Preaplinul răbdării…. la Penitenciarul Miercurea Ciuc

Tu vezi doar ce vreau eu sa vezi!

O vorbă ce circulă pe net de o vreme zice că, în cazul în care ți se pare că paharul ți-e pe jumătate gol, bine ar fi să răstorni conținutul într-un pahar mai mic. Așa, poți vedea doar partea plină a paharului. Dar, ce te faci când paharul e prea plin? Prea plin de venin, de lehamite, chiar și de îndelungată indignare? Unde să mai răstorni? Ce să mai verși din el când alții își varsă toată mizeria asupra ta?

Fără a mai lungi vorba, vom aduce în discuție modalitatea în care prea-marea șefă a economicului din Penitenciarul Miercurea Ciuc înțelege să-și ”aprecieze” și să-și ”motiveze” subalternii. Ați văzut ghilimelele, da?

Nu cu mult timp în urmă, doar în luna ce abia a trecut, se numea o comisie de casare a unor bunuri. Nu contează compartimentul din care urma să se facă procedura. Ce contează e faptul că oamenii din comisie țineau morțiș să-și facă treaba. Adică să identifice bunurile ce trebuiau casate, să le adune pe toate, să verifice liste și, evident, să le caseze.

Ei, văzând prea-marea economistă că cei trei membri ai comisiei nu joacă pe muzica ce le-o punea de câte ori putea, între noi fie vorba, pe care îl prindea singur avea grijă, insinuos, să îi atragă atenția că nu procedează ca la carte, că bunurile pot fi casate pe hârtie, dar pot rămâne bine-merci în continuare în folosință, că președintele comisiei îi învață greșit și alte asemenea, a început să-și arate nemulțumirea într-un mod deloc străin : hărțuind moral!

Întâi și-ntâi a încercat determinarea celorlalți 2 membri din comisie să inalizeze casarea, în lipsa președintelui, acesta fiind plecat în concediu doar pentru două zile. Nu a mers varianta, înlocuitorul pe DZU a președintelui nedorind implicarea în această operațiune. Când a venit vorba de identificarea a două alte bunuri, comisia a fost plimbată de la un om la altul, chiar și spre GAZ-ul unității, unde s-ar fi aflat obiectele.

S-a continuat cu sfaturile ,,legale” de a se casa bunurile pe hârtie, scoaterea lor din evidența contabilă și lăsarea unora în continuare în folosință, că și perdelele au fost casate și încă sunt la geamuri, etc. Să vă mai spun că una din scenele descrise s-a petrecut în fața unor deținuți? Din nefericire pentru doamna în cauză, comisia nu a cedat, dar nici nu a apreciat imixtiunea dumneaei în activitatea comisiei.

Pe data de 10 iunie, procesul-verbal de casare a fost dat spre înregistrare la secretariatul unității și, desigur înaintat directorului. Interesant aici e faptul că această comisie a constatat niște lipsuri și prin procesul-verbal a propus declanșarea unei cercetări administrative.
În data de 12 iunie membri comisiei înaintează directorului unității o notă prin care îl informează pe acesta cu privire la atitudinea, comportamentul și imixtiunea doamnei în cauză față de comisie și în activitatea acesteia.

De acum începe și mai marea nebunie. Pe 19 iunie, șefa economicului se duce peste doi membri ai comisiei în birou și are o ”discuție” cu aceștia raportat la nota înaintată directorului. Pe 21 iunie, în ședința de dimineață, aceeași persoană le cere celor doi întocmirea unui punct de vedere, de data aceasta către dumneaei, cu privire la nota din 12 iunie! Da, ați citit bine și nu e deloc eroare de redactare. În aceeași zi, cei doi angajați primesc de la șefa economicului un mail, prin care li se reiterează ”să-și prezinte punctul de vedere referitor la amenințările făcute de mine la adresa Dvs.”, fiecare SEPARAT!!! S-a dat și termen pentru asta : 24 iunie 2019, ora 7!! Și, pentru acuratețea redactării să menționăm că doamna insistase verbal și în zilele anterioare să i se comunice punctele de vedere a celor 2 membri ai comisiei de casare, aceștia refuzând.

Vă vine să credeți? Nici nouă nu ne-a venit! Cum, măi, să fac o notă raport către director prin care să-l informez că X-lescu se poartă cum se poartă și că mă simt hărțuit psihologic, intimidat și permanent sub presiune, iar acest X-lescu să îmi ceară tot mie punct de vedere la ceva ce deja am scris și am semnat? Cum să se apuce angajații să înceapă să dea cu subsemnatul IAR în fața persoanei a cărei atitudine intenționată și intimidantă îi face din oameni neoameni?? Unde mai stă verticalitatea, moralitatea și integritatea directorului dacă acesta îi permite doamnei X să procedeze în continuare așa, deși i-a fost adus la cunoștință tocmai un astfel de comportament deranjant și abuziv?

”Ce te costă dacă scrii?” Ce îi costă, chiar așa? Faptul că nu vor mai avea deloc, dar deloc, încredere în managementul unității, în șefii lor? Faptul că, probabil de acum, vor avea grijă să nu mai deranjeze? Faptul că se vor simți în continuare expuși hărțuirii morale la locul de muncă, în loc să se simtă protejați împotriva unei astfel de manifestări? Faptul că există nefericita probabilitate să se îmbolnăvească fizic ori psihic sau să demisioneze pentru a scăpa de Sabia lui Damocles?? Ce îi costă?? Ne dați un răspuns???

Și pentru că povestea continuă, veți vedea că la noi nu există IMPOSIBIL! Nu există și pace! Ulterior procesului-verbal de casare se înregistrează un proces-verbal de inventariere, în care se constată lipsa acelorași bunuri ca și la casare. Ei, zilele acestea, aceeași doamnă X numește comisia de cercetare administrativă, atențiiiiiieeeee, în baza procesului-verbal de inventariere, nu a procesului verbal de casare ce a fost uitat pe undeva.

Și ca să fie suspansul până la capăt, doi din membrii comisiei de casare fac parte din comisia de cercetare administrativă, deși propunerea inițială a venit în urma casării!!! Ar fi fost și al treilea, dar a scăpat că e la mare. Ei, este Ciucul cel mai tare ori ba?? Este! Nimeni nu ar fi putut face așa ceva, uite că la noi se poate.

După toate astea, vă lăsăm pe dumneavoastră, cititorii, cei care ați avut răbdare să parcurgeți articolul pe de-antregul, să trageți concluziile. Concluzia noastră e simplă și de bun simț : e epuizant să muncești într-un astfel de mediu. Abrutizant, distructiv atât pentru angajat cât și pentru unitate, periculos pentru viitorul unității și chinuitor…în fiecare zi!

Toate acestea se întâmplă în penitenciarul Miercurea Ciuc. Și s-au mai întâmplat cu știința directorului penitenciarului care continuă să acopere aceste nereguli. Ce trebuie sa înțeleagă acești oameni este că lucrurile nu mai pot continua asa și va veni timpul plății. Nu cu înjurături. Cu scris. Vom prezenta si alte întâmplări din acest penitenciar, multe neraportate nici ANP. Dar urmează….

27 de răspunsuri la „Preaplinul răbdării…. la Penitenciarul Miercurea Ciuc”

 1. Doar la Penitenciarul miercurea ciuc se poate întîmpla așa ceva .De foarte mult timp ,atît dir.adj.Sig.Pază,cît și de la ec.fac tot ce vor pentru ca cel care reprezintă instituția e uns pînă peste cap și nu poate decide în nume propriu.

 2. Oare doamna în cauza este un personaj invizibil pentru directorul unității?
  Eu văd un singur vinovat, în speță, directorul.
  Dacă dumnealui lua atitudine și demonstra ca e director, acum putea sa spună răspicat ca o unitate de penitenciar este a statului și se conduce după reguli și regulamente. Înțeleg însă ca Miercurea Ciuc ca penitenciar este confundat cu o feudă unde vânatul face ce îl taie capul în timp ce pupincuristii fac legea proprie.
  Rușine conducerii penitenciarului.
  Mă întreb de ce nu sesizează nimeni corpul de control al ministrului despre problamele duplicitate și despre abuzurile de la Miercurea Ciuc?
  Acolo lucrează colegi care merita tot respectul pentru munca lor.
  Asta trebuie sa priceapă o data pentru totdeauna domnul director.
  Recomand conducerii Sindicatului Independent sa solicite în scris domnului director un răspuns pe aceasta tema în conformitate cu prevederile Legii Dialogului Social, și Acordului Colectiv, cu date, termene si cu o strategie văzută de director pentru rezolvarea problemelor enumerate. Reiau ÎN SCRIS ca este obligat.
  Curaj colegi!
  Sunteți singurii care prin atitudinea voastră veți reuși sa faceți lumina.
  Giovani STERE

 3. Din pacate la Miercurea Ciuc au trecut vremurile cand erai apreciat in functie de rezultate, verticalitate si bun simt, a fost asa demult incat sincer nici nu mai stiu anul. Un adevar si mai dureros este ca de la un timp incoace tot ce misca in unitate trece prin mana unei singure persoane, respectic ” d.na” dir. ec ( care se stie cum a ajuns acolo unde este acum), are o placere diabolica sa controleze totul calcand totul in calea ei.
  Evident pupincurismul, servilismul si fatarnicia sunt puncte forte pe care le provaduieste si le aplica dansa in unitate.
  Pacat de acei cativa oameni cu bun simti, care mai sunt acolo pentru ca prin aceasta metoda pe care o adopta a impartit puscaria in doua tabere, si mergand pe principiul daca nu esti cu mine esti impotriva mea s-a dus totul de rapa.

 4. Oare doamna în cauza este un personaj invizibil pentru directorul unității?
  Eu văd un singur vinovat, în speță, directorul.
  Dacă dumnealui lua atitudine și demonstra ca e director, acum putea sa spună răspicat ca o unitate de penitenciar este a statului și se conduce după reguli și regulamente. Înțeleg însă ca Miercurea Ciuc ca penitenciar este confundat cu o feudă unde vataful face ce îl taie capul în timp ce pupincuristii fac legea proprie.
  Rușine conducerii penitenciarului.
  Mă întreb de ce nu sesizează nimeni corpul de control al ministrului despre problamele duplicitate și despre abuzurile de la Miercurea Ciuc?
  Acolo lucrează colegi care merita tot respectul pentru munca lor.
  Asta trebuie sa priceapă o data pentru totdeauna domnul director.
  Recomand conducerii Sindicatului Independent sa solicite în scris domnului director un răspuns pe aceasta tema în conformitate cu prevederile Legii Dialogului Social, și Acordului Colectiv, cu date, termene si cu o strategie văzută de director pentru rezolvarea problemelor enumerate. Reiau „ÎN SCRIS” ca este obligat.
  Curaj colegi!
  Sunteți singurii care prin atitudinea voastră veți reuși sa faceți lumina.
  Giovani STERE

 5. trebuie facut curatenie ,aceasta doamna nu este capabila pentru o asemenea functie. de cand este pe aceasta functie , pe care a venit cum stie toata lumea…adica pusa de Blaga, numai scandal este la logistica.Daca va venii o comisie pentru ancheta voi sta la dispozitie cu unele informatii.

  1. este doamna care plange cu lacrimi cand nu primeste 50 la suta pentru misiuni speciale sau cand primesc cei care nu sunt in gasca ei.Vina cea mai mare vina pentru comportamentul acestei doamne revine fostului director Blaga care a promovat-o pe aceasta functie pe motive pe care le cunoastem cu totii.Merite nu are ,este o faoarte slaba din punct de vedere profesional si inca sustinuta de unii din anp .Stimati colegi noi suntem in masura sa-i verificam activitatea ,daca este buna sau nu, sa nu-i lasam pe cei din anp care o mai cheama din cand in cand cu ei la controalele de fond prin tara.

  2. Dar cu cine s-a înțeles de la logistica vreodată? Ca și cu fosta șefă avea războaie. În afară de șeful de garaj…

   1. se razboia si cu sefa logisticii,d-na P ihernea si cu Olteanu A. si cu toti din logistica cand acestea spuneau ca se fura carburant ca in codru.Aceasta a schimbat comisia de receptie pe motiv ca nu vroiau sa semneze notele de receptie. Solicitam urgent sa se retaga din activitate de buna voie.

 6. Stați liniștiți că au e Ciuc singura unitate unde numai cel numit director nu conduce decât după ce primește ordine de la Des, Dea, apropiate, etc
  Vedeți Brăila, Codlea, Galați, Iași, Focșani, etc, unde finii și nașii fac legea cum vor

 7. Se aude ca randurile Sindicatului Național al Lucrătorilor de Penitenciare Filiala M.Ciuc s-a intarit cu doi grei de la etajul 1. Imediat tot biroul paza intra in sindicat. De ce acum? Parca erau impotriva activitatilor sindicale? De ce nu au aderat la Sindicatul Liber? Domnul DB (preafericitul Daniel) se asteapta la un material pe acest blog in care sa fie eroul principal? Simte el ceva? Hai stimati colegi, curaj. Scrieti macar aici ce va doare, ce va nemultumeste. Stiu ca toti colegii din Penitenciarul Miercurea Ciuc urmaresc sa vada ce comentarii au mai aparut. Cine a avut curaj sa scrie. Hai curaj. O sa urmaresc sa vad macar parerea lingailor, aia sunt curajosi. Vor lupta in apararea binefacatori.

 8. Da, intr-adevar lucrurile la P M-Ciuc numai merg de ceva vreme.
  Inainte cand mai eram noi, cei cu experienta, se mai tineau lucrurile in mana , desi inca de atunci DEA avea tendinte de a controla tot si pe toata lumea din simplul motiv ca ei i se cuvine totul, avand bineinteles sprijinul tatucului B.I. Insa in momentul de fata singurul care ii mai tine fata este seful logisticii R.C care este „faultat” la fiecare pas, sabotat si obstructionat in a-si face treaba de logistician, o logistica care de vre-o 10 ani este distrusa prin diminuari de functii si dezbinari intre cadre de catre Dancila puscariei, sefa DEA.
  S-a ajuns pana acolo incat nici sa zugraveasca nu sunt in stare ce s-a facut in 25 de ani. Halal administratie.
  Sa iasa naibii la pensie si ei si sa lasa unitatea pe seama celor care vor sa mai faca din M-Ciuc o unitate de elita cum era inainte pana sa apara ei, niste paraziti si oportunisti care au ajuns pe functii cu pile si relatii.

  1. nu la pensie,la judecata pentru abuzurile care le face dezbinare,discriminare,abuz in serviciu ,cheltuirea nejustificata a banului public.Vedeti cum arata puscaria din strada si madam are calificative de exceptional ,sa arate ce lucrari de exceptie a facut de cei din a.n.p. o recompenseaza cu majorari de 50 la suta.Urgent trebuie sesizat corpul de control al Guvernului pentru a lua la purificat fiecare sector din logisca penit. m-ciuc.Pentru comportamentul care la avut fata de mine stau la disozitia controlului cu toate informatiile necesare.

 9. Aceeasi persoana , ca doamna nu i pot spune , mi a luat cca 65 la suta din salariu neavand voie decat maxim 50 si si acela din venitul NET. Iar mie mi a luat din tot venitul…. O hoata cu acte in regula

 10. stimati colegi,vorbele goale nu mai au valoare.Sesizati de indata corpul de control al m.j. sau al guvernului pentru ca cei din a.n.p. nu vor face nimic ei lucreaza pe o mana,toti sunt o apa si un pamant asa zisi exceptionali.

 11. stimati domni din a.n.p. nu musamalazati problemele din m-ciuc,vedeti problemele asa cum sunt nu cum le spun cei din gasca ei.Banii cheltuiti nejustificat in penit. m-ciuc se ridica la milioane de eu. pentru care madam trebuie sa dea socoteala.

 12. trebuie data pe mana justitiei pentru discrimare,abuz in serviciu,cheltuirea nejustificata a banului public.De ziua penitenciarelor si-au umplut burtile cu platouri alese pe cand la pulime le-a scos ochii cu un snitel intins bine cu batatorul si invelit zdravan cu pesmet.Acesti mai marii penit. m-ciuc pusi de b.i. trebuie sa dispara urgent dar asta se poate face doar cu un control zdravan de la minister pentru ca cei din a.n.p. sunt pe o mana cu ei.Haideti stimati colegi sa dam mana cu mana sa salvam penit. m-ciuc .

 13. De ani de zile se tot vorbeste de aceasta persoana adica DEA- Csila, care de cand a venit dir.Blaga la Ciuc a facut ce a vrut ea. De ce oare ? Ca el statea in chirie la sora ei. De aici totul se leaga, nu? Si – a batut joc de femeile din financiar, cele care au iesit la pensie doamnele respective făcându-i toată munca . Va mai amintiti de domnul Kedves care era director economic ? Dupa vreo 4 ani de activitate a lui , aceast personaj Csilla -DEA a facut tot posibilul sa-l scoata ca incompetent, dupa care chipurile facilitandu-l sa ocupe locul de ofiter la achizitii . De ce, urmarind sa-i ia locul de director adjunct ceea ce a si reusit. Frumos, nu ? Dar de toate „luptele” duse de domnul Anghel Florin presedintele filialei SNLP, care permanent avea meciuri cu ea , ptr ca era mereu impotriva oamenilor si a sindicatului. Asa cum se spunea in postare paharul e prea plin, prea plin de atata incompetena si prostie. Toate acestea trebuie sa ia sfarsit. Poate ANP ul se va sesiza la toate problemele si la modul cum sunt tratati oamenii in acest penitenciar si la pază si la DEA, si multi altii. Cu totii trebuie sa spunem adevarul ce a fost si cum este.

  1. da aceasta este cila din unitate care i-si arata buricul prin unitate ,ca nu o mai incap bluzele si care linge farfuriile prin popota.Ai dreptate justitiarule, aceasta asa zisa doamna a fost promovata de blaga un alt erou al puscariilor dar dupa ce au inlaturat de la sefia logisticii pe Kedves Tibi care a fost un om corect ,drept si priceput in domeniu.In conducerea penitenciarului m-ciuc este un clan bazat pe cumetrii ,prietenii,si corupti.

  2. a fost chemata la a.n.p. la comisia de disciplina.Asteptam cu totii rezultatul.Daca nu o va pedepsii a.n.p.-ul o vom pedepsii noi sesizand justitia.

 14. Doamna Csilla are de acum de partea ei SNLP-ul. Este si ea membra de sindicat, domnul lider Gall Csaba a primit-o in randurile membrilor de sindicat. Cred ca Anghel se minuneaza de asta, nu o sa-i vina sa creada ce a ajuns sindicatul. Sunt curios. Cei din cercul doamnei au iesit la pensii cu niste scoruri de te sperie. Diferenta dintre un agent care a lucrat pe sectie 25 de ani si un domn sofer, cel mai bun dintre soferi este foarte mare . Soferul are o pensie cu care se mandreste(peste 5000 lei in mana).Sustinut de doamna Csillo (fiind preferatul ei si de la acelasi partid UDMR) a facut numai ture beton, sambata duminica, misiuni si 50% pentru cel mai bun. Domnilor ar trebui sa vina cineva sa controleze. Deja s-a pregatit terenul pentru inca doi sa iasa la pensie. La noi este la moda sa se faca arhiva sambata si in sarbatorile legale de catre cei din administrativ. Asa justifica doamna lucru pentru sporul de 75%.

  1. Abuz in serviciu,rugam f.s.s.p. sa sesizeze de indata corpul de control al m.j. pentru asa zisele pregatiri de iesire la pensie. Cunoastem cazuri suficiente dintre care unul beton…unda asa zisa doamna de la financiar care in toata cariera ei nu a lucrat nici o sarbatoare legala sau sambata si duminica ,vezi doamne inainte de a iesii la pensie era foarte nevoie sa faca arhiva sambata.

 15. Dincolo de toate comentariile spuse mai sus de antevorbitorii mei lucrul cel mai dureros este ca aceasta persoana de sex feminin a reusit sa distruga un serviciu foarte important in unitate.
  Cum se explica ca, un serviciu logistic de 25 de persoane ajunge sa fie schimbat in birou, pe cand un birou financiar cu 3 persoane ajunge sa fie transformat in serviciu.
  Eu as zice simplu, madama a avut grija sa transfere cadre de la logistica , sa upgradeze functii la financiar pe vremea cand dansa era contabil sef ( ajuns pe functie prin grija sefului de personal din aceea perioada, M.Z. actual director al unitatii, „prieten de familie”), doar ca sa ajunga sa fie sef serviciu financiar.
  Se cunoaste faptul ca ANP- a lasat la latitudinea conducerii unitatii sa mute functii dupa bunul plac. Insa ptr, madama logistica a fost intotdeauna un cui in talpa, desi daca stam sa ne gandim bine oamenii din acel sector i-au asigurat succesul in activitate. Unde este logistica astazi? Nicaieri, s-a ajuns pana acolo incat sa ai un buget neangajat de 80% din acest an si suntem in luna August imediat, si asta de aceea ca oamenii din acest sector sunt santajati, obstructionati si sabatati de aceasta individa. De ce? Simplu, ptr ca actual sef logistica nu-i pupa talpiile si nu este deacord cu stilul dansei, un stil personificat care merge pe pupincurism si cultul personalizat. S-a ajuns pana acolo incat in logistica sa fie doar un singur responsabil de sector care sa duca toata sectoarele, iar lumea sa fuga de aceasta logistica ca dracul de tamaie, tocmai din cauza atmosferei creeate.
  Nu este bine ce face si din pacate la nivel de ANP are sustinere destula ( a avut grija tata Blaga sa o impinga in fata, stie el de ce).

  1. se aude ca domnul miklos si el mare director pus de blaga ,vrea sa-l detaseze pe roznov la alta unitate.I-ti recomand domnule miklos sa nu pui laba pe roznov. nu el este vinovat el vrea sa faca treaba dar este impiedicat de madam csila,aceasta femeie pusa si ea de blaga pe functie nu are calitati manageriale este foarte slaba din punct de vedere profesional dar si social.Locuieste in chirie unde plateste 800 ron iar contractul este facut pe o suma mult mai mare ….frauda……multe alte nereguli se vor scoate la iveala cand vine controlul din partea ministerului nu al a.n.p.-ului.Aceasta doamna nu a fost in relatii bune nici cu fosta sefa a logisticii. d-na pihernea dar nici cu o mare parte din subordonati..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *