Siguranța penitenciarelor un fleac pentru unii directori

Se întâmplă la Arad, unde pe fondul protestelor declanșate de către Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar cu privire la notificarea angajatorului referitor la refuzul de a mai efectua  muncă suplimentară începând cu 1 aprilie 2019, directorul de unitate încalcă cu bună stiință prevederile Ordinului  Nr. 4800/C/27.11.2018  pentru aprobarea REGULAMENTULUI PRIVIND SIGURANȚA LOCURILOR DE DEȚINERE din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor, prin măsurile dispuse .
Prin Decizia directorului unității, paza se efectuează prin intermediul a doar 4 posturi de pază deservite de către 2 agenți și 2 deținute femei cu toate că perimetrul sediului unității până la această dată avea dispuse prin planul de pază 6 posturi de pază deservite de către agenți.
Tot prin decizie directorul unității dispune ca supravegherea punctelor de lucru unde sunt repartizați deținuți din regim maximă siguranță și regim închis să fie supravegheate de către personalul desemnat de către firmele contractante pentru asigurarea  activităţilor de supravegherea a controlului tehnic de calitate.
La secția exterioară prin Decizia directorului unității începând de săptămâna aceasta nu se mai efectuează paza cu toate că până la această dată paza secției exterioare  era asigurată de către agenți prin intermediul celor 2 posturi de pază și 2 posturi cu deținuți, amplasate pe perimetru.
Având în vedere măsurile dispuse o mare parte din personal sunt în imposibilitatea de ași efectua fondul de timp necesar lunii aprilie prevăzut de Codul Muncii. Deasemenea completarea tipizatelor cu neplanificarea în serviciu este ilegală.
Atragem atenția acelor șefi  care fac presiuni directe și indirecte asupra subordonaților pentru ca aceștia să fie de acord să efectueze ore suplimentare că  nu fac altceva decât sa comită imixtiune în activitatea sindicală:
Articolul 7, alin (2), din Legea 62/2011 interzice în mod expres intervenția angajatorului de natură să limiteze ori să împiedice exercitarea drepturilor prevăzute de același articol în alin (1).
Articolul 7, alin(1), din Legea 62/2011 prevede: „Organizaţiile sindicale au dreptul de a-şi elabora reglementări proprii, de a-şi alege liber reprezentanţii, de a-şi organiza gestiunea şi activitatea şi de a-şi formula programe proprii de acţiune, cu respectarea legii”
Gravitatea măsurilor dispuse prin nerespectarea  Legislatiei, Ordinelor și Deciziilor,  Ordinului  Nr. 4800/C/27.11.2018  pentru aprobarea REGULAMENTULUI PRIVIND SIGURANȚA LOCURILOR DE DEȚINERE din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor, pun în pericol  producerea unor evenimente negative grave la adresa personalului unității și personalului beneficiarilor, datorate lipsei unei supravegheri calificate a deținuților.
Solicităm Administrației Naționale a Penitenciarelor măsuri urgente precum și un punct de vedere cu privire încălcarea Ordinului  Nr. 4800/C/27.11.2018  pentru aprobarea REGULAMENTULUI PRIVIND SIGURANȚA LOCURILOR DE DEȚINERE din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *