Prima Conferinta Nationala a Federatiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar

In perioada 24-26 niembrie 2017 va avea loc prima Conferinta Nationala a Federatiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar. Cu aceasta ocazie va fi prezenta si doamna Ioana Morar, director general adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Pe langa cele 8 sindicate membre ale FSSP vor mai participa alte 2 sindicate, viitoare  membre.

Problemele ce le vom avea in vedere a fi discutate sunt urmatoarele:

_ Legea salarizarii bugetarilor – Stadiu promovare metodologie aplicare unitara salarizare( coeficienti, sporuri, buget), aplicare contributii incepand cu 1 ianuarie 2018

 _ Statut politist de penitenciare – Stadiu modificari. Modificare OMJ concursuri si introducerea acestuia in textul legii.

_ Echipament – stadiu aplicare HG – prevedere sume in bugetul pe anul 2018

 _ Stadiu reorganizare si proces de standardizare unitati de penitenciare.Continuarea activitatii de rescriere a statelor de functii.Suplimentare numar de functii prevazute pentru sistem; Stadiu demersuri suplimentare posturi prin aplicare standardizare.Stadiu promovare Memorandum suplimentare 1000 de posturi.

_ HG sprijin achizitie sau construire locuinta – Stadiu

Vom avea in vedere si alte probleme punctuale si asteptam in randurile noastre cat mai multi colegi.

 

2 răspunsuri la „Prima Conferinta Nationala a Federatiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar”

  1. Dl Președinte se aude ca sar fi mărit norma de hrana cu 8 Ron pe zi din luna noiembrie.Noi când vom primi norma marita ?Vă mulțumesc.

    1. In cazul in care inflatia influenteaza valoarea Normei de hrana MApN emite un ordin care modifica Norma cu o suma lunara care sa acopere aceasta inflatie. Din pacate prin legea anuala de salarizare valoarea Normei a fost plafonata la nivelul actual, iar in situatia in care aceste prevederi nu vor fi anulate veti avea aceeasi valoare a valoare a Normei chiar daca MApN a modificat aceasta valoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *