Proiectul de ordin ce reglementeaza acordarea titlului de specialist de clasa in sfarsit in transparenta decizionala

După lungi tergiversări si foarte multe discuții, in sfarsit, proiectul de ordin ce reglementează acordarea titlului de specialist de clasa polițiștilor de penitenciare va fi postat, cel mai probabil azi, pe site-ul Ministerului Justiției,  in transparenta decizionala.

Cerut cu insistenta de organizațiile sindicale din Sistemul penitenciar ca urmare a faptului ca eram singura structura din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională care nu i se aplica aceasta prevedere legala, acest Ordin a avut un traiect destul de sinuos. Promis inca din ianuarie 2021 de ministrul Stelian-Cristian Ion, abia în luna mai, dupa nenumărate tergiversări, cu o forma complet modificata și după o ultimă intervenție în Comisia mixta(promisiunea era ca va fi urcat în transparență cel mai târziu lunea trecuta) acest proiect de Ordin intra in linie dreaptă. Vedem și cat de repede va fi publicat astfel încât sa putem insista pe punerea în aplicare. Care punere în aplicare necesita si promovarea unor modificări pe legislaţia de salarizare de anul acesta.

Un răspuns la „Proiectul de ordin ce reglementeaza acordarea titlului de specialist de clasa in sfarsit in transparenta decizionala”

  1. Sindicatele au spus(si sunt si singurele care forțează acordarea. Asta sa punem lucrurile sub semnul adevărului ce îl clamati) ca este nevoie de modificarea unor acte normative.Facem mai mult, fortam aprobarea derogării de la prevederile OUG 226 prin OUG pentru rectificarea bugetara, prima din acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *