Rezumat ședința Consiliului de conducere al ANP și întâlnire în grupul de lucru ce are în discuție aplicarea Deciziei 51 a ICCJ

Azi 23.02.2022, a fost o zi mai plină din perspectiva relaționării cu ANP, în sensul că de la ora 10.00 a fost Consiliu de conducere al Administrației Naționale a Penitenciarelor, iar de la ora 12.00, întâlnire în grupul de lucru ce are în discuție aplicarea Deciziei 51 a ICCJ.

În prima întâlnire s-a pus în discuție problema găsirii unei soluții de relocare a ANP într-o alta locație, ca urmare a faptului că urmează să intre în lucrări ample de reparații actualul sediu al IGSU.
Timpul este foarte scurt iar soluțiile la indemana foarte puține spre deloc, dacă se are în vedere o relocare intr-un spatiu in care nu trebuie plătit nimic.
Singura soluție viabila este închirierea unui spațiu, dar exista temeri privind prețul chiriei acestui spațiu pentru suprafata necesara desfășurării activității ANP.
În plus, in funcție de posibilitatea reducerii numărului de personal prezent la serviciu(CO, telemunca si pe alocuri misiuni, relocare în penitenciarele Rahova si Jilava) se ia în calcul și închirierea unui spațiu mai mic.
S-a cerut părerea tuturor șefilor de structuri, care cu excepția DSDRP, DMRU, DEA, Secretariat, au spus ca se pot gândi și la soluții alternative. Structurile menționate mai sus au scos în evidență faptul ca activitatea desfășurată nu permite o secventiere a programului de orice fel.
Urmeaza sa se facă o analiză și sa fie luata o decizie cât mai curând pentru a ne fi prezentata.

Întâlnirea pe Decizia 51 a încheiat oarecum discuțiile cu privire la modul de aplicare ce va fi agreat. În principiu se are în vedere ca functiile unice sa aiba o singura treapta de salarizare, pentru celelalte functii agreandu-se soluția salarizării pe maxim doua trepte pentru cei nou numiți in funcție. Pentru cei care la acest moment au numire in functie se cauta o soluție in vederea reglementarii si situației acestora.
O singura problemă, raportat la aplicarea Deciziei 51 este legata de sectorul medical unde ,,gradele” medicale( de medic primar, specialist sau rezident si in cazul asistenților principalul) nu pot duce la o uniformizare in ce privește salarizarea chiar dacă in principiu fac acelașilucru, cel puțin la nivel de cabinetele din unități. Dar si in cazul acestora pe nivel de incadrare va fi o singura treapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *