Deși unii își inchipuiau că am renunțat, Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar continuă refuzul de muncă suplimentară

 

Deși domnul secretar de stat din Ministerul Justiției , domnul Bogdan Ilea anunța că a fost informat că refuzul muncii suplimentare a încetat în cele 7 unități îi transmitem pe această cale că a fost dezinformat. Și nu este tocmai în regulă să faci afirmații care te pot discredita din această perspectivă. Refuzul muncii suplimentare în penitenciarele Aiud, Codlea, Deva, Miercurea Ciuc, Oradea, Constanța – Poarta Albă și Tg. Jiu continuă… Cel mai probabil vor urma și alții. 

Măcar acum acest lucru îl află de la noi. Puteați să ne întrebați și direct domnule secretar de stat, dar ati ales să minimalizați actiunile noastre. Sau poate că aceste lucruri trebuia să le afle de la ofițerii cu funcții de conducere din unitățile unde a fost declanșat refuzul de muncă suplimentară. Unii au făcut-o, alții și-au apărat scaunele, iar alții au ales să-i amenințe și să se răzbune pe cei care îi duc în spate. Codlea, Deva și nu în ultimul rând Tg-Jiu, sunt exemple de penitenciare în care ,,marii” ofițeri din operativ (includem aici și pe marele conducător de la Codlea, împuternicit fără număr) și-au dat arama pe față, văzând că oamenii s-au săturat să mai fie duși cu zăhărelu…

Au început să-i amenințe, să-i planifice în servici în  bătaie de joc, aducându-i în fracții de timp în serviciul de seară, mizerii ce le fac doar oamenii mici, incapabili să demonstreze că sunt conducători, în timp ce acoliților lor le plătesc ore suplimentare fără limită, le fac tot felul de favoruri și îi protejează în orice fel pot. Dacă voi vă îndreptați impotriva celor care muncesc și care la un moment dat, sătui de perpetua amăgire ce le este transmisă de voi cei care îi conduceți, atunci nu meritați efortul lor.

Meritați același dezinteres ce îl transmiteți și nu vă așteptați să îi convingeți să fie altfel până când nu veți reuși să le demostrați că sunteți adevărați conducători. Ei v-au demonstrat că pot să renunțe la ei să vă fie vouă bine. Deveniți conducătorii carora le pasă, în care să creadă și renunțați la scaune dacă trebuie, pentru a deveni liderii lor. Numai așa efortul lor va fi răsplătit.

Deci domnule Bogdan Ilea vom continua refuzul muncii suplimentare până când ce ați legiferat va fi pus în aplicare și până când deciziile guvernanților nu ne vor mai pune în pericol siguranța sistemului. Dacă vouă nu vă pasă de ce ar trebui să ne pese nouă…?

Comunicat refuz munca suplimentara penitenciare 3 septembrie 2023

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *