Un sistem ajuns bătaia de joc a celor cărora le plătim serviciile si care se joacă cu sănătatea oamenilor

Azi, ședință a Comitetului privind sănătatea și securitatea muncii la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor.  Pe ordinea de zi un singur punct: Raportul de evaluare privind medicina muncii la nivelul ANP.

Nu mai discutăm de faptul că trebuia să fie încă de la ședința precedenta,  de acum două săptămâni,  că și atunci a fost prezentata o mizerie de evaluare,  că Ioana Morar(parcă nu mai este nici doamna Morar ce era, altfel nu înțeleg ce rost avea ședința de azi in felul acesta)a dispus prezentarea unui Raport care să ne lămurească cu privire la starea de sănătate a personalului din ANP,  ca trebuia sa avem și o imagine a ultimilor trei ani să vedem încotro ne îndreptăm…

Nu, nimic din toate astea. Azi, am trăit un sentiment că suntem o instituție de doi bani, cu privire la care oricine poate orice, o instituție,,no name”, ca să parafrazez obrăznicia doctorului de medicina muncii,  care la remarca mea ca Raportul trebuia să fie pentru Administrația Națională a Penitenciarelor si nu pentru HIDROELECTRICA SA cum era de fapt, a spus ca la Raportul asta ăsta este la nivel general și schimba doar numele.  Oricum ar fi fost o mizerie dacă era doar asta,  dar nu a fost așa deoarece în conținutul lui se vorbea de angajați care pot să își desfășoare activitatea la HIDROELECTRICA( motostivuitorist, macaragiu, electrician), dar în niciun caz în Administrația Națională a Penitenciarelor.  Dar mai ști???? Poate între timp….

Nu tu evaluare, nu tu regrete din partea furnizorului de servicii, mai mult,  tot ei deranjați de faptul că am îndrăznit să le tulburam liniștea, reproșându-ne în mod nesimțit că știm noi de efortul unei colege care,,a pierdut două ore din viață „, exact asta a fost exprimarea,  expresia NESIMȚIRII tuturor care jupoaie bani de pe urma statului român,  făcându-se că fac și oferind servicii mizerabile, pe bani mai mulți sau mai puțin,  important este să-i primești.  Așa se întâmplă  cu serviciile medicale de doi lei, cu diplome ce le primești azi, după ce le-ai plătit ieri, ce reprezintă calificări de care beneficiarul nu a auzit nici atunci când are diploma,  cu o justiție a beneficiilor lor, un sistem ce sugruma bunul simț și tot ce ar putea reprezenta REPERELE.

Oameni buni și acum ma adresez Administrației Naționale a Penitenciarelor,  oamenilor care muncesc acolo: de-a lungul timpului  am făcut multe lucruri bune împreună,  știu cât munciți,  nu este păcat să înghițiți mizeriile celor care cred că pot????  La fel se întâmplă și în teritoriu.  Servicii mizerabile, pentru prețuri pe măsură. Doar să ne facem că facem. Am cerut dintotdeauna o plată corecta, pentru servicii corecte, mai ales în ce privește sănătatea personalului. Hai sa facem lucrurile cum trebuie,  ca astfel de situații sa nu se mai întâmple.  Pentru că,  pentru povestea de azi, cea mai mare vină o purtăm noi.

Mai jos mizeria de Raport:                        Raport evaluare SSM

 

Un răspuns la „Un sistem ajuns bătaia de joc a celor cărora le plătim serviciile si care se joacă cu sănătatea oamenilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *