Raportul comisiilor juridică și de apărare din senat a fost pozitiv pe Statut

Amendamentele la Statutul Polițistului de Penitenciare promovate de Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar au trecut prin asumare de către președintele comisiei de apărare și colegii acestuia, urmând ca azi să fie discutate în plenul senatului .

Amintim cele patru amendamente promovate:

  • Ofițerii se numesc în funcțiile prevăzute în statele de organizare cu grade profesionale egale sau mai mari cu cel mult de doua grade fața de cele pe care le au;
  • Transformarea chiriei în rată;
  • Reglementarea procedurii disciplinare pentru funcționarii publici cu statut special;
  • Protecția liderilor de sindicat, suspendați din funcția publică pentru îndeplinirea unei funcții de conducere în cadrul unei organizații sindicale.

Menționam că la dezbaterea statutului în Camera Deputaților ne dorim să convingem deputații cu privire la oportunitatea modificării și a altor articole din proiectul de statut.

În cadrul întâlnirilor purtate ieri si alaltaieri au avut loc două incidente. Considerăm că în acest moment nu este util și nici benefic oamenilor pe care îi reprezentăm, respectiv cei 13000 mii de angajați ai sistemului penitenciar, ca efortul depus de membrii comisiilor din senat mai sus amintite de a ne ajuta, să fie diminuat/eliminat sens în care îi asigurăm de tot respectul nostru pentru efortul depus.

3 răspunsuri la „Raportul comisiilor juridică și de apărare din senat a fost pozitiv pe Statut”

  1. A fi om, inseamna ca tu ca reprezentant sa ai decența de a fi partener de dialog social si nu de babau.
    Multumim celor care au inteles sa ne sprijine si au avut decenta de a ne asculta pasurile in incercarea noastra de a convinge ca ne dorim lucruri concrete care sa fie juste si nu vrem doar cancan social.

  2. Nu prea e bine deloc pentru agenti.Am vazut un amendament la art.96 alin. 1 care prevede ca functiile de conducere pot fi ocupate doar din randurile ofiterilor! E constitutional asa ceva ? Daca va trece asta va fi vai si amar! Practic ca agent nu vei mai putea face mare lucru pt a evolua…

    1. Nu suntem de acord cu forma aceasta fapt pentru care vom încerca să reglam aceasta situatie la dezbaterea în Camera deputaților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *