4 iulie 2018 ședința Comisiei mixte de dialog privind sistemul penitenciar

 

Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar este invitată miercuri, 4 iulie 2018, ora 11.00,  să participe  la ședința Comisiei mixte de dialog privind sistemul penitenciar la  Ministerul Justiției.

În cadrul  Comisiei mixte de dialog social, Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar solicită și discutarea următoarelor probleme:

 1. Salarizare – Stadiu publicare OMJ metodologie aplicare lege salarizare – plata majorare 50% pentru lucrări de exceptie.
 2. Punere în aplicare a prevederi HG 1997/2004 cu modificările ulterioare, în principal HG 378/2017 și OMJ 2908/2013 privind aprobarea Regulamentului pentru descrierea, compunerea și modul de purtare a uniformelor și echipamentului specific pentru funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, precum și a regulilor de acordare a drepturilor de echipament.
 3. Plata orelor suplimentare efectuate și neacordate după 1 aprilie 2018 raportat la prevederile legii 79/2018 și OMJ 821/2015. Publicare OMJ în Monitorul oficial.
 4. Reluare concursuri din sursa externa, cu prioritate în unitatile cu deficit mare de personal.
 5. Demersuri pentru eliminarea impozitării contribuției personale a funcționarilor publici cu statut special pensionari în ceea ce privește serviciile medicale, medicamentele și a protezelor.
 6. Modificare acte normative ce reglementează numirea, avansarea, modificarea raporturilor de serviciu.
 7. Adoptare HG locuințe de serviciu
 8. Intreprindere demersuri plata ajutoare cu ocazia pensionarii conform legii 284/2010.
 9. Prognoza privind politica execuțional penală raportată la multitudinea modificărilor intervenite la Codul penal și cel de procedura penală precum și raportat la multitudinea de alternative la executarea pedepsei în mediu carceral promovate în ultimul timp.
 10. Legea pensiei,  demersuri pentru eliminarea  discriminării produsă după 15 septembrie 2017.
 11. Statutul polițistului de penitenciare.
 12. Îmbunătățirea condițiilor de muncă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *