Scurt rezumat al ședinței Consiliului de Conducere al ANP

Azi 19.05.2023,  la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor a avut loc ședința Consiliului de Conducere al ANP cu următoarea ordine de zi:

1. Analiza impact OUG 34/2023
Unitățile penitenciare din perspectiva reducerii cheltuielilor bugetare directorii de unități au obligația sa reducă cu 10% cheltuieli cu unele excepții ( fonduri europene etc.)
Nu mai au voie sa achiziționeze mobilier și autovehicule, nu se vor diminua cheltuielile pe investiți.
Nu exista riscul de neplată a salariilor pentru anul 2023.
Cu privire la continuare concursurilor cu mici excepții (cele prevăzute în OUG 34/2023) acestea continua.
Pentru posturile scoase la concurs suspendate, ANP si MJ urmează să transmită memorandum pentru deblocarea acestor posturi.
Concursurile care se suspend

-concursul publicat in 07.05.2023 pentru medici, -anuntul din 08.05.2023 – 2 posturi executie in ANP, concurs publicat in 05.05.2023 radilogie, -concurs ofiteri catedra SNPAP, TCO – 16 posturi IT, TCO 28 ag RU, tco 56 posturi Reintegrare, tco 44 posturi in DEA, tco 17 posturi sdrp evidenta, restul rămân.

2. Sesiunea de mutare la cerere a ofițerilor

Au fost 159 posturi scoase in procedura , 84 de posturi au facut obiectul cererilor , 102 politisti depunand cereri. 77 aviz pozitiv , 24 negativ, 1 of nu a indeplinit conditiile postului.
ANP- 56 de of, 25 aviz pozitiv, 31 aviz negativ.
Toate solicitarile au fost analizate de catre directiile de specialitate si a fost si o sedinta preliminara cu reprezentantii sindicatelor in care s-au analizat indeplinirea conditiilor si alte multe alte criterii

3.Analiza standardelor de personal in domeniul reintegrării sociale.

În urma analizei facute la nivel de grup de lucru sa considerat util ca in penitenciare cu regim de Maximă Siguranţă, standardele de personal privind psihologii sa fie reevaluate în sensul mării numărului de posturi. Urmează sa se facă o analiza cu privire la posturile care pot fi transformate, urmand ca directorii de unități sa propună soluții pentru diminuarea deficitului acolo unde este cazul.

4. Analiza unor măsuri alternative privind optimizarea calendarului de implementare a obiectivelor de investiții destinate combaterii supraaglomerării in penitenciare.

Au fost identificate șase unități
Memorandumum se intinde pana in 2025, in anul 2024 trebuie date in folosinta 2000 de locuri de cazare. Baia Mare se va mari cu 400 locuri. Iasi , are un pavilion de 600 locuri pentru RI, aflat in litigiu. Comunitatea locala se opune renovării si nu pot fi obtinute avize de la Primarie. In instanta solutia nu este favorabila. Ca maniera de lucru s -a identificat constructiile modulare, pe schelet metalic, pentru regim deschis, cu pavilioane de 80-100 de locuri. Costurile sunt la 50% fata de pavilionul de 600 de locuri de la Iasi.
Locatii care au terenuri pentru amplasare: , Tg Jiu, Mioveni, Codlea, Vaslui, P Alba, Braila.
La Iasi se renoveaza un pavilion 220 de locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *