Sesiunea I de mutări s-a încheiat fără a rezolva mare lucru

Azi a avut loc sesiunea de mutări care ar fi trebuit încheiată de mult. Motivația intarzierii a fost fost legată de rescrierea statelor. Cel puțin asta a fost scuza, sens în care ne asteptam la rezolvarea mai multor cereri dacă tot a fost amânată.

Din pacate , cu excepția a vreo 20-30 de colegi, de Paște nu vor face sărbătorile acasă mulți din cei care au solicitat mutarea in unitățile unde au domiciliul. Este adevarat ca am fost consultați cu privire la aprobarea mutării a celor câteva zeci care făcuseră oricum cerere, chiar dacă la momentul introducerii acesteia nu existau posturi scoase la mutare si am convenit ca de aceasta oportunitate sa se poata folosi toti cei care si-ar dori sa ajunga acasă, sens în care de luni se va transmite in unități o adresa prin care va fi declanșată etapa II de mutări cu o sesiune de schimbări din funcție, după care vor fi făcute solicitari de mutare.

O altă discuție purtată a fost cea de revenire la Decizia 397 din 15 martie 2018. Discutia a fost purtata pe fondul nemultumirilor exprimate de Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar cu privire la modul in care au fost reglementate intern prevederile legale privind aplicarea sancțiunilor contraventionale prevăzute de legea 254/2013. In acest sens va fi transmisă o adresa in unități prin care se vor solicita propuneri cu privire la prevederile criticate. Am cerut ca in unități, sindicatele sa fie consultate in vederea transmiterii unor eventuale observații si din partea acestora.

A III-a problemă discutată a fost aceea a pregătirii procedurii de decont a contravalorii serviciilor turistice ca pana la publicării în Monitorul oficial sa avem aceasta procedura. ANP a spus că va demara discutii in perioada urmatoare, fiind dispusă să discute propuneri venite si de la organizațiile sindicale.

Un răspuns la „Sesiunea I de mutări s-a încheiat fără a rezolva mare lucru”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *