18 septembrie 2018 ședința Comisiei mixte de dialog privind sistemul penitenciar

Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar este invitată marți, 18 septembrie 2018, ora 10.00,  să participe  la ședința Comisiei mixte de dialog privind sistemul penitenciar la  Ministerul Justiției. 

În cadrul  Comisiei mixte de dialog social, Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar va prezenta un nou set de probleme cu care se confrunta sistemul penitenciar dintre care amintim:

  • deficitul mare de personal,  inechitățile salariale, diminuarea bugetului în sistemul penitenciar, soluții organizare concursuri în condițiile în care bugetul ANP a fost diminuat, precum și stadiul  problemelor evidențiate până acum.

3 răspunsuri la „18 septembrie 2018 ședința Comisiei mixte de dialog privind sistemul penitenciar”

  1. Cred că ar trebui să ridicați și problema specialiștilor, la noi in penitenciar suntem zece asistenți medicali: unul la farmacie, unul la stomatologie, unul la program de opt ore la secția exterioară (avem și o secție exterioara) și șapte oameni pe patru ture in program de 12 cu 24 și 12 cu 48 de ore. Trei colegi sunt in proceduri avansate de pensionare medicală. Dintre cei șapte turanți in ianuarie 2019, deci peste doar patru luni și ceva, doi vom îndeplini condițiile de pensionare la limită de vârstă cu reducerea corespunzătoare grupei de munca! Asta înseamnă că vor rămâne cinci oameni pe patru ture, volumul de munca este enorm, deși efectivul de deținuți a scăzut, nu mult, cu aproximativ 200-300 de deținuți, numărul de consultații creste declarat an la an, numărul bolnavilor cronici care necesita tratament continuu și dispensarizare continua este și el în creștere, actualmente aproximativ 650-700 de bolnavi cronici, aproximativ 180 de bolnavi psihici care primesc tratament psihotrop, o medie de peste 400 de rețete lunar pentru deținuți și nu este publicat nici un post de asistent medical, cei cinci colegi care vor rămâne la serviciu după ianuarie 2019 sunt disperați că vor claca fizic!!!

    1. Din pacate anul acesta nu avem bani pentru a mai declansa proceduri de concurs. Azi la Comisia mixta am cerut ca in bugetul pe anul viitor sa se regaseasca sume cu aceasta destinatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *