Revolta polițiștilor de penitenciare a continuat la Penitenciarele Aiud, Gherla, Miercurea-Ciuc

Revolta polițiștilor de penitenciare a continut la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Aiud. La protest au participat și colegi de la Penitenciarele Deva și Târgu-Jiu.

Polițiștii de penitenciare protestează contra masurilor de austeritate adoptate de Guvernul Câțu, lipsa de  dialog desfasurat cu partenerii sociali, protestează contra blocarii legii-cadru privind salarizarea, decizie care imparte bugetarii in doua, unii care au in plata salariile prevazute in grila legii si altii care au ramas cu salariile incomplete ca urmare a inghetarii decise de guvern.

Florin Schiopu, președintele Federației Sindicatelor din sistemul penitenciar: „Avem o acută lipsă de personal ajungem undeva la jumtatate 50% a numărului de oameni de care am avea nevoie. Necesarul de personal a fost de 20.000 de oameni, la momentul acesta suntem la 10.000 de oameni”.

În penitenciarul de maximă siguranță din Aiud sunt încarcerate peste 700 de persoane, iar deficitul de personal este de aproape 40%, ceea ce înseamnă că volumul de muncă crește.

Daniel Pasc, președintele Sindicatului Liber Penitenciarul Aiud: „Avem colegi care lucrează cu până la 100 sau peste 100 de deținuți în cadrul unei secții, asta înseamnă că gestionează programul de dimineața până seara sau până la deșteptare”.

Vom continua protestele și în următoarea perioadă până la soluționarea revendicărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *