Un nou început!

Dupa 14 ani de sindicalism, am considerat ca este nevoie de un nou inceput, de un restart al acestei activitati si de o organizatie mai dinamica si reintoarsa la nevoile membrilor de sindicat.

Astfel, am hotarat sa infiintam o noua organizatie sindicala care sa militeze pentru o reasezare a prioritatilor sistemului penitenciar, plecand de la personal si terminand cu conditiile in care acesta isi desfasoara activitatea.

Noua organizatie federativa se numeste Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar si reuneste sindicate din penitenciarele AIUD, CODLEA, CENTRUL DE DETENTIE CRAIOVA, DEVA, TG-JIU, TULCEA precum si alti colegi care si-au exprimat dorinta de a ni se alatura in viitorul apropiat. Cu cat vom fi mai multi cu atat vom fi mai puternici, sens in care va asteptam alaturi de noi.

In mod clar, in perioada imediat urmatoare vom avea stabilite 3 – 4 prioritati, acestea fiind:

  • Promovarea Statutului Politistului de penitenciare
  • Rescrierea statelor de functii tinand cont de promovarea in procedura de consultare publica si ulterior de aprobare in Guvern a HG privind suplimentarea cu 1000 de posturi a numarului de 15041, aflate deja pe statele ANP si unitatilor subordonate , avand in vedere cu prioritate repartizarea in penitenciarele cu deficit mare de personal.
  • Definitivarea si promovarea HG privind ajutorul acordat pentru cumpararea de locuinte, in ideea acordarii unui ajutor real personalului de penitenciare
  • Demersuri de modificare a prevederilor Codului Penal in vederea cresterii cuantumului pedepselor aplicate celor care pun in pericol viata si integritatea personalului de penitenciare concomitent cu reluarea demersurilor de achizitionare a materialelor necesare cresterii sigurantei personalului.

Acestea ar fi primele demersuri ce le avem in vedere. Vom evidentia nevoile oamenilor si vom milita pentru rezolvarea acestora si mai putin pe scoaterea in evidenta a liderilor. Va oferim o alternativa onesta si dedicata exclusiv personalului de penitenciare.

Schiopu Florin

Un răspuns la „Un nou început!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *