COMUNICAT DE PRESA

COMUNICAT DE PRESA

Penitenciarele și militarii rezerviști se alătură protestului declanșat de polițiști în fața Guvernului României

13 ani de furt din buzunarele polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare . Aplicați legile votate de Parlament și nu ne mai furați!

Vineri, 24.03.2023, Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP) împreună cu Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor ( FSANP),Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP) și Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) se alătură protestului polițiștilor reprezentați de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) și de Sindicatul Democrat ic al Polițiștilor (SIDEPOL). Poliția, Penitenciarele și Armata cer deblocarea salariilor și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat. Sindicaliștii din poliție și din penitenciare acuză Guvernul că fură din buzunarele poli țiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare și consideră că în pușcării sunt închiși români care au furat mai puțin decât fură lunar politicienii din buzunarele angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională. 13 ani d e hoție, niciun condamnat… Liderii partidelor recunosc că un polițist, militar și un polițist de penitenciare câștigă mai putin decât un șofer de basculantă, însă declarațiile lor rămân la nivelul de populism electoral ieftin, întrucât, în realitate, polit icienii nu depun niciun efort să îndrepte acest derapaj care a condus la slăbirea siguranței românilor și a calității actului de justiție.

Infracționalitatea în România a crescut, corupția a căpușat instituțiile fundamentale ale statului, iar numirile în funcții publice pe criterii politice și de rudenie au devenit o regulă care a suprimat meritocrația. Toate acestea derapaje de la democrație care au vulnerabilizat polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare în fața infractorilor se întâmplă sub pr ivirile neputincioase ale unor instituții de forță subfinanțate și subdimensionate. Președinții celor 6 organizații sindicale din poliție, penitenciare și ale militarilor rezerviști solicită Guvernului României identificarea unor soluții urgente care să fa că posibile, în prima parte a anului 2023:

1. aplicarea în integralitate a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în ceea ce privește întreg personalul din familia ocupațională apărare, ordine publică și securitate națională;

2. actualizarea pensiilor militare de stat conform Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat fără modificările și completările ulterioare, așa cum a fost adoptată de Parlamentul României;

3. majorarea normei de hrană/normei de echipar valoarea actuală a indicilor prețurilor.

Președinte

Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar

Șchiopu Petre Florin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *