Penitenciarul Deva. Condiții de munca inumane pentru polițiști de penitenciar

Comoditate, nepăsare incompetență sau câteva din toate.

Măsurile de prevenire a îmbolnăviri cu Coronavirus nu reprezintă o prioritate pentru conducerea Penitenciarului Deva.

Cu toate ca Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis de fiecare dată instrucțiuni , Plan de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgență, aprobat prin Decizia directorului general al ANP, se pare că pentru unii din cei care conduc destinele unității , nu le pasă de proprii angajați.

Nu contează pericolul la care îl expunem, nu contează dacă misiunea pe care i-o încredințăm îi pune în pericol sănătatea, familia, colectivul în care muncește sau cum ar putea fi justificată situația de față în care polițiști de la Penitenciarul Deva sunt planificați în serviciu pentru a asigura paza unui deținut  internat confirmat pozitiv cu virusul sars cov 2, pe o secție Covid, a Spitalului Municipal Hunedoara.

Se întâmplă acum la Deva, unde polițiștii de la penitenciarul Deva  sunt obligați să-și execute serviciul în condiții inumane, 12 ore,  într-un combinezon de zugrav, neconform, fără mască și vizieră corespunzătoare, fără a avea un spațiu de decontaminare și igenizare într-un spital Covid în zona roșie .

Își poate imagina cineva cum este să lucrezi în aceste condiții  12 ore ?
Dacă vă e greu să faceți acest exercițiu de imaginație mai puneți la tabloul de mai sus pe lângă echipamentul de protecție neconform și uniforma de serviciu și toate accesoriile obligatorii pe care le are un polițist de penitenciare în dotare aflat în misiune la un spital civil.
Nu contează angajații, nu contează familiile acestora, contează  majorări de 50% pentru conducerea unității și împuternicirile.

Un răspuns la „Penitenciarul Deva. Condiții de munca inumane pentru polițiști de penitenciar”

  1. Din păcate, este foarte adevărat!

    Și crunt, în același timp.

    Oare se va trezi ANP cândva?

    Pentru că, pe zi ce trece, aflăm doar grozăvii. Tot mai gogonate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *