Precizari de la Casa sectoriala de pensii MAI

Avand in vedere multitudinea de intrebari legate de actualizarea pensiilor raportat la majorarile din ultimul an, Casa sectoriala de pensii a MAI vine cu precizari. Astfel, in perioada următoare Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. va desfășura activități de actualizare a drepturilor de pensie având în vedere următoarele principii:

– Actualizarea se realizează asupra cuantumului brut al soldei de funcție (element component al bazei de calcul în baza căreia se determină cuantumul brut al pensiei) existent la data de 30.06.2017 și nu asupra cuantumului brut al pensiei militare de stat rezultat/menținut în plată ca urmare a recalculării/stabilirii drepturilor de pensie.

– Actualizarea se face la cerere pentru beneficiarii Legii nr. 223/2015 ale căror drepturi de pensie au fost deschise înainte de 01.01.2016 și din oficiu pentru cei ale căror drepturi de pensie au fost deschise înperioada 01.01.2016 – 29.06.2017. În cazul în care, în urma actualizării, cuantumul brut al pensiei este mai mic decât cuantumul brut menținut în plată potrivit art. 111 din Legea nr. 223/2015 (cuantumul mai avantajos) ca urmare a recalculării pensiei militare de stat, se păstrează în plată cuantumul mai avantajos.   
Mai jos, Comunicatul Casei de pensii MAI:

 

2 răspunsuri la „Precizari de la Casa sectoriala de pensii MAI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *