Vineri, o noua dezbatere publica…

 

Vineri, 15 iunie 2018, incepand cu ora 09.00 va avea loc o noua dezbatere publica. De data aceasta subiectul  este proiectul de ordin ce reglementeaza plata majorarii de 75% pentru munca desfasurata suplimentar. Nu stiu care vor fi observatiile care vor fi facute, cele ale Federatiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP) le-am transmis (speram sa fie si insusite), insa ne dorim ca acest ordin sa fie cat mai curand semnat si publicat in Monitorul oficial, astfel incat prevederile sa poata fi aplicate si oamenii sa poata fi platiti pentru activitatea prestata suplimentar.

Plata orelor suplimentare reprezinta o supapa pentru sistemul penitenciar care are o posibilitate rara de a diminua milionul de ore suplimentare efectuate si nerecuperate pana la data de 1 aprilie 2018.

Speram ca directorii unitatilor penitenciare sa aiba discernamantul necesar alegerii platii orelor suplimentare efectuate dupa data de 1 aprilie( nu alfel) si acordarea de recuperari din mostenirea orelor suplimentare efectuate pana la data de 1 aprilie 2018.

Si mai speram ca si de la ANP, cei care coordoneaza destinele financiare ale acestui sistem sa inteleaga si sa aplice intocmai prevederile legale. Altfel tot efortul sindicatelor de a gasi solutii la problemele sistemului penitenciar va fi de prisos.

2 răspunsuri la „Vineri, o noua dezbatere publica…”

  1. Dl Președinte faceți ceva și pentru noi cei de la escorte fiindcă avem cele mai mici salarii. Sau nu contăm?

    1. Incercam sa facem tot posibilul. La momentul acesta activarea unor drepturi care trebuiau acordate de mult si care nu tin de munca ci de specificul ei fac diferenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *