorificat doar de personalul care nu a beneficiat de vouchere sau decont în anul 2020.

Cei care au facturi pentru concedii de odihnă efectuate între 1 ianuarie 2021 și 18 februarie 2021, pot solicita decontul acestora (în baza reglementărilor anterioare), dat fiind faptul că OUG publicată ieri 18.02.2021 în M.Of. acționează doar pentru viitor.

OUG mai cuprinde și alte măsuri  printre care menționăm că pensiile nu vor crește în 2021, vouchere de vacanță nu se vor emite pentru bugetari în acest an, dispare sporul de 30% la salariul de bază pentru personalul instituțiilor prefectului și altele.

Mai jos OUG nr.8 din 18.02.2021

https://drive.google.com/file/d/13oKcQS2yULTZv69VZgXjiWopnkCNbVR-/view?usp=drivesdk

 

5 răspunsuri la „OUG Nr.8 din 18.02.2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, publicată în Monitorul oficial al României”

  1. La Miercurea Ciuc conducerea unității (săracul Zoli și fomista Cila) s-a asigurat ca ei își vor putea deconta voucherele înaintea muritorilor. La Tușnad… normal, că la delfinul din Vamă era închis.

  2. Buna ziua, Daca OUG prevede ca “Alineatul (3) se abrogă (era alineatul care mentinea activ dreptul si in anul 2021)”, clar ca nu vom primi buget pe acest aliniat nu este logic ca unde s-a platit este eronat si trebuie recuperat ? Din pacate pentru toti OUG este retroactiv : pentru anul 2021 nu avem acest drept, nu face nici o exceptie si nu produce efecte doar din 18 februarie !

    1. Ba da aveti dreptul pana la data întrării in vigoare a OUG. Nu puteți spune ca nu ati avut buget pentru ca nu ati fi putut cheltui niciun leu dacă era asa. Ati cheltuit 1/12 din bugetul anului trecut pana apare noul buget. Asa spune legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *