Scurt rezumat al Consiliului de conducere ANP – 02.09.2021

 

  1. Acordarea sporurilor pe perioada concediilor

Începând din 01.09.2021, pe perioada concediului se vor plăti toate sporurile, inclusiv de noapte, izolare (unde este cazul)

La acest moment suntem in situatia ca in urma chemărilor in judecata, motivul fiind plata sporurilor pe perioada concediului de odihnă, 249 de procese sa fie câștigate iar vreo 43 pierdute.
S-a ajuns în punctul în care ANP consideră ca aceste sporuri pot fi date în totalitate, cu o mică excepție. Sporurile generate de apariția temporara a unor sporuri de risc( ex. TBC, HIV, etc)
Pe secțiile înființate spercial pentru TBC/HIV angajatul va beneficia.
Temei legal
Argumente pro acordare
Art. 150 din Codul Muncii – aplicabilitate generală – indemnizația nu poate fi mai mică decât salariul de baza.
OUG nr. 64 – art. 38 – polițiștii primesc salariile de baza și celelalte drepturi și celelalte sporuri potrivit legii.
Decizia ICCJ din decembrie 2020
Se expertizeaza locurile de muncă, nu persoanele, drept urmare caracterul permanent al sporului este dat de locul de munca.
Argumente contra
Prevederi OMJ 399 acum înlăturate prin Decizia ICCJ
ANP va acorda sporurile pe perioada CO luand in calcul media salariului pe 3 luni în urma. La acest moment se reglementează exclusiv plata sporurilor pe perioada CO. In ce priveste celelalte categorii de concedii
CC nu se pronunța urmând sa fie discutate cu proxima ocazie.
Argumentele noastre , care întăresc decizia luata au fost legate de faptul ca raportat la prevederile legale enunțate mai sus, singurul spor cu caracter permanent este sporul de pericol, restul nu sunt sporuri ci suma compensatorie.
* În concluzie, Începând din 01.09.2021, pe perioada concediului se vor plăti toate sporurile, inclusiv de noapte, izolare (unde este cazul)
Macheta de pontaj va fi updatata corespunzător.
Ședința ANP-Sindicate – 02.09.2021
Probleme discutate doar cu organizațiile sindicale
2. Acces cu telefonul personal în penitenciar – La acest moment cadrul legal(OMJ 4800) nu permite acest lucru. ANP va declanșa procesul de modificare a OMJ 4800/2018 care interzice accesul personalului cu telefonul personal în penitenciar. Am solicitat modificarea acestui OMJ cu revenirea la vechea forma de organizare și conducere a schimburilor deoarece se constata la nivel de sistem o lipsa a coeziunii care generează probleme în desfășurarea serviciului. De menționat ca in unele penitenciare aceasta activitate a rămas în sarcina șefilor de tura.
Se constata o disoluție a autorității dar si a exercitării actului de conducere, precum si lipsa aplecarii spre problemele personalului din subordine. DG solicita ca și organizațiile sindicale să facă propuneri pe OMJ nr. 4800/2018.
3. Testarea psihologică – DG demarează procedura de analiza a testărilor psihologice de către SPsP generata de situația de la Penitenciar-Spital Jilava, unde din peste 40 de candidați au fost declarati admis doar 3..
4. Decizia nr. 51 – grupul de lucru nu făcut pași înainte din cauza problemelor avute în ultimul timp
5. Împuternicirile – sunt unele împuterniciri care se fac, chiar dacă sunt semnale ca cei propuși nu sunt cele mai optime solutii.
6. Vânătoarea angajaților. Se solicită DG să intervină punctual acolo unde șefii folosesc comisiile de disciplină ca instrument de represiune împotriva angajaților. DG nu este de acord cu folosirea sistemului împotriva angajaților ca formă de pedepsire. DG va sancționa orice formă de mobbing împotriva angajaților.
7. Folosirea imaginilor video împotriva personalului –
Noi am solicitat renuntarea la acest lucru motivat de faptul ca acest lucru incalca DGPR. In plus pe aceasta interpretare data de factorii de conducere, s-a pierdut din vedere tocmai atribuțiile de control, coordonarea care erau de ajuns pentru a intari disciplina și desfășurarea activităților in conformitate cu prevederile legale. Foarte mulți dintre cei care au ca atribuție de serviciu tocmai îndatoririle enumerate mai sus se transforma în monitor al activității subordonaților stand în fata calculatorului cu dorinta de a cauta tapi ispășitori. FSANP a solicitat un punct de vedere de la ofițerul GDPR. Directorul general va analiza legalitatea prelucrării imaginilor. Oricum vom propune membrilor de sindicat sa transmită conducerii unității categoria de informații clasificate ce doresc a le fi prelucrate.
8. Bonul de carburant – In urma creșterii numărului de beneficiari ai decontului de transport în mod care genera indoieli, directorul Penitenciarului Mioveni a instituit o procedura prin care cere documente suplimentare (ex. bonuri pana la acoperirea sumei decontate) s-a solicitat de vreo doua întâlniri sa se revină la documente minimale. Ni s-a cerut și o implicare a noastră vizavi de împiedicarea creșterii numărului de asa zisi beneficiari, care nu fac decât sa profite de portitele oferite de lege pentru a-si spori nejustificat si nelegal veniturile. Este un adevar ca lăcomia asta va aduce la un moment dat vulnerabilitate dreptului. Cred ca cei care in mod real folosesc masina pentru transportul, la si de la locul de munca sunt îndreptățiți sa primească, ceilalți nu. Povestea ca are cine sa faca asta nu cred ca tine, deoarece cei care vor avea de pierdut sunt membrii noștri de sindicat care folosesc în mod onest aceste facilități.
9. Decizia convorbirilor online – îngreunează munca polițiștilor prin mărirea volumului acesteia. Creează confuzie pentru că cererea trece pe la toate compartimentele spre avizare. Trebuie regândită aceasta decizie.
10. Plan de măsuri COVID-19 – S-a cerut întocmirea unui singur plan de măsuri, nu sa apăra modificări la modificări, pentru evitarea confuziilor în aplicarea acestui plan. DG este de acord.
11. Am cerut sa se stabileasca cum se va aplica portul măști in interiorul penitenciarului. La acest moment Directorul general spune ca in spațiile închise se poartă masca, iar în spatiile deschise, nu.
12. Definiția LOCALITATE – Directorul general a dat în lucru la Directia juridica sa dea o interpretare. Își manifestă deschiderea de a interpreta în sens larg termenul de locuință astfel încât să nu aducă atingere dreptului polițiștilor de penitenciare.

 

2 răspunsuri la „Scurt rezumat al Consiliului de conducere ANP – 02.09.2021”

    1. Programul de lucru rămâne același doar planificarea personalului din schimburi sa revina din nou in sarcina șefilor de tura nu in sarcina șefilor de serviciu si regim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.