Sedinta Comisiei Mixte de dialog social privind sistemul penitenciar

 

Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, este invitată să participe în data de 10 iulie 2024 ora 11.00, la ședința comisiei de dialog social privind sistemul penitenciar, ce va avea loc la sediul Ministerului Justiției.

 Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar solicită a fi discutate următoarele probleme:
1.- Data aplicării prevederilor OUG 26/2024 și polițiștilor de penitenciare ( la acest moment OUG 26/2024 se aplică la MAPN și MAI)
2.- Aplicare în integralitate a legii 153/2017 pentru personalul din Sistemul Penitenciar
3.- Punct de vedere al MJ si ANP cu privire la plata majorări de 50% pentru lucrări de excepție acordate personalului din Sistemul Penitenciar în anul 2023. Aplicarea pe anul 2023 se face în conformitate cu prevederile legale ce au stat la baza acordării acestei majorări pe primele doua trimestre din acest an?
4.- Lămurire cu privire la invocarea GDPR cu privire la informații reglementate prin Acordul Colectiv care ar trebui sa ni se pună la dispoziție și care în ultimul timp ne parvin din ce în ce mai greu invocandu-se prevederile GDPR. Comunicare tot mai deficitara cu unii directori de unitate. Cu toate acestea ANP protejează genul acesta de comportament prin acordarea majorării de 50% pentru lucrări de excepție.
5.- Stadiu aprobare prin HG a celor 1600 de posturi, mai ales că în sistemul penitenciar s-au dat în folosință foarte multe locuri de cazare deținuți, pentru care nu a fost prevazut personal în statele de funcții și care la acest moment nu au personal sa le deservească sau sunt operationalizate cu mari eforturi.
6.- Stadiu promovare concursuri directori de unitate. Tergiversare fără temei a acestui demers de peste 4 ani.
7.- Actualizare norma de hrană
8.- Lămuriri cu privire la existența în Codul de etică a sancțiunilor disciplinare, avnd în vedere ca în urma unei soluții date de ICCJ, aceasta a stabilit ca orice modificare a raportului de serviciu prin acte normative, decizii, care nu își au corespondent în legea 145/2019 (Statut) sunt nule de drept

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *