Ministrul Justiției Ana Birchall un ministru care își respectă promisiunile față de angajați din penitenciare

Dacă până nu demult nu se identificau soluții la problemele cu care se confruntă angajații din sistemul penitenciar, Ministrul Justiției  Ana Birchall ne demonstrează că se poate. Printr-un dialog social onest și într-un timp relativ scurt a reușit să identifice soluții pentru o parte din  problemele pe care i le transmiteam, trecând de la etapa de de înțelegere la etapa de implementare dintre care amintim: 

  •   implicare și participare pentru susținerea adoptării legii, ministrul justitiei Ana Birchall  a monitorizat evoluția procesului legislativ având ca obiectiv o adoptare urgenta a statutului, Politistului de penitenciare.
  • semnarea Ordinul privind condițiile de acordare a majorării de 75% din salariul de funcție pentru munca suplimentară prestată în perioada 2019- 2021 peste programul de lucru de către funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, precum și pentru modificarea unor prevederi în domeniul salarizării funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și din Ministrul Justiției și Normelor metodologice privind acordarea majorării pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale funcționarilor publici cu statut special și personalului civil din sistemul administrației penitenciare.
  • plata drepturilor salariale pentru munca suplimentară etc.,

Având în vedere faptul că ambii parteneri am agreat un calendar de plați și plan de acțiuni ne exprimăm aprecierea față de implicarea puternică și nemijlocită a Ministrului Justiției Ana Birchall, și sperăm ca în continuare printr-un dialog constructiv să  găsim soluții în ceea ce privește deblocarea concursurilor situație creată de decizia C.C.R. 90/2019, respectiv reglementarea printr-o lege organică  a modului de ocupare a funcțiilor de conducere și de execuție din sistemul penitenciar dar și finalizarea calendarului agreat de ambii parteneri.

 

Un răspuns la „Ministrul Justiției Ana Birchall un ministru care își respectă promisiunile față de angajați din penitenciare”

  1. toate actele normative care lea depus sindicatele pentru functionari publici cu statut special au fost semnate si depuse pentru promulgare.
    Specificare =persoanalul contractual angajat in penitenciare au mai multe acte normative care au fost trimise la ministerul justitiei si nici nu au fost bagatecin seama ,este o discriminare totala intram toti pe aceeasi poarta ;solicitam si noi GRUPA 1 DE MUNCA . SPOR DE FIDELITATE,PLATA ORELOR SUPLIMENTARE;PLATA TUTUROR CONSULTATILOR SI A MEDICAMENTELOR ; PLATA TRANSPORT etc va multumim si noi muncim si platim sindicatul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *