Precizări ANP, cu privire la acordarea normei de hrană 12C și a unei zile libere cu ozazia zilei de 29 iunie, Ziua personalului din sistemul administrației penitenciare

Administrația Națională a Penitenciarelor transmite unităților din subordine, prin adresa Nr.38966/SC/24.06.2020, precizări, în  considerarea zilei de 29 Iunie, Ziua personalului din sistemul administrației penitenciare,  cu privire la modul de acordare a Normei de hrană 12C pentru personalul din sistemul administrației penitenciare și acordarea unei zile libere (învoire plătită), pentru intreg personalul indiferența dacă se află  sau nu în serviciu în data de 29 iunie 2020.

Potrivit cadrului legal  în vigoare respectiv:          

 1. Art.84  din  Legea 293/2004,  conform căruia „Se proclamă ziua de 29 iunie „Ziua personalului din sistemul administrației penitenciare”.

2.   Art. 143 din Legea 53/2003, conform căruia „Prin contractul colectiv de muncă aplicabil se pot stabili și alte zile libere”.

3.Acordul colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupurilor de unități -sistemul administrației penitenciare nr.70498/19.12.2018, art.25, ali.2, personalul  din sistemul administrației penitenciare beneficiază, la cerere, în orice zi calendaristică din anul curent,de o zi plătită, în contul zilei de 29 iunie, conform HG 1946/200.

4 răspunsuri la „Precizări ANP, cu privire la acordarea normei de hrană 12C și a unei zile libere cu ozazia zilei de 29 iunie, Ziua personalului din sistemul administrației penitenciare”

  1. Cred ca ar trebui explicat exact ce înseamnă aceasta zi libera oferita în schimbul zilei de 29 iunie:
    – unii zic ca o zi libera înseamnă 8 ore, ceea ce insemna ca pentru cei ce lucrează în schimburi pentru o zi libera ar trebui sa mai completeze cu niște ore suplimentare pentru a putea beneficia de aceasta zi;
    – alții zic ca pentru o zi libera la nu trebuie sa mai completezi cu alte ore.
    Va rog sa ne lămuriți și pe noi.

    1. Potrivit practicii de pana acum, aceasta zi libera ar trebui sa acopere integral fondul de timp al zilei ce ar trebui sa o lucrezi. Daca lucrezi in program de 8 ore atunci atat trebuie sa acopere aceasta zi libera, daca lucrezi in program de 12 ore atunci aceasta zi libera trebuie sa acopere 12 ore.

  2. Dacă eu in data de 29 Iunie era in concediu de puericultura ,pot solicita Ip ulterior pana la sfârșitul anului?intreb pt ca mi s-a zis de șefi ca nu am dreptul ca atunci eram acasă in cocediu de puericultura,multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *