Siguranță personalului din penitenciare încotro???

Acum două zile aflam de la știrile TV, că un polițist din Timiș, numit Cristian Amariei, în executarea unei misiuni de capturare a unui urmărit internațional era împușcat mortal. Un om tanar lăsa in urmă o familie care-l aștepta si al cărui sprijin era. O chestie normala in opinia lătrătorilor care se pricep la toate si care cred ca meseria de polițist este o joacă. O victimă dintr-un lung șir de ultraje impotriva politistilor.

Azi, într-un penitenciar din România- Penitenciarul Deva, un agent de penitenciare, șef de schimb, ce participa la o acțiune de mutare a unui deținut la o altă cameră, a fost înjunghiat de acesta cu o foarfeca. Daca foarfeca era mai lunga sau loviturile erau aplicate in inima vorbeam de colegul nostru ca de colegul de la Timis. O victimă dintr-un lung sir de ultraje împotriva personalului de penitenciare.

Ce au in comun aceste ultime două cazuri de ultraj împotriva personalului din sectorul de aparare, ordine publică și siguranță națională?

E simplu. Indolența crasă manifestată de toți cei care legifereaza politică penală, execuțional penală, de cei care o aplica(ultrajul impotriva unui politist sau lucrator de penitenciare se soldează cu o pedeapsă ca pentru furtul unei găini, in cel mai bun caz, daca nu plateste cel pus sa aplice legea) precum și măsurile de protecție ce ar trebui luate pentru protejarea vieții celor care potrivit legii ar trebui să ne apere de criminali, tâlhari, violatori sau orice alte elemente infracționale ce trezesc fiori de milă celor ce legiuesc ordinea publică, sau vreunei fatuci de prin vreun ONG care moare de dragul acestor recidiviști.

Nu mai vorbim de lipsa mijloacelor elementare de protecție a lucrătorilor, precum și de lipsa personalului, toate acestea contribuind la o vulnerabilizare fără precedent a personalului din sistemul penitenciar si poliție.

Cât cred cei care ne conduc ca vom mai suporta subjugarea legii si a ordinii de către infractori periculoși, multirecidiviști, dar cu multă empatie din partea autorităților, autoritati care aduc ,,prinosul” de slăbiciune si interes acestor nemernici?

V-o spunem noi de pe acum ca nu vom mai suporta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *