Raportul activității pentru anul 2022 a Penitenciarului Aiud

În ziua de 16 februarie 2023, începând cu ora 10 30 , la Casa Domeniile Boieru Ciumbrud a avut loc prezentarea analizei activității pentru anul 2022 a Penitenciarului Aiud.

La eveniment, alături de personalul penitenciarului, au participat directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, directori ai penitenciarelor din Regiunea Centru, reprezentanți ai instanțelor judecătorești, precum și reprezentanți ai instituțiilor de apărare, ordine publică și siguranță națională din județul Alba.
Directorul Penitenciarului Aiud, comisar șef de poliție penitenciară Adrian- Dorel POPA, a prezentat raportul privind activitatea desfășurată de personalul
unității în cursul anului 2022.
Materialul de bilanț a evidențiat activitatea desfășurată de personalul unității, vizând, în primul rând, îndeplinirea obiectivelor strategice propuse, dar și contribuția adusă la apărarea ordinii publice, siguranța comunității și reinserția socială a persoanelor private de libertate.
Un rezultat notabil menționat a vizat una dintre cele mai importante direcții de acțiune a Strategiei de dezvoltare a sistemului penitenciar, respectiv modernizarea și dezvoltare infrastructurii. Astfel, în anul 2022 Penitenciarul Aiud a dat în folosință 80 de locuri noi de cazare, semnând contracte de execuție pentru alte două proiecte importante: o clădire nouă prevăzută cu 101 locuri de cazare și modernizarea unei clădiri existente prevăzută cu 124 locuri de cazare.

În ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de muncă în luna februarie a anului 2023 după eforturi deosebite s-a reușit recepția clădirii Pavilion administrativ, astfel punându-se la dispoziția polițistilor de penitenciare din cadrul Penitenciarului Aiud , birouri moderne.

Privită în ansamblu, activitatea Penitenciarului Aiud s-a desfășurat în foarte bune condiții, cu respectarea normelor legale în vigoare, fără evenimente negative majore și cu îndeplinirea obiectivelor propuse.
În încheierea ședinței, directorul general al Administrației Naționale a
Penitenciarelor, comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, a felicitat pentru implicare, profesionalism și modul exemplar de realizare a sarcinilor de serviciu personalul Penitenciarului Aiud, reamintind totodată și obiectivele majore pentru anul în curs.
Evenimentul s-a încheiat într-o notă marcată de emoții și recunoștință, având în prim plan finalizarea unei frumoase colaborări. Personalul Penitenciarului Aiud prin vocea conducătorului instituției a adus mulțumiri și felicitări, pentru întreaga carieră, doamnei judecător de supraveghere Maria Keresztes, cu ocazia încheierii raporturilor de serviciu prin pensionare.
Concluzia acestui eveniment a fost una pozitivă, Penitenciarul Aiud nu
înseamnă doar o instituție, ci o comunitate unită de colegialitate, profesionalism și abnegație.
În spatele fiecărei activități stă o echipă, fiecare echipă este formată din oameni, toți motivați de un obiectiv comun: servim patria în uniformă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *