STOP VIOLENȚEI !

Psihologi și asistenți sociali din cadrul  Serviciului de Asistență Psihosocială din  Penitenciarul Deva, au inițiat Campania „STOP VIOLENȚEI”.  Campania Stop Violenței se desfășoară în parteneriat cu Colegiul Tehnic Transilvania, Colegiul Tehnic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” din Simeria, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” din Hunedoara și Clubul Sportiv Hunedoara.

Scopul campaniei  este de prevenire și combatere a delicvenței juvenile, pentru că aceasta este o problemă de actualitate atât pentru comunitate, cât și pentru instituțiile statului.

Un număr de opt  deținuți aflați acum după gratii pentru diverse infracțiuni comise, printre care și  Serghei Gorbunov, au venit în fața  elevilor  și rând pe rând, cei opt le-au spus tinerilor aspecte din viața lor, greșelile pe care le-au făcut, reiterând, fiecare, importanța familiei și a prietenilor, dar și pericolul pe care îl reprezintă un anturaj impropriu căruia adolescenții îi pot cădea victime cu uşurință.

Dincolo de poveştile de viaţă ale deţinuţilor, psihologul Nicolae Grosu a ţinut să le atragă atenţia elevilor că trebuie să fie atenţi la prietenii pe care şi-i fac.

„Vrem să vă transmitem să fiţi foarte atenţi la anturajul dumneavoastră şi să vă faceţi prieteni adevăraţi. Un prieten adevărat nu v-ar îndemna să faceţi ceva rău, ceva care ar putea să vă ducă la închisoare. Un prieten bun te învaţă de bine”, a spus psihologul Nicolae Grosu, coordonatorul acestui proiect .

Aici Campania STOP VIOLENȚEI!

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *