Au fost fost publicate in MO normele privind salarizarea

 

Azi in Monitorul Oficial nr. 556/03.07.2018 a fost publicat OMJ 2415/C/11.06.2018, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru personalul din sistemul administrației penitenciare.

Dupa cum vedeti a durat aproape o luna in care cei de la Monitorul Oficial si ministerul justitiei au facut ping-pong cu Ordinul mai sus amintit, motivat de transmiterea unui ordin fara forma care nu putea fi publicat ca atare. E bine ca a fost publicat cu toate ca din multitudinea de prevederi vor fi aplicate in acest doar foarte putine. Majorarea de 50% pentru lucrari de exceptie este una dintre ele.

Speram ca un alt Ordin de ministru, foarte important pentru noi, cel cu majorarea de 75% pentru plata orelor suplimentare efectuate se nerecuperate dupa 1 aprilie 2018 sa nu mai dureze atat la publicare si sa poata produce efecte imediat, in acest fel reusind sa diminuam prin acordarea timpului liber personalului, pentru tot ce s-a acumulat pana la 1 aprilie 2018

 

2 răspunsuri la „Au fost fost publicate in MO normele privind salarizarea”

  1. De când se va acorda sporul de 50%??Logic ar fi sa se desfășoare retroactiv din luna ianuarie.Asa o fi.?Aveți informatii despre asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *