Schimbarea la nesfârșit a miniștrilor de justiție și problemele personalului din penitenciare

Cred că suntem partea sistemului de apărare, ordine publică și  sigurantă națională  care am avut cei mai mulți  miniștri.  Și  din această  cauză  și  cele mai multe probleme. Mai avem un handicap din această perspectivă. Administrația Natională  a Penitenciarelor nu este ordonator principal de credite. Și  de aici o întreagă serie de ,,amețeli” în materie de acordare a drepturilor personalului de penitenciare. Unii că  nu știu să  aprecieze ce facem și de aici și dezinteresul, ceilalți ascunzându-se după  neputință sau cum spuneam dezinteresul ministerului de a asigura un buget care să  asigure liniste personalului din sistem.

Ministerul Justitiei a avut de fiecare dată alte probleme, mai prioritare, decât a rezolva la timp problemele personalului de penitenciare. De fiecare dată, totul a fost nevoie să-l  obținem cu agitație, cu nervi, cu contre. Deși am dorit permanent un dialog care să rezolve problemele sistemului, am trăit  cu sentimentul că doar se mimează dorința de rezolvare a problemelor. Nici Administrația Națională a Penitenciarelor  nu a reușit să facă asta,  desi este instituția care coordonează sistemul penitenciar. Și de aici și  reacția personalului. Una care încearcă să  facă administrația (MJ si ANP) să  înțeleagă că  pe lângă obligații avem și  drepturi. Și  acelea trebuiesc rezolvate.

Acum suntem în  situația în care pe fondul declanșării acțiunilor de protest la nivelul sistemului penitenciar, ni se schimbă iar ministrul. Un ministru care nu a reușit să înțeleagă cum funcționăm  și de aici si deciziile luate sau nu. Vine un nou ministru. Ne-am dori să ne așezăm la masa dialogului și  să  rezolvam problemele ce le tot enunțăm de mult timp si pentru care ne vom bate permanent:

  •  Tratament nediscriminatoriu în  raport cu celelalte structuri din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională  în ce privește aplicarea întocmai și la timp a prevederilor legale ce instituie drepturi ce decurg din efortul depus de lucratorii de penitenciare pentru funcționarea  fără sincope a sistemului penitenciar în  ansamblul sau(vezi plata muncii suplimentare )
  • Respect pentru munca extrem de grea desfășurată de personalul din penitenciare
  • Promovarea unui statut care să  protejeze personalul de penitenciare

Ne dorim mult domnule ministru? Actual sau cel care va veni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *