Un mesaj venit de la Tg-Ocna

,,Infiintat in 2005, ca urmare a eforturilor depuse de catre domnul colonel Ababei Andrei ca organizatie sindicala de sine statatoare, Sindicatul ECO Tg. Ocna este unul dintre cele mai vechi sindicate din sistemul penitenciar, atunci cand alti nu indrazneau sa gandeasca nici pentru ei, daramite pentru altii, punand umarul, la acel moment, la constituirea FSANP.

In tot acest timp, Sindicatul ECO Tg. Ocna a sprijinit activ miscarile de protest organizate de Cartel Alfa, FSANP, sau organizate la nivel local, a militat constant pentru respectarea drepturilor tuturor functionarilor publici, castigand in instanta drepturile membrilor de sindicat prin presedintele sindicatului Cosmin Tabacaru (dreptul la echipament, prima de vacanta, al 13-lea salariu, sporul de confidentialitate, daune moratorii la sporul de confidentialitate, sporul de microflora – proces cu care se afla inca in litigiu) sau insistand pentru acordarea unor drepturi care nu se dorea a fi puse in plata, puse in plata intr-un cuantum mult sub prevederile legale sau nerespectate de catre conducerile unitatilor.

Sindicatul ECO Tg. Ocna a insistat pentru respectarea conditiilor de munca (ocuparea posturilor vacante din, operativ si administrativ, inclusiv marirea numarului de profesori la SNPAP Tg. Ocna, in cooncordanta cu efectivele de elevi scolarizati cat si pentru scoaterea la concurs a functiilor vacante de profesori) si imbunatatirea conditiilor de munca prin reparatii si igienizarea spatiilor in care isi desfasoara activitatea personalul unitatilor.

De cand Biroul Executiv al Sindicatul ECO Tg. Ocna, dupa ce Adunarea Generala a sindicatului a fost de acord, a hotarat retragerea sindicatului din FSANP, au inceput tot felul de atacuri la adresa membrilor Biroului Executiv, pe motiv ca si-au pierdut drepturile prevazute in Legea Dialogului Social, in Legea 293/2014 sau cele din Acordul privind raporturile de serviciu ale functionarilor publici cu statut special din Administratia Nationala a Penitenciarelor si dezinformari ale unora care se declara reprezentanti ai oamenilor din cadrul SNPAP Tg. Ocna(altfel nevazuti in lupta pentru apararea drepturilor personalului), precum ca sindicatul se desfiinteaza. Faptul ca membrii de sindicat au fost dezinformati de acesti zvonaci in legatura cu nenumaratele demersuri facute de catre presedintele Sindicatului ECO, ce tin de acordarea grupei de munca pentru salariatii civili, ne intristeaza. La fel cum trist este faptul ca tot acesti zvonaci mimeaza implicarea sau fac demersuri pentru intarzierea acordarii unor drepturi negociate de presedintele si vicele Sindicatului ECO (pentru pontarea orelor suplimentare de la operativ), doar pentru a atrage noi membrii.

Stimati colegi, daca nu intelegeti care este rostul miscarii sindicale macar nu blamati pe cei care isi fac treaba si, spre surprinderea dumneavoastra, va mai si ajuta. Haideti sa facem o echipa, sa ne castigam drepturile, dupa evenimentele din 1989 avem posibilitatea de a vorbi deschis pentru apararea drepturilor si pentru a construi! ,,Sa moara si capra vecinului!” nu mai este de actualitate… o mai folosesc doar cei care nu au reusit sa faca nimic cu viata lor!

Stim ca de la infiintare si pana in prezent Sindicatul ECO a avut parte de directori si/sau personalul din conducerile unitatilor care s-au opus vehement pentru acordarea drepturilor personalului din subordine si am putea nominaliza macar pe un fost director de la SNPAP Tg. Ocna, un fost director de la CE Tg. Ocna si alti cativa functionari rau intentionati dar, nu merita sa li se pomeneasca numele in acest articol.’’  Un mesaj al unui coleg de la CE Tg-Ocna

Dragi prieteni, va chemam alaturi de noi si uram colegilor, membrii ai Sindicatului ECO Tg. Ocna, bun venit in FSSP si conducerii organizatiei sindicale multa putere de munca in continuare, asa cum au reusit sa razbata in tot acest timp chiar daca au avut parte de sicane si rautati la tot pasul.

Ce putem sa va oferim este onestitate si daruire, o munca fara ,,poze’’, vom fi alaturi de voi si garantia ca tot ce putem face este in folosul personalului de penitenciare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *