Lupta continuă. Se dovedește că refuzul muncii suplimentare declanșat de FSSP a fost întemeiat

Lupta continuă. Se dovedește că refuzul muncii suplimentare declanșat de Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar a fost întemeiat.

Azi 04.09.2023, organizațiile sindicale reprezentative, au fost chemate la sediul ANP pentru a discuta  pe marginea proiectului de Lege privind unele măsuri fiscal bugetare pe care Guvernul României vrea să și le asume în perioada imediat următoare. Motivele pentru care sindicatele afiliate  Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar a declanșat refuzul muncii suplimentare, par mărunte în comparație cu ce ne pregătește guvernul:

  • Anularea plății orelor suplimentare precum și plata majorărilor pentru personalul care lucrează în repaus săptămânal sau în zilele de sărbători legale cu data intrării în vigoare a legii;
  • Amânarea plății tranșelor de drepturi salariale aferente anului 2023, stabilite prin hotărâri judecătorești, pentru a fi plătite  în anul 2024;
  • Voucherele de vacanță nu se mai acorda în anul 2024, iar din anul 2025 doar celor cu   venituri  nete sub 8000 lei;
  • Desfințarea funcțiilor de  șef birou sau asimilate șef tură ;
  • Funcțiile vacante nu se vor mai radia,lucru care ar trebui să ne bucure din perspectiva deficitului de personal, dacă n-am ști  că nu era nevoie de o radiere a acestora, deoarece prevederile legale spuneau că ocuparea lor se poate face numai prin memorandum aprobat de Guvernul României.

Ne-am fi bucurat să ne înșelăm atunci când am declanșat singuri (FSSP) refuzul muncii suplimentare din păcate lucrurile stau mult mai rău și cred că toți din sistemul penitenciar ar trebui să reacționeze acestor provocări.

Dacă actuala clasă politică își va asuma acest Proiect de Lege sistemul penitenciar va întra în colaps.  În sistemul penitenciar un polițișt de penitenciare  datorită lipsei de personal îndeplinește sarcinile de serviciu care ar trebui sa fie îndeplinite de doi polițiști de penitenciare in anumite posturi  conform legislației .

Proiectul de Legea poate fi consultat, Click pe link-ul de mai jos👇 :

1.OUG-pentru-masuri-cheltuieli-publice-V20.08.2023-DRAFT (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *