Scurt rezumat al întâlnirii de lucru de azi între ANP – organizații sindicale reprezentative

Ședința ANP-SINDICATE

Azi la sediul ANP a avut loc întâlnirea dintre DG si reprezentanții organizațiilor sindicale reprezentative. Problemele discutate au fost:
– stadiu promovare modificare OUG salarizare privind specialistul de clasa.

  • La acest moment a avut loc o discuție între DG si persoana desemnata de Ministerului Justiției cu coordonarea ANP, mai precis Secretarul de stat Ilea. Temerea era de bani, i s-a spus ca sunt. Se va promova cat mai curând posibil. Am cerut și o întâlnire a Comisiei mixte sau a ministrului cu organizațiile sindicale. Rămâne urgenta nr. 1 de solutionat.
    – plata sporurilor pe perioada CO. Pana la sfârșitul lunii va fi transmisă o instrucţiune care sa faca posibila plata la data de 10 octombrie a drepturilor salariale cu sporuri pe perioada CO. Aplicația de pontaj este modificata și va calcula astfel încât sa nu fie probleme. Orice anomalie va rog sa mi-o semnalați.
  • situatie concursuri. In următoarea perioada de timp(o săptămână, doua) va fi declanșată procedura de trecere a agenților în corpul ofițerilor. Numărul posturilor va fi mare astfel încât sa se mai limiteze din deficitul de ofițeri la nivelul unităților. Discutia s-a purtat și ca o continuare a problemelor ridicate la Conferința.
    Au mai fost ridicate următoarele probleme:
    – asimilare Vechimea in specialitate (militari pe baza de contract) – se va încerca o modificare a OMJ 4526/2020 in sensul găsirii unei soluții care sa permită o echivalare, dar nu pe nivel maxim. Se propune și o modificare a Statutului care sa acopere aceasta lipsă, deoarece unui electrician, spre exemplu, i se acorda gradul profesional in funcție de vechimea in specialitate, pe când MAC- iilor, nu. Pana atunci se va cauta o soluție de compromis prin modificare OMJ.
  • Vechimea profesori – Înainte se făcea o evaluare foarte rigida. A fost prezentata o speță cu grad neacordat corespunzător in 2018. Acum nu mai exista situații. Solutia de obtinere a eventuale reparații numai in instanță.

-Sporurile TBC – S.P. Tg. Ocna. Salariile celor care nu sunt salarizati pe sănătate ating plafonul maxim si atunci exista probleme cu plata integrala a sporului TBC. La acest moment singura soluție ar fi o diminuare a prezentei pe sectiile de TBC( ca numar de ore). Se plătește acum ca e o perioadă tranzitorie. In momentul în care legea salarizării se va aplica efectiv, aceste sume nu se vor mai primi.

– au rămas de rezolvat: Spor HIV/SIDA.

– Demers de EOS – se incearca găsirea unei soluții, la acest moment ANP lucrând la o propunere. Modificare R.A.L.E.P. – se va da grup de lucru (minim 2 supraveghetori la Sectie de minim 50 deținuți).
– S-a dat grup de lucru pentru modificare Statul si Lege de executare – termen 10-12 luni.
-folosirea inregistrărilor in procedura disciplinara – in curs.
– Plan COVID centralizat – e aproape finalizat.
Vor primi credite deținuții ce se vor vaccina.

Decizia nr. 51/2019 – rămâne sa finalizam procesul. ANP si-ar dori diminuarea la 3 trepte salarizare pentru ofițeri, iar la agenti si pe funcțiile unice o diminuarea acestor trepte.
Se vor întocmi fisa postului mai simple, unice.

3 răspunsuri la „Scurt rezumat al întâlnirii de lucru de azi între ANP – organizații sindicale reprezentative”

  1. Referitor la Decizia nr. 51/2019 – ce se intampla cu ofiterii care sunt sub treptele prevazute de cele 3 trepte de salarizare pentru ofiteri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *