PE CÂND UN CLIMAT POZITIV LA LOCUL DE MUNCA ÎN PENITENCIARUL MIERCUREA CIUC

În urma cu ceva timp aducem în atenția Administrației Naționale  a Penitenciarelor,  Ministrului Justiției și opiniei publice, modul în care directorul Penitenciarului Miercurea Ciuc Zoltan MIKLOȘ și echipa sa, înțelege să managerieze unitatea pe care o conduce , cum prin modul său obtuz înțelege să transpună în practică abilitățile de mare manager al oamenilor pe care îi conduce sau nu,  prin  abilități de înțelegere,  prin capacitatea de a gestiona, comunica și relaționa cu oamenii. De ce reamintim aceste lucruri, pentru ca mai mari noștri conducători din A.N.P. să înțeleagă că a venit momentul de a se implica și a lua măsuri cu privire la situația de la Penitenciarul Miercurea Ciuc. Deși am expus în repetate rânduri directorului  Penitenciarului Miercurea Ciuc  Zoltan MIKLOȘ principalele probleme, acesta nu reușește să gestioneze situația ba din contră a reușit să o degradeze creând un climat de muncă ostil,  față de unii angajații, care poate avea repercusiuni drastice asupra stării de sănătate și deteriorează climatul de la locul de munca. Obligații precum  securitatea și sănătatea în muncă prin care angajatorul se obligă să asigure polițiștilor de penitenciare condiții de natură să le ocrotească sănătatea, integritatea fizică și psihică nu constituie o obligație pentru un astfel de director. Deranjat de atitudinea unor subordonați care au avut curajul de a spune STOP ABUZURILOR, amenințările/hărțuirea  la adresa lor nu a întârziat să se manifeste din partea mai marilor ZEI prin aplicarea unor măsuri de intimidarea, amenințare, crearea de presiuni și tensiune,  aplicarea unui tratament diferențial față de alți angajați, suprasolicitare,  împovărarea cu prea multe sarcini cu scopul de al duce la epuizare, schimbarea locului de muncă, ignorarea repetata, în ciuda încercărilor sale de comunicare,  abuzuri când superiorul îți dă ție angajat foarte multe de muncă, sau când superiorul tău nu-ți dea nimic de făcut, să te lase fără sarcini de serviciu astfel încât să te determine pe tine ca angajat să pleci, sesizarea comisiei de disciplină cu fapte inventate de de mai marii ZEI și care sunt contrar cu prevederile legale.
Amintim mai marilor ZEI ai Penitenciarului Miercurea Ciuc  cele mai importante drepturi, conform Codului Muncii:

„Nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea”

„Munca forţată este interzisă. Termenul muncă forţată desemnează orice muncă sau serviciu impus unei persoane sub ameninţare ori pentru care persoana nu şi-a exprimat consimţământul în mod liber”.

„În cadrul relaţiilor de muncă funcţionează principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii şi angajatorii”.

„Orice salariat care prestează o muncă beneficiază de condiţii de muncă adecvate activităţii desfăşurate, de protecţie socială, de securitate şi sănătate în muncă, precum şi de respectarea demnităţii şi a conştiinţei sale, fără nicio discriminare”.

„Relaţiile de muncă se bazează pe principiul consensualităţii şi al bunei-credinţe”.

Reamintim mai marilor ZEI  că este mai ușor să previi decât să tratezi, pentru că nerezolvarea problemelor duce la îmbolnăvirea relației dintre angajat și angajator iar lipsa comunicării creează sincope majore în eficacitatea și eficiența funcționării unei entității publice determinând apariția riscurilor în orice sector de activitate.

102 răspunsuri la „PE CÂND UN CLIMAT POZITIV LA LOCUL DE MUNCA ÎN PENITENCIARUL MIERCUREA CIUC”

 1. Pana nu pleaca adevăratul director – Cilo, nu se va realiza un climat potrivit pentru munca. Degeaba pozeaza Miklos în director, ca nu e. Cilo și Gherghel fac ce vor în unitate.

 2. Primește 50% două trimestre la rand și pleaca în pensie. Tatuca Blaga l-a invatat cum se face, iar proptelele se conformeaza…

  1. Domnilor care faceți investigatii si cercetari,voi chiar nu va cunoașteți potențialul sau sunteti foarte mândri de voi ? Alo sunteti simpli angajați la stat,aaa’ daca va place si altceva e problema voastră și mai lăsați voi investigațiile ca nu sunteti organe de cercetare,jucati-va cu dracu’,ce va mai mănâncă!!

 3. După miting, conducerea s-a mobilizat, au plâns pe umerii snlpului și au adus medici în unitate… Acum toată unitatea s-a umplut de ochelari de zici ca vine eclipsa. Sau vor să-și vada pensia mai aproape? Demisia incompetenților!

 4. mai nou l-a detasat pe Roznov la Vaslui pentru ai putea da la pupincuristul cilip majorarea de 50 la suta ca vezi doamne acesta are rezultate f. bune ,intradevar f.bune pentru ca fura varza din ratia detinutilor si o introduce in popota dar cu factura ca si cand ar fi cumparat-o.Sa vedem ce masuri ia A.N.P.-UL in acest sens.Acum trebuie sa-i plateasc Cila pe sustinatorii ei cu 50 la suta asa cum le-a promis.Cerem urgent demisia acestei asa zise doamne.

 5. După miting zeu a luat la întrebări pe unii colegi de ce au participat la miting ,doamna cilla sărea prin unitate după plecarea lu Roznov iar mai nou incerca sa puna piedici la cei incomozi ei având o atitudine de supremație, oare doamna daca ar fi detașată nu s ar potoli un pic ca prea i sa urcat la cap sau crede că este invincibilă?

 6. Vai dar ce greșeală să scrieți despre codul muncii. Ăsta nu se aplică la Ciuc. Nici nu e cunoscut, nici nu au auzit de el, cum să se știe ce zice? Cum munca forțată e interzisă??? Neee, nu ezistă. Și șefii de la capitală vor avea grijă să susțină manevrele lor. Țineți aproape…

 7. Fuse corpul de control și se duse cum veni. Nu înainte să dea raportul zeilor despre ce s-au plâns oamenii. Ca de la subaltern la șef că altă explicație nu avem de ce săreau în picioare când intra Miklos peste ei.

 8. Decăderea și decadența Ciucului e exemplu perfect de incompetență și ignorare a legilor statului român. Doar la noi se poate ca unui om să îi se interzică să muncească potrivit postului pe care este angajat, la noi stai ca prostul la ușa lui Gherghel și aștepți să zică în lehamite un daaaa… ca să poți rezolva probleme de muncă, dacă nu aștepți ești dat afară cu urlete, în timp ce ei dezbat în continuare nemurirea clanului, doar la noi tună și fulgeră zeii când ai curaj să le arăți bârna din ochii lor, doar la noi se detașează oamenii ce incomodează, doar la noi ești tratat mai josnic decât orice deținut de maximă, doar la noi trebuie să fii recunoscător zeilor că îți dau voie să vii la muncă și să intri în unitate. Asta înseamnă să fi zeu!

 9. Ceea ce se întâmplă în Penitenciarul M. Ciuc depășește limita fantasticului deja, conducerea se plânge ca nu are oameni, dar detașează pe cine deranjează că de „îi pune viața în pericol doamnei Csilla” , săracă de ea, cât e de lipsita de apărare, mititica. Atât a așteptat sa scape de domnul Roznov și a reînceput sa se ocupe de vechile metehne, toată lumea trebuie sa știe ca „duamna ” e șefa. Cu senior Gherghel povestea e cu totul altfel, trebuie sa arate ca na s-a întors șeful la turma majoritară de oi și niște berbeci răzleți la care domnul vrea sa le taie coarnele. Va anunțăm senior ca nu veți reușii și mai devreme sau mai târziu chiar și divinitatea vă va plăti.

 10. Probabil că domnii de la conducere nu sunt conștienți de misiunea pe care o au, unii consideră că deținând puterea pot abuza oamenii după bunul plac, pot dispune de oamenii din subordine cum doresc, nu au nici măcar bunul simț să se uite în curtea lor ca abia mai apoi să facă pe lupii moraliști. Când soția îți este Șef de Secție și trebuie să vină ceilalți să-i facă treaba, altfel o secție întreagă intră în refuz de hrană iar tu hărțuesti subalternii pentru că au participat la un protest perfect legitim, oameni care își fac treaba profesionist, nu cred ca te poti numi Director adj. cu coloană vertebrală, deontologie profesională, darămite să ai pretenția să fii respectat.

 11. Dragi colegi vă rog sa va luați bon de ordine păi cum intrați, la tron da ce unde va credeți ,păi ce la biroul oval asa intrați acolo sunt zeii neînfricati care scuipă foc, vreți să vă ardeți? Iar această ,,duamna” Csilla e un fenomen ea le știe pe toate e de o inteligență nemaîntâlnită poate o iau la capitală ,eu ii doresc succes ,mai nou face investigatii suplimentare care nu țin de preamărita ei ,dar ce va face fară catelul ei de curte ,,Csilip” pe umărul cui va mai plânge ,ma scuzati ca trec de la una la alta dar atatea sunt de spus!!

 12. Surprize-surprize!! Dimineață a venit iar Dip-ul. De data asta neanunțat, rușinică, de duamna a avut un șoc și a dispărut în concediu medical. Nu înainte de a blama sindicatul potrivnic ei, detașatul de la Vaslui și toată logistica ce nu i se supune orbește. Dumnezo nu culcă, duamnă, nu culcă-te…

 13. Directoreasa atoatestiutoare a mai jucat o scena astăzi simulând ca i s-a făcut rau când a auzit ca în unitate a întrat un nou control. Gurile rele spun ca s-a dus acasă să-și aducă diploma de excelenta… Dar asa pățești când te știi cu musca pe căciulă și în loc sa-ți vezi de treaba, te ocupi de băgat strambe celor care nu se înțeleg să-ti liguseasca mărețele fapte. Un post de paza s-o găsi și pentru ea… Doamne ajuta!

 14. Bună seara, după tot ceea ce văd, consider că trebuie sa intervin în mod direct. Da situația e jalnică, lasă de dorit, s-a ajuns până acolo încât exista evidențiate două categorii de persoane. 1. Cei care au puterea, demnitatea,personalitatea si caracterul de a nu se supune conducerii ( dl director Miklos Zoltan, Tamas Csilla, si Gherghel Cristinel ) si care am luat atitudine si ne -am opus abuzurilor, hartuirilor, mobingului si tuturor ilegalitatilor pe care acestia le fac in această unitate care face parte di sistemul național de aparare. 2. Acei colegi care asa le este firea mai blajina mai inchisa, mai supusi, acestia consider că sunt timorati le este incalcata demnitatea, onoare, de ce ?pentru ca asa le este firea lor, de ce îsi bat joc de acesti colegi ? ATENTIE ,fiecare avem un fel al nostru , unii mai firavi altii mai hotarati , dar nu trebuie sa ne batem joc unii de altii. Da , eu nu m – am supus si nu am intrat in jocul lor îmi respect personalitatea, demnitatea, caracterul si mai sunt câțiva colegi care s -au opus si ei felului in care directoarea adjuncta Tamas Csilla si directorul Miklos Zoltan considera sa conduca logistica. FITI ATENTI CAT INTERES PTR. DIRECTOR IN A DEZBINA SI ORGANIZA HALUCINANT LOGISTICA, de ce oare. ?? Sunt multe de spus. Colegii din ANP care au venit sa verifice cele sesizate, cred ca vor vedea realitatea si nu vor acoperi nimic. ROG toți colegii care sunt implicati și au cunoștințe de toate cele întâmplate si dacă vor fi întrebati, îi ROG sa fie sinceri, să spună adevarul, dacă nu vor spune adevărul înseamnă ca vor ține și- i vor incuraja pe Tamas Csilla si pe directorul Miklos Zoltan. Vreau sa spuneti adevarul , pentru voi. Am vrut si vreau ca Logistica sa aiba demnitatea ei, asta va cer sa fim uniti în interesul bunului mers al unității, logistica sa fie pilonul unitatii, nu să fiți în slujba intereselor directoarei Tamas Csilla si a directorului Miklos Zoltan care isi vad doar de interesele lor si a celor protejați. Da s-au folosit de orice ca sa scape de mine si m-au detasat la Vaslui de unde sunt de loc, ca stiau ca am familia acolo si că ptr familie nu as fi refuzat aceasta detasare, cu toate ca eu nu am făcut nici o solicitare scris. Va îndemn stimati colegi din Penitenciarul Miercurea CiucaCiuc la respectare legii 145/2019, a codului deontologic, LA RESPECTUL PERSONALITATII FIECARUI COLEG, la un climat al muncii linistit plin de armonie, va asigur că se poate si vom reuși. Cu respect Constantin ROZNOV sef birou logistica Miercurea Ciuc, momentan detasat la Vaslui.

  1. Toata stima domnule Rosnov. Pentru mine a-ti fost un exemplu. Eu unul nu ma voi da batut. Sunt oameni cu caracter puternic in sindicatul din care fac parte. Vom reusi sa demonstram ca toate abuzurile despre care scriem, chiar au loc in Penitenciarul Miercurea Ciuc. Imi este rusine despre lucrurile care se intampla in acest penitenciar. Am peste 26 de ani de cand lucrez aici, dar ce se intampla acum, ma scarbeste. S-a ajuns ca salariul asta de 50% sa fie plata conducerii pentru lingai, jigodii, nepotism. Am intrebat de nenumarate ori pe domnul Gherghel C, domnul DASDRP, cel ce taie si spanzura in paza, care sunt criteriile de acordare. Raspuns ambiguu. Cica trebuie sa meriti, sa te implici, sa informezi conducerea penitenciarului. Chiar sunt curios, ce ar trebui sa fac eu sa merit. Sa-i dau dreptate, la toate aberatiile pe care le spune. Sa fim seriosi. De cate ori cred ca am dreptate, imi voi spune punctul de vedere. Sunt curios cum ma vor privi maine cand merg la munca, sigur verifica aceast articol din cinci in cinci minute sa vada ce a mai aparut. Cine a avut tupeul sa mai scrie. Da domnilor, sunt eu Chitu Maricel. Da domnule Cristi, asta este scrisa de mine si mi-o asum.

   1. Am si eu o intrebare scurta d-nul Chitu, daca nu va suparati, in care din cele trei categorii ma incadrez ? Lingau, jigodie …

    1. El se referea la aia cu 2,3,4 premii la activ nu ai de ce sa simti ofensat tu stii prea bine nu te baga pe un taràm necunoscut ca esti la inceput

    2. vorbele spun ca din punct de vedere psihologic stam cam prost.Rugam frumos pe miklos,cristi,cila si nu in ultimul rand pe brailoiu sa paraseasca urgent unitatea,ne vom ocupa noi de banchetul lor.Sa mearga la cules de pastarnac in spania,poate trimit 200kg. la unitate pentru a acoperii lipsa gasita la inventar.Iar pe mai marele sindicalist BUN sa-si dea ochelarii de pe nas si sa nu mai pupe cururi prin unitate.Daca este om serios sa mearga sa lucreze cu barbati nu cu femei.

 15. ce merite are acest lingau cilip de primeste in fiecare an premiul pentru lucrari de exceptie,care sunt aceste lucrari va spun eu…. ingerul pazitor a lui cila.

 16. Până nu o să cadă capete ăștia nu se potolesc , sunt de o prostie rară ei se cred zmei ,ne confundă cu deținuții cu toate ca nu au studii f multe ,o academie de 3 ani ,care au,
  dar sunt colegi cu studii de 4_5 ani de facultate la zi care sunt mult mai cerebralii decat ei.Aceste numere 2 din unitate conduc această corabie în derivă ,ei au treaba cu sindicatul rău in loc sa isi vada de treaba ,daca vine un control clar la chemat sindicatul rau,dar curând vor plati

 17. a venit iarasi controlul si o sa mai vina pana o v-a destitui pe cila si pe miklos care se pare ca este un mare mincinos pentru ca nu a recunoscut nimic din cele relatate de roznov cu toate ca au fost acte doveditoare , dar se pare ca lucrurile merg intr-o directie buna si zilele sunt numarate pentru cei doi cumetrii csila si miklos.Asteptam cu totii rezultatele acestui control cu toate ca avem unele remuscari pentru ca cei veniti in control au fost subalternii lui blaga ,iar acesta este mana in mana cu csila dar sa vedem cum se vor pune problamele.Speram sa nu fie cazul sa aducem corpul de control al primului ministru ca atunci se va lasa cu arestari.L-AU pregatit si pe pupincuristul cilip pentru pensionare cu 50 la suta vezi doamne ca a fost cateva zile la fan ,da a fost pentru ca are si el vaci,dar intrebarea noastra este de ce nu i-l foloseste si la escorta la instanta pentru a nu aduce oameni de acasa din timpul liber? R aspuns ..de acolo nu iese nimic.etc

  1. ultimul control a facut inventarierea la gestiunea alimente unde au gasit mari diferente exact acelea pe care le-a gasit si comisia de inventariere de la sf. lunii septembrie la care a participat si Roznov in calitate de sef birou logistica.Deci lipsurile si plusurile existau si exista insa csila si cu miklos au dispus modificarea listelor de inventariere ca totul sa fie bine.Stimati colegi de aici rezulta faptul cei doi mai marii puscariei sunt complici la delapidare,si l-au detasat pe Roznov la alta unitate ca sa inchida gura la neregulile la care ei sunt partasi.Exact asa a fost si cu celelante inventare cand s-au gasit nereguli,csila si cu miklos au schimbat comisiile de inventariere, deci nu au mers pe solutionarea pagubelor ci pe modificarea listelor de inventariere.Stimati conducatori ai unitatii luati-va lingaii de mana si plecati cat mai repede.Domnule Miklos sunteti un slab conducator va lasati dus de nas de csila si se pare ca a-ti pierdut cinstea si demnitatea daca dumitale ordoni modificarea listelor de inventariere si de casare dupa placul lui cilo.Va rugam sa iesiti public si sa dati socoteala de ce l-ati prous pe cilip pentru 50 la suta.Poate din cantitatea de 40 kg. carne gasita lipsa la inventar v-ati uns si dumneavoastra pe bot bine inteles prin cilip.Acesta este motivul pe ntru care ati vrut sa scapati de Roznov.RUSINE SA VA FIE.

 18. Csilip are meritul sa-i pupe in fund pe sefi. A inceput pe vremea lui Fertu, a urmat Blaga si intr-un final a trecut foarte rapid la Miklos. Sunt colegi in logistica care desi au activitati deosebite, precum gestiune. activitati de trageri in poligon cu armamentul din dotare, sau conducatori auto cu peste 20 de ani vechime, inca nu au primit 50% pe cand acel lingau care pazeste blidele popotei si cara alimente sefilor ( nu de la stana lui, ci din produsele popotei), este abonat la usa sefilor. De asa cadre are nevoie o unitate care sa linga sefii in fund fara sa faca nimic. Rusine cum a ajuns aceasta unitate candva elita ANP. Si apropos d.nule Roznov sunteti convins ca acest control de la DIP va fave ceva? Din cate am vazut deja se falsifica inventare si acte. In acest mod ii vor face partasi si pe altii la falsurile din unitate. Mie rusine de ce a ajuns aceasta unitate.

 19. ultimul control a facut inventarierea la gestiunea alimente unde au gasit mari diferente exact acelea pe care le-a gasit si comisia de inventariere de la sf. lunii septembrie la care a participat si Roznov in calitate de sef birou logistica.Deci lipsurile si plusurile existau si exista insa csila si cu miklos au dispus modificarea listelor de inventariere ca totul sa fie bine.Stimati colegi de aici rezulta faptul cei doi mai marii puscariei sunt complici la delapidare,si l-au detasat pe Roznov la alta unitate ca sa inchida gura la neregulile la care ei sunt partasi.Exact asa a fost si cu celelante inventare cand s-au gasit nereguli,csila si cu miklos au schimbat comisiile de inventariere, deci nu au mers pe solutionarea pagubelor ci pe modificarea listelor de inventariere.Stimati conducatori ai unitatii luati-va lingaii de mana si plecati cat mai repede.Domnule Miklos sunteti un slab conducator va lasati dus de nas de csila si se pare ca a-ti pierdut cinstea si demnitatea daca dumitale ordoni modificarea listelor de inventariere si de casare dupa placul lui cilo.Va rugam sa iesiti public si sa dati socoteala de ce l-ati prous pe cilip pentru 50 la suta.Poate din cantitatea de 40 kg. carne gasita lipsa la inventar v-ati uns si dumneavoastra pe bot bine inteles prin cilip.Acesta este motivul pe ntru care ati vrut sa scapati de Roznov.RUSINE SA VA FIE.

  1. Costele, situatia este clara.Cans a venit din concediu medical gestionarul de la alimente ,Roznov a solicitat predarea-primirea gestiunii pe baza de inventar ,insa dancila puscariei nu a fost de acord cu aceasta inventariere deci rezulta faptul ca ea stia de lipsuri mai exact 40kg. carne ,cantitate pe care ea credea ca se rezolva prin diminuarea ratiei la detinuti.Intrebarea este –-unde este carnea?Rugam sindicatul sa dea dovada de corectitudine si sa rezolve aceasta problema.Vedeti de ce trebuia detasat Roznov la Vaslui?

 20. Din păcate se pare că în Unitatea asta, cine are buzele mai botoxate, ăla e cel mai bun, mai un pupic la șefa Mare, mai un pupic la șefa mică, de ce dracu să mai muncești, că oricum nu te apreciază nimeni, să fii corect, pai ești luat de prost?! Ce vrea conducerea până la urmă, o șlehtă de lingăi și s-o ardă la rece, oricum îi încălzește cei 50%, sau oameni muncitori dar care au marele defect de a spune adevărul în față? Cu cine plecați la luptă, DOMNILOR?!

 21. Bravo domnule Chițu bine punctat, eu nu inteleg cum de premianți de azi sunt hulitii de ieri , nu am sa inteleg niciodata de ce acești oameni sunt cei mai buni poate ca au target ,zic ,mai nou au pus ,,bona filipinez” la îngrășat ca vezi doamne trebuie ajutată.Undeva o să pornească!

 22. Eheeee, a venit și a trecut premierea cu 50% și dacă tot putem sa ne spunem părerea sa o facem . Cilip abonatul nr 1, se pregătește de pensionare stand la căldurica în popota cu ochii în gura angajaților când mănâncă, sta săracul la căldură chiar dacă ar trebui sa duca deținuții la ora prânzului în camera sa ia masa acolo, dar domnul nu se obosește, mănâncă și hoțul ce mănâncă prostul de angajat, diferența este ca prostul de angajat plătește, hoțul nu, deci cine câștigă? Cum justificați 8 porții de mâncare /zi domle Cilip, ne înșelați pe față, doar prostii nu comentează. Ăsta era unul, urmează mademoiselle Toma de la poarta la propuneri care este maxim de solicitată făcând control în geanta angajatelor, ehee câtă solicitare de creier necesita aceasta activitate, asta inseamna sa fi prietena cu sotia directorului, am uitat, apa la popota mai scumpa decât la supermarket ca angajatul își permite cumpere, Cilip cred ca reducerea o ia acasă. Și uite așa primesc 50% tinerei ca de, cei cu vechime nu lucrează în direcția în care ar trebui și nu merită. NU știu și NU vor sa fie lingăi, NU vor sa va facă viața ușoară domnilor, doresc sa va urmareasca și sa se bucure când o veți lua razna.

 23. Jignire, umilire, desconsiderare, abuzuri toate acestea exercitate asupra personalului de catre conducerea penitenciarului dau nastere la teama, frica, aceste stari accentuandu-se zilnic care mai apoi se propaga in deficientele din serviciu, caci atunci cand lucrezi sub aceste stari rezultatul muncii nu este unul bun, asta se stie. Dar pe mai marii iubiti conducatori nu-i intereseaza sanatatea angajatilor sau rezultatul muncii, ei cred doar in fanatismul lor. Faptul ca ANP a trimis oameni sa verifice ilegalitatile, infractiunile facute de conducerea penitenciarului inseamna ca si-au dat seama ca ceva exista? Si credem cu totii ca exista, la fel credem ca se vor lua masuri drastice astfel incat sa se termine cu aceasta perioada care a adus atata pata si rusine acestui penitenciar. Vom sustine demersul care este inceput de vreun an si ceva, domnul Roznov a dorit sa pastreze, sa redea prestigiul acestui penitenciar, logistica sa revina la statutul sau , dar nu a fost lasat de la bun inceput a fost impiedicat si i s-a interzis pana in a-si coordona oamenii sau chiar de a nu avea voie sa meraga la GAZ sau in bucataria detinuti, ca sa nu vada invartelile lor. El trebuia sa aiba acces la cat mai putine informatii sau cunostinte despre activitatile lor, de aceea Csilla le cerea oamenilor sa mearga la ea sa le spuna ce au de facut sau orice altceva, nu la seful lor direct adica dl Roznov. Se vede cum totul se leaga se vede cum toate sunt premeditate, atata experienta au incat ESTE LIMPEDE ca acesti conducatori se ocupa de mult cu asemenea infractiuni si baga pe multi alti angajati la inaintare facandu-le interesele lor, iar pe altii, favorizandu-i. Daca, mi- aduc aminte acum ceva timp un angajat al penitenciarului de aici din Miercurea Ciuc a refuzat sa conduca masina unitatii cu ocazia zilei de 1 Decembrie motivand ca nu este roman, oare nu toti functionarii publici din Romania au cetatenie româna ? Si pentru aceasta, conducerea unitatii i-a dat salariu de merit 59%. Ce spuneti ? Acestia sunt cei care conduc un penitenciar si sunt platiti din banii publici sa faca toate aceste abuzuri si ilegalitati. Sa fim alaturi de cei care doresc bunul mers al acestui penitenciar, sa inlaturam toate mizeriile care exista . Chiar daca l-au detasat pe dl Roznov ceea ce demonstreaza ca chiar se temeau de demersurile lui de faptul ca li sa opus, vom continua si cred ca si sindicatele se vor implica si vor lua masuri, fara sa ascunda sau sa fraternizeze cu cei din conducere doar daca nu au alte interese. Atat ANP cat si Corpul de Control al Ministrului au luat act de toate aceste intamplari de la Ciuc.Penitenciarul Miercurea Ciuc trebuie sa redevina ce a fost.

  1. Sindicatul Liber se va implica, sunt curios cum se va implica Filiala Miercurea Ciuc a SNLP-ului. Imi este rusine despre ce a ajuns Filiala M.Ciuc a SNLP-ului. Eu si cu domnul Anghel Florin am fost cei care am pus umarul la construirea acestei filiale sindicale. Sunt sigur ca si domnul Anghel urmareste aceste evenimente, si dansului ii este lehamite de conducerea acestei filiale si de ce a ajuns acest sindicat. Domnule Csaba, persoana care se opunea cel mai mult acestei filiale era doamna Csilla. Acum vad ca este membra dumneavoastra de sindicat. V-a cerut protectie? Aparare? Oare a-ti cerut parerea celorlalti membri de sindicat daca sunt de acord cu primirea in filiala? Dar am uitat, sunteti din acelasi partid!! Scuze, dumneavoastra sunteti seful! Am uitat cum m-ati exclus pe mine pentru simplu fapt ca am participat la o discutie libera, cu, colegii nostrii din penitenciar, care nu suportau stilul dumneavoastra si intentionau sa infiinteze un alt sindicat. Surpriza domnule Csaba, sindicatul s-a infiintat si azi va arata cum se comporta un adevarat sindicat, care pune interesele membrilor mai presusu de cumetrii, fratiii si alte relatii de rudenie. Dar Filiala M.Ciuc a SNLP-ului este puternica. Are membri de baza, doamna directoare adjunct, sotia domnului director adjunct, Domnul Dan B, da adevarate arme secrete. Chiar va ajuta cu rezolvarea problemelor membrilor de sindicat.? Domnul DASDRP inca nu a intrat in sindicat? Nu cred domnule Csaba, stiti si dumneavoastra la cate abuzuri ii supun pe membri dumneavoastra de sindicat. Dar cum spune domnul vicelider Munteanu, totul este bine cand reusiti sa-i duceti la un gratar, un mic ceva sau la un fotbal, oameni uita necazurile si sunt fericiti.

 24. Dragi colegi și din fssp si din snlp nu conteaza acest amănunt, eu aș dori ca toata aceasta tevatură ce s -a creat in aceasta unitate șase termine sa avem un climat normal de lucru sa inteleaga domnul Cristi ca fssp nu este facut împotriva lui Colegi din acest sindicat nu vor să fie conduși de duplicitar ,de faruseu si de lingusitori .Eu chiar dacă sunt in snlp nu sunt mulțumit de cei ce ma conduc mai ales de stimabilul Csobi care mi -a zis ca daca nu imi convine sa imi dau demisia.Eu sincer as pleca dar ma tem de domnul Gherghel ca ma fauteaza ,dar pana la urma o sa merg ,totuși vreau sa fiu si eu aparat in caz de ceva ca deh au intrat ei zeii care pe vremuri nu exista asa ceva .

 25. Mie unu imi pare rau pt.Miklos ca nu a pus piciorul in prag la timp cu el se poate discuta e mai nasol cu zeus, el pufaie si face ca toti dracii nu se poate vb cu el ,despre cilip si alti lingai ce sa zic asa la facut mă- să nu mai zic de alti care isi bagau si scotea pe sectia 1 cand a fost acel miting, o eroare a naturii care nu se mai da plecat de la pușcărie decat dat de calculator, păi la cine mai behaie afara,in ce ghium își mai baga nasu!

  1. este vorba despre baietelul cu par pe nas,care se lauda ca este jurist,auzi nene ,dar nu stim cum sta cu cititul sau cu tabla inmultirii.

 26. La tot ce se intampla sunt multe de spus, dar ca sa intelegeti stimati colegi, fac cateva precizari. Cu privire la atitudinea si comportamentul celor din conducere care permanent hartuiesc, jignesc, insulta, ameninta pe careva si referitor la aspectele ce tine de exercitarea profesiei, cred ca Corpul de Control din Ministerul Justitiei si ANP prin prezenta celor doi colegi de la DIP care au verificat o parte din ceea ce au facut, dispus cei din conducere prin indemn, incurajare si tainuire a multor situatii care aduc prejudiciu statului , vor lua masurile ce se impun. Asa este, din afara, neavand cunostinte se poate crede ca cineva fabuleaza dar cand esti in acelasi loc si vezi tot ce se intampla ce ar trebui sa faci, sa fii complice ca sa fii cu ei, NU !!!!!! De ce sa ne manjim onoarea, demintatea, cum sa mergem acasa la copii sa le spunem de onoare ? Sindicatele stiu problemele, au cunostinta de fiecare situatie in parte, atat SNLP cat si FSSP. Domnilor si doamnelor colegi si colege, haideti sa punem capat acestor situatii, sa se termine cu aceasta modalitate de management al penitenciarului nostru care creeaza numai disconfort si neplaceri. Sa se ajunga sa fie frica oamenilor sa aleaga liber si democratic in ce organizatie sindicala sa fie este de neinchipuit, e mai mult decat dictatura. Sa avem incredere ca se va reinstaura ordinea, legalitatea, corectitudinea, bunul simt si respectul fata de locul de munca, fata de colegi indiferent de functie. Respect, caracter, sinceritate , perseverenta, nonviolenta si noblete, haideti sa semanam aceste seminte in unitatea noastra. Cu respect !

 27. Stimati colegi!! Zilele astea in penitenciarul nostru se afla trei psihologi, trimisi de ANP pentru a se face o analiza a climatului organizational din unitate. Va invit, cu drag sa mergeti si sa vorbiti cu dumnealor. Spuneti, cu voce tare ce va nemultumeste la conducerea acestui penitenciar. Nu va fie frica. Daca nu o faceti acum, dupa ce pleaca dumnealor, vorbind pe la colturi sau prin birouri de nemultumirile voastre nu va ajuta cu nimic. Trebuie transmis acestea si ANP-ului, macar prin vocea acestor psihologi.

 28. 😂😂😂 Mulțumesc colegu’/colega că l-ați anunțat de propunere, apreciez 😂😂😂Să mă gândesc ce să fac cu banii. Ferească sfântu’ 😁😁😁!! Nici nu iei și deja ți se face și listă cu „motivele”! Ce importanță! 😊Vă spun eu de câte ori merg la baie, cu cine stau de vorbă, pe cine mai sap 🤣🤣🤣🤣 Tinerica de mine! Da’ luați toți 50%, pentru activități deosebite „participarea la tragere în poligon ” . Oricum nimeni nu o să vadă absolut niciodată gunoiul din ograda lui, și dacă nu am spus niciodată nimic despre nimeni am rugămintea să fiu evitată atât în discuții cât și în altă parte! Și la fel dacă cineva are vreo problemă, sunt disponibilă să port o discuție asumată și cinstită. Simt așa…puțin mai multă invidie. Se pare că la noi nu ai voie nici să vorbesti cu cineva, trebuie să te gândesti înainte…oare dacă îl salut pe dl Chițu o să creadă nu știu cine că țin cu nu știu cine, dacă vorbesc cu „soția directorului” iau 50%, pentru ce naiba să te mai complici că doar nu îți trebuie creier să controlezi o geantă. Dar când faci în 4 locuri serviciul( pc1.pc2.vizită.sectie) și ești numai tu, și faci asta că te gândesti si la colege, nu se vede. Imi pare bine, ce să spun, abia acum începi să cunoști oamenii .Dezamăgire! Atât aș putea spune…să fim asumati, cum alții au putut, să fim și noi, nu să dăm cum în alții sub alte nume! Creier îmi mai trebuie și un 50 %, să nu vă simțiți rău 😊Apreciez atenția oricum și să știți că în unitate avem oameni cu potențial care merită să fie apreciați pentru muncă lor! Respect 😊

  1. Ai primit aprobare de la șefa ta să citești și să postezi aici?? Da, sunt oameni ce merită apreciere, dar tu nu ești printre ei. Creier nu ai, gură da. Pliscul mic și pas de defilare, cu onor la geamurile de la etajul 1.

 29. 😂😂😂 Mulțumesc colegu’/colega că m-ați anunțat de propunere, apreciez 😂😂😂Să mă gândesc ce să fac cu banii. Ferească sfântu’ 😁😁😁!! Nici nu iei și deja ți se face și listă cu „motivele”! Ce importanță! 😊Vă spun eu de câte ori merg la baie, cu cine stau de vorbă, pe cine mai sap 🤣🤣🤣🤣 Tinerica de mine! Da’ luați toți 50%, pentru activități deosebite „participarea la tragere în poligon ” . Oricum nimeni nu o să vadă absolut niciodată gunoiul din ograda lui, și dacă nu am spus niciodată nimic despre nimeni am rugămintea să fiu evitată atât în discuții cât și în altă parte! Și la fel dacă cineva are vreo problemă, sunt disponibilă să port o discuție asumată și cinstită. Simt așa…puțin mai multă invidie. Se pare că la noi nu ai voie nici să vorbesti cu cineva, trebuie să te gândesti înainte…oare dacă îl salut pe dl Chițu o să creadă nu știu cine că țin cu nu știu cine, dacă vorbesc cu „soția directorului” iau 50%, pentru ce naiba să te mai complici că doar nu îți trebuie creier să controlezi o geantă. Dar când faci în 4 locuri serviciul( pc1.pc2.vizită.sectie) și ești numai tu, și faci asta că te gândesti si la colege, nu se vede. Imi pare bine, ce să spun, abia acum începi să cunoști oamenii .Dezamăgire! Atât aș putea spune…să fim asumati, cum alții au putut, să fim și noi, nu să dăm în alții sub alte nume! Creier îmi mai trebuie și un 50 %, să nu vă simțiți rău 😊Apreciez atenția oricum și să știți că în unitate avem oameni cu potențial care merită să fie apreciați pentru muncă lor! Respect 😊

  1. Mademoiselle Toma ar fi bine sa Îți ți gura închisă ca dacă o deschizi creezi curent degeaba. Ce zici TU? Ca faci secție? Mă fetiță tu știi ce înseamnă secție? Secție fac băieții de pe secții, tu doar te harjonesti cu colegii. Nu ti-e rușine? Tu muncești în pc-uri și cei care chiar muncesc , ce fac lenevesc pe la dispecerat și sifoneaza. Păcat mica fetiță ca deabia ai început și 3/4 din pușcărie te evita, dar tu în marea ta prostie crezi ca ești apreciată. Mai bine TACI și Îți mai forțezi creierul ala pe care il ai / sau nu, sa facă ceva mai bun, dacă poți.

 30. Ei oameni buni mai veni un psihoanonimus unii se duc altii pândesc pe la colturi,alții stau in cochilie, zice una ,,ce sa ma duc ca stiu eu pt.ce au venit” stati magarilor la calarit ca de aia v au luat de fraieri toata viata înghițit la greu ,domnul Cristi de ce dracu împarti tu zeus 50% după bunul plac ce dracu a făcut polonic de a primit ani la rând, ce face bona filipineză, ce face ala mic si negru si as putea continua. Aaa tu zeus tu stii ca premianți prelucra pe la spate ,fura pe capete ,cresc lighioane pe lângă casa se hrănesc, ghici de unde, de la preacinstitul hot ,așa-i ca nu i vezi ,hai dracu sa furăm toți, dar ăștia îs buni nu?Chiar asa nu i vezi?

 31. Hopa, hopa. ..A venit examinarea psihologica cu chestionare anonime, ce sa facă acum Zeul Gherghel , din pufait, strâmbat și gemut a trecut la zambit sa para mai uman, dar nici asta nu știe sa facă, a uitat de când e director. Domnilor din ANP de câte dovezi mai aveți nevoie sa-l mutați pe zeu, nu va este clar ca el și doamna Cilla căreia nu i-ar lipsi o detașare la Vaslui, oricum chirie îi plătește peste tot si lui Gherghel la fel. Mutații intro pușcărie unde nu pot sa facă ce vor, nu sunt Dumnezei. Noi cei de la M. Ciuc ne-am saturat de ei, dacă considerați ca sunt așa de buni și le dați diplome de excelenta luații la ANP. Toațe instituțiile rad și ne întreabă cum suportam măgăriile acestor eminente care se prezintă politiei (când își bate familia și e beat ca p….) BA TU ȘTII CINE SUNT EU? ?, da domnule știu nu ești un om ca orcare altul când nu ai gradele pe umeri, ești un om frustrat și sociopat. Domnu Csobi nu te supără tu primești bani de pe spatele meu și a altor fraieri care Îți plătim, fi sigur ca nu pentru mult timp. Tu ești lingăul nr. 1 , pana nu erau în SNLP îi denigrai și acum îi aperi cu devotament câinesc sau pisicesc, la asta trebuie sa mă gândesc încă. Mai bine ti-ai vedea de cabinet, dar cum pe partea mediciniei ești nulitate trebuie sa faci ce știi tu mai bine, sa-i p…….. undeva pe cei pe care pana acum îi bârfeai, asta este caracterul unui mare OM și DOMN.

 32. Brrrr ce frig e oare madam de fier ce face o frige in medicale ,poate nu stie ca e verde ,sau e cu lingau premiat la șuetă, oarecum in unitate la ora actuală e o atmosferă normală, o fi de vina psihologicu si dupa iar o iau unii pe aratura îs curios păcat ca unii se cred zmei din basme alo nu suntem o poveste ,heloooo!!

 33. 🙈🙊🙉

  Dragi colegi,
  Atât în timpul discuției, interviului avut cu domnii din cadrul corpului de control al MJ,de la sfârșitul lunii septembrie,cât și azi 31.10.2019 in timpul discuției, interviului cu domnii și doamna psiholog care se află la Penitenciarul M Ciuc trimisi de A.N.P.,de mai multe ori pe toată durata discuției, mi s-a sugerat,recomandat,spus,ca ar trebui să accept,decizia abuzivă și nejustificată dată de dl.director Miklos Zoltan cu privire la „schimbarea din funcție a subsemnatului fără acordul meu și fără să fi solicitat acest lucru „, precizând faptul că încă sunt tânăr, am toată cariera in față,că este o oportunitate de avansare și că ar trebui să fiu recunoscător, mulțumit că am fost propus,selectat(nu știu criteriile) ….etc………bullshit…….(adevărul e că la cele auzite „m-am și umezit un pic” ☺)…..mă scuzați.🤮🤮🤮

  „Munca forțată este interzisă.Termenul muncă forțată desemnează orice muncă sau serviciu impus unei persoane sub amenințare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimțământul in mod liber”.

  Consider că atât corpul de control al MJ,cât și domnii și doamna psiholog trimiși de A.N.P.,ar fi trebuit să identifice problemele din unitate ale personalului,management-ului defectuos,favorizarea unor angajati,nepotismul…..etc…….dar in schimb au venit să încerce o împăcare,o reconciliere . RUȘINEEEEEE!!!!

  STOP ABUZURILOR !!!!!!

 34. Adi, îmi pare rău că ai tras concluzia, ca te poți încadra în una dintre acele categorii. Trebuie sa ai stofa și talent pentru ele. Tu ești un băiat muncitor și cred ca ești printre acei colegi care chiar merita. O spun încă o data, sunt colegi care au primit 50% și pe buna dreptate au meritat asta. Dar nu toți. Asta este sigur. Poți sa discuți cu mine oricând despre aceste lucruri iar dacă cineva se mai simte jignit sa scrie aici și ii voi răspunde, dar cel mai bine sa vina sa vorbim fata în fata.

 35. rugam examinarea psihologica a conducerii unitatii .pentru a nu da loc de interpretare ca s-ar musamaliza ceva ar fi bine sa fie si o comisie de la f.s.s.p. de fata.Parerea mea este ca acesti conducatori numiti de blaga ,nu sunt sanatosi la cap.

 36. Alo Țuca blonda ce te _ai ofensat așa ti se trage de la sala sau de la companie ,pliscu mic nu ti se pare ca te-ai cam buricat !!

  1. Comentariile de aici deranjează și deranjeaza tare, de aceea domnii lideri ai SNLP M. Ciuc pun bani mâna de la mâna sa angajeze un hacker sa spargă site-ul FSSP ca sa vadă cine a scris aici, cine a îndrăznit sa îi deranjeze ca sa ia măsuri. Domnilor ați uitat ca de ani buni suntem un popor democrat, comunismul a picat deși voi continuați sa aveți aceeași atitudine ca atunci. Nu speriați pe nimeni cu spartul site-ului , dar fiti atenti, ca noi suntem, poate sa schimbați rolurile și din ce sunteți ajungeți invers, ajungeți sa priviți de partea cealaltă a gratiilor. Pentru știință ta domnule Csabi și dacă spargi site-ul tot nu vei vedea nimic, adresele sunt șterse automat, deci da 500 euro și așteptăm să te prindem, bine ca te-ai și lăudat pr………..😂😂😂😂😂

   1. Noi cei din SNPP ,nu trebuie să strângem bani să aflăm adevărul,noi avem bani bulangiule ce ești tu „zânbărețule”. Sa trezit femeia din tine,ai tupeu sub anonanim dacă ești corect și ai sânge în instalație scrieți numele.Eu sunt Muntean.

    1. Mi se rupe limba când trebuie să citesc ce scrii. Mai pune mâna pe o carte și citește, că altfel rămâi la fel de ,, anonanim” cum ești! Adevărul doare, ha!

     1. SNPP???, un alt sindicat în Penitenciarul M. Ciuc sau o organizație de analfabeți? 😂😂😂😂Dragi colegi vedeți cine vă reprezintă, va place? Domnilor din conducere acum va dati de ce unii din noi au ales sa nu facă parte din SNPP (SNLP) ar trebui sa nu mai fiți supărați și sa realizați ca nu puteam suporta sa fim conduși de analfabeți, ce sa facem, unii din noi chiar au mers la școală, nu au stat în „anonanim” . Așa ceva ……De la vicelider de sindicat, lasă de dorit……….

    2. Muntean Ioan mare vicelider, un semianalfabet
     (dovada anonanim), pot să îți spun doar:

     „Prostu’ până nu-i fudul, parcă nu e prost destul!”

     Prostul, dacă nu-i fudul,
     Parcă n-ar fi prost destul;
     Are viaţa liniştită
     Fiindcă-i mintea odihnită;

     Orice lucru-i o ispită,
     Este prost, dar şi credul;
     Prostul, dacă nu-i fudul,
     Parcă n-ar fi prost destul;

     Fruntea-i arde ca o plită,
     Neuronu-i un pendul
     Ce se mişcă somnambul
     Cu o mină plictisită;

     Prostul, dacă nu-i fudul.

    3. Domnule Muntean Ioan , sunt indignat cum dumneavoastră în calitate de vicelider al unei organizații sindicale SNPP (SNLP), folosește într-un mod vulgar expresiilor jignitoare, în spațiul public, la adresa unui/unor colegii care își exprimă nemulțumirea/opinia.
     Este regretabil cum un personaj ca dumneavoastră nu este capabili să dea un răspuns concret, diplomatic, la o opinie/nemulțumire.
     Este trist că un personaj ca dumneavoastră crede că are un simţ al umorului bine dezvoltat sau că stăpânește foarte bine gramatica, dar realitatea este că nu sunteți capabili să vă autoevaluați corect competenţele.
     Când crezi că eşti mai bun decât eşti nu poți evolua iar
     încrederea în sine exagerată nu este o calitate, ci un obstacol.

     1. Domnule Ioan nu imi vine să cred ce gafă ați făcut,va dați seama că această postarea o văd o grămadă de oameni . Folosind cuvinte triviale nu faceți altceva decât să vă aruncați în derizoriu .Păi ce o să zică domnii ofițeri pe care tu Ioan îi reprezinți in sindicat ,Snlp sau snpp, că nu inteleg sau nici tu nu mai stii cine esti si ce reprezinti.Ioane, Ioane ce coleg imi esti și te mai și schimb, asta e îți urez succes.

 37. Cât e de bine când putem sa ne spunem oful sub alt nume.Va dați seama cata lume nemulțumita pe plantație,care nu are curaj sa spună nimic?Sa nu ne miram ca treaba e așa cum e,pentru ca tot ce se întâmpla e rezultatul faptelor unora dintre noi.Daca fiecare dintre noi ar fi dat ochii cu Cavalerii mesei rotunde doar pentru probleme reale și sa nu mai lungească vorba,astăzi nu eram aici.Jigodie și cacat in viața asta esti doar când îți dai in gât colegul,dar și mai mare rahat ești atunci când îl asculti pe Radu (de acum am sa folosesc Radu in loc de rahatul) ce-ti spune de unul și de altul.Cum poți crede ca Radu nu zice și de tine la fel sau chiar mai rău?Sa începem topul lui Radu (Topul Rahatilor) cu no 1: Radu-o creatura care cum e prostituata născuta sa se f…..ă așa e el făcut sa linga,dar interesant e faptul ca el cum zice de subofiteri,așa zice și de cei la care sifonează.Cand a murit Halanei îl făcea pe Gherghel in toate felurile,acum îl pupa in cur și ia 50% plus ca s-a cerut la plimbări,acolo a fost dat.Domnule Gherghel ai uitat când te făcea in toate felurile creatura asta? Dacă tu ai uitat noi cei mai vechi,știm!Acum îl ajuți si îl premiezi.
  2-Iorga (Par pe nas,Hommo Sapiens,Gorila,Tiranozaurus Rex)-el face legea in pușcărie.Cum dracu sa pleci la pensie când vezi ca nu te asculta nici deținuții care sunt obligați sa te asculte? Vai de săracii oameni la care ragi zilnic acasă,sa nu mai zicem de săracele doamne asistente care cred ca își ameninta copiii când nu stau cuminți cu “Dacă ești rău vine Iorga!”.Ar trebui căutat in geanta și in buzunare la plecare sa vedeți cum duce acasă pateul de la hoți,asta ca desert,ca de mâncat mănâncă de la ghium de i se împleteste parul de pe nas.
  3-Gal Csaba-veterinarul sovin care ne conduce pe noi și mai nou ii conduce si pe instalați ca doar le face ochelari.Daca vreți sa va faceți dinții ca de cal sau ca a lui Iorga,dar sa va fie decontati ii faceți la nevastă-sa.La pușcărie se știe ca doar nevastă-sa are singurul cabinet stomatologic cu toate actele in regula.In ultimul timp nu are alta preocupare decât sa-l bage pe ăla de a înghițit coada de matura(Antal Tamas)ca asistent și sa-l consoleze pe sandilaul de Bucuri,care și asta ia 50% pe tentative de suicid ca acum e la moda,poate de asta nu vede Ciobi abuzurile.Si da Ciobi,sunt la tine in sindicat…..inca! Mai spionez puțin,apoi plec.
  Nu mai am răbdare sa scriu acum,dar va promit ca nu rămâne niciun Radu(rahat) nedezbătut!

 38. Cu onor SPRE 😉! Am înțeles! Să trăiți!🙂Am atât de multe lucruri frumoase și importante în viața mea încât nu aș putea ajunge la un așa „nivel înalt”. Pentru mine nu există nici măcar un conflict, și nici nu mă joc de-a v-ati ascunselea 😊 . Dumnezeu e sus și vede!🕊 P.S. Multumesc pentru „complimente”!

 39. Din discutiile avute cu unii colegi, cei care au venit in unitate (Corpul de control al MJ, echipa de psihologi) dupa cum se poate observa au dus discutiile spre o conciliere de fapt au incercat probabil sa le spuna,” lasati faceti ca ei, de ce va opuneti ?” toate acestea probabil intr-o ultima incercare din partea lor de a estompa, a nu spune adevarul despre conducerea acestui penitenciar, despre calitatile si aptitudinile conduceri . Dar totodata ei si – au dat seama de problemele reale care exista, atat in management, atitudine, comportament cat si celelalte care nu se vad de marea majoritate a personalului adica decizii abuzive, complicitate, delapidare, jignire, hartuire, sunt infractiuni clare. Asa ceva nu mai poate continua intr-o institutie publica si mai ales in acea institutie care printre unele atributii este si aceea de REEDUCARE a acelor persoane care au savarsit niste infractiuni. DE UNDE TREBUIE INCEPUTA Reeducarea ??
  De la cei custodiati in spatele gratiilor sau din birourile de sus nr.1,2,3, sau din popota unde se transeaza deciziile dictatoriale. Dar o astfel de conducere nu o mai poti reeduca. Un director care a fost informat si primit clar sezizari cu tot ce se intampla , si nu a luat nicio masura cu privire la comportamentul lui Cilo si al lui Gherghel, cand oamenii plangeau de jignirile lui Cilo, intrebati femeile din financiar si de la logistica ? colegelelor din financiar le este frica sa vorbeasca. Si el nu ia nicio masura. Daca nu ai de a face cu el zici ca e baiat de baiat, dar daca ii spui ceva si vrei sa vb cu el, nu poate spune nimic fara sa stie Cilo, nu i a nicio masura din propria initiativa, sigur Nu stie, deci ce fel de director este, Ce este de facut ? A fost pichetare in fata unitatii si el spune ca sunt doar unii nemultumiti ? Cand bucatarul ii spune ca are probleme cu alimentele pentru a face hrana detinutilor, ( ca directiarea Cilo acopera tot si rezolva tot, stie ea, ca bucatarul nu cunoaste carnea ) si la toate astea directorul tace, ba mai mult mai ADUCE si el ceva de acasa sa puna in mancare la detinuti, sa dea gust. Minunatiii, de neinchipuit ! Stop. Nu va bateti joc. Felicitari celor care au curajul si se lupta cu aceast CLAN , nu va lasati domnu Roznov, Chitu, Sindicatul ostil lor, cei din logistica, si toti ceilalti din paza.

 40. Juristule eu sunt ala care îți cara pistolul în pc3 de ani de zile si nu mi ai mulțumit niciodată, nu mai zic de o cafea,

 41. Din pacate SNLP din Ciuc, nu poate sa mai faca nimic, nu ca nu se poate dar nu se vrea, nu are cine, acum rolul filialei este sa-i protejeze pe Miklis, Csilla si pe Gherghel, se vede, ce atitudine a luat la tot ce se intampla, nimic, ba mai mult a primit in sindicat pe cei care a blamat sindicatul si au fost si ” Sunt si acum” impotriva oamenilor. Intrebare, ei ce solidaritate promoveaza ? Problemele din unitate trebuie sa priveasca pe ambele sindicate. Care este rolul unui sindicat ? Sa inchida gura la membri, ce face cand sefii ameninta oamenii si tot asa? Pacat de ce a ajuns SNLP Ciuc.

 42. Sindicatul U.D.M.-rist din m-ciuc pe cale de disparitie ,sa vedem daca lingaul de ciobi se inscrie in sindicatul bun sau ramane la curul lui miklos si alui cila.Ticalosi oameni ……..sa hulesti sindicatul si atunci cand dai de greu sa devii membru.

 43. alta pozna facuta de incompetentii miklos,cila aduc smantana din oras sa faca ciorba de burta la detinuti,din burta necuratata plina de balegar.Zoliko nu sti ca nu este permis introducere in unitate a altor produse in afara de cele cu acte in regula.Daca imbolnaveai detinutii sau sa imbolnavit cila cand a gustat mancarea de aceea a sters-o in medical i s-a aplecat de ciorba de burtica.Zoli nu stiam ca esti si bucatar de meserie

 44. miklos sa propus pentru doua trimestre la 50 la suta dar din pacate nu sa aprobat.Lucrarile de exceptie au fost ca a imbolnavit salariatii datorita stresului.A furat patentul de la tatuca ionel care a avut merite deosebite pentru situatia in care a ajuns unitatea.Intrebarea noastra este ce face ciluka fara chirie sau o duce tatuca la mures?

 45. Mie imi pare rau de oamenii care isi fac treaba ,dar sa blamez sindicatul ,,rau” cum afirmă liderii din snlp sau sindicatul vostru este o mare prostie si un pupincurism de ultima speță.Pai ei ii apara pe Miki ,cila si Gherghel vai si amar cand se vor învârtit roțile, domne domne nu culca cum afirma marea duamna.

 46. Am si eu o intrebare. Doare domnule Miklos cand nu sunteti pe listele cu cei ce primesc 50%? Nu este bai, daca doriti sa iesiti la pensie, folositi din cele primite in ani anteriori. Ajuta.
  Acelasi sfat si pentru doamna Csilla. Si eu l-am primit sfatul, de la cineva foarte bine intentionat. Multumesc.

 47. La revedere cilo draga.La revedere vei pleca.Sa sti cat ne esti tu de draga.Si cat de mult vom regreta.Domnule miklos.Cel care ne-ai condus.I-ti multumim din suflet.Adio si te-ai dus.Domnule gherghelus.Cel care ne-ai indrumat.I-ti multumim di suflet.Adio si-ai plecat.

 48. Bai fraților nu e Ion, refuz sa cred ca e a făcut asemenea afirmatii la adresa zâmbaretului nu ii sta in caracter asa ceva il cunosc prea bine așa-i Ioane ? Nu baga in seama toate rautatile fi diplomat cum te stiu!

 49. NOU! cilip a sesizat comisia de disciplina precum Roznov a servit masa la popota fara sa plateasca.pana aici toate bune,dar in cazul in care se confirma ,ceea ce este imposibil,exista mai multe intrebari……1.de unde ai avut alimente sa prepari portiile de mancare,cand din tabelele cu inscrisii la masa rezulta ca toti abonatii au servit masa.2.inseamna ca si cu alte ocazii ai avut posibilitatea de a prepara si incasa bani pentru portii in plus.3.se confirma cele spuse precum din ratiile detinutilor se prepara portii de mancare la popota care ulterior sunt vandute la negru.Baciule ti-ai dat singur cu tesla in c…e!

 50. La câte prosti vorbește ziua pe secția 1 cred că el e. Păcat, a greșit grav folosind cuvinte triviale dar asta e, fiecare trebuie să își asume ceea ce spune

 51. Bai fratilor mai al dracu ca pe sectia 1 nu se bârfeste .De acolo se da ora exactă,se lanseaza zvonuri se dezinformeaza,se face misto ,caterinca e un fel de stand up comedy .Acolo se pune la cale țara ii la tocat pe sefi pe colegi pe toată lumea iar amfitrionul e omul destept școlit la Sorbona 😀😀😀,sau mai mulți😛

 52. Juristule stai in banca ta, nu te mai laudă cu avera ta nababule. Ai grija de sanatate ,mai ales de cea mintală și nu te mai innfoia ca nu mai speri pe nimeni.Eu ti am zis ca nu iti mai duc praștia sau poate da pe două pateuri ,facem trocu ?😀😀😀

 53. In Penitenciarul Miercurea Ciuc a inceput jihadul. Se fac sesizari la comisia de disciplina pe banda rulanta. Orice jignire, orice abatere de la dispozitii si de la regulamente se lasa cu programare la comisie. Toata lumea acuza pe toata lumea. Fratilor!!! haideti sa ne facem treaba pentru care suntem platiti si angajati in acest sistem. Domnilor sefi!! puneti mana si faceti proceduri de lucru pentru fiecare activitate ce trebuie desfasurata in penitenciar si o sa vedeti ca nu mai sunt abateri si nereguli. Toti vor sti ce au de facut. Incercati si dumneavoastra, stimati sefi, sa va asumati in scris, deciziile pe care le dati si o sa vedeti, ca subalterni nu le lor mai discuta si vor executa intocmai cele prevazute in proceduri. Nu mai merge azi cu un ordin, maine anulat, poimaine iarsi dat. Va mirati ca oameni nu va asculta. Sunteti cate doi-trei sefi intr-un birou, iar pentru o problema fiecare dintre voi are alta rezolvare. Va sfatuiesc, sa va puneti domneavoastra la inceput deacord, sa lucrati dumneavoastra ca si o echipa si apoi sa incepeti sa va coordonati subalterni. Greselile noastre in desfasurarea activitatilor sunt de fapt greselile dumneavoastra si neputinta voastra in coordonarea subalternilor. Deci, cred ca se cuvine , Comisia de disciplina, sa se sesizeze prima data cu privire la incapacitatea dumneavoastra in ce priveste indeplinirea activitatilor prevazute in fisele functiilor pe care le ocupati si apoi sa ne cerceteze pe noi. Parerea mea. Cred ca dupa 26 de ani de activitate in acest penitenciar, pot sa trag aceasta concluzie. Va place, stimatilor, sa luati decizii in ce ne priveste, fara sa ne consultati, fara sa va ganditi ca poate, decizia luata strica bunul mers al activitatilor desfasurate si de ce sa nu o spunem, si starea de spirit a angajatilor. Domnilor, suntem totusi oameni, nu roboti. Avem si noi suflet, greutati si problemele noastre, nu incercati sa ne mai faceti si altele. Chiar daca avem 22 de ani sau 50, suntem la fel, suntem colegi in acest penitenciar. Soarta ne-a adus impreuna. Vrem nu vrem trebuie sa lucram impreuna, sa convietuim impreuna. Domnilor sefi!! va place sa vedeti cum toata lumea se cearta cu toata lumea? Cu ani in urma, se dusese vestea intre penitenciarele din Romania , LA CIUC ESTE CEL MAI BINE, ADEVARATI COLEGI, PRITENI LUCREAZA IN ACEST PENITENCIAR. TOTI SE AJUTA, TOTI SE CUNOST, TOTI PETREC TIMP PLACUT IMPREUNA. Acum, toata lumea urmareste pe toata lumea. Sa vedem cu ce o gresit cutare sa sa-l pot raporta la sef, poate il baga in comisie. Sa va fie rusine. Voi, conducerea sunteti principali vinovati. Nu dati vina pe Fam Bujac, Rosnov, Chitu sau pe cine mai vreti. Sa stiti, pestele de la cap se impute. Schimbativa dumneavoastra, si o sa vedeti ca ne schimbam si noi. In acest conflict existent in PMC, toti suntem vinovati, doar trebuie sa ne recunoastem vina, sa incercam sa punem capat acestor conflicte, sa discutam, sa gasim problemele si rezolvarile. Vine decembrie, o luna in care toti ar trebui sa facem numai bine, sa cautam sa ne bucuram unul de celalalt, sa ne ajutam aproapele. Haideti sa facem primul pas, sa fim iarasi penitenciarul care am fost. Sa ne intelegem unul cu celalalt, sa ne unim si sa ne facem treaba pentru care suntem platiti, sa lasam vrajba si ura. Nu face bine nici la sanatate nici la relatiile interpersonale aceasta stare de spirit care exista azi in PMC. Stiti cine se bucura pentru toate cate se intampla in penitenciar? Persoanele private de libertate. Da, ele. Voi credeti ca ei nu simt ca, ceva se intampla intre angajatii penitenciarului? Sa fiti siguri ca stiu totul. Si despre Blandul Ben si despre Miklos, GC, Csilla chair si Mademoiselle Toma. Voi credeti ca ppl nu observa, cum Iorga, se uita la cate unul din Sindicatul liber, fiind gata sa-i sara la gat? Sau nu aud discutiile de pe sectia I sau cine mai stie de prin care cotloane ale penitenciarului. Haideti sa terminam cu toate acestea, sa dam mana si sa facem pace. Haideti sa ne bucuram unul de altul, sa discutam despre lucruri placute. Sper din tot sufletul ca decembrie sa ne aduca la toti intelepcinue si puterea de a ne recunoaste partea noastra de vina din acest conflict, dorinta de schimbare, forta necesara pentru a pune umarul la crearea unui climat pozitiv de lucru si convietuire in penitenciarul Miercurea Ciuc. Va doresc un decembrie linistit si sarbatori de iarna fericite.

 54. Foarte bine punctat colegu, mai mare ura si mâncatorie ca acum nu a fost niciodată,vreau să te întreba care e treaba domnului jurist Iorga in treaba cu sindicatul e garda de corp expirată a șefilor sau se vede pe vie la Galean sau il cam mănâncă undeva ,da il ajutăm noi daca nu se potolește. ROG LA CALM!!!

 55. Cel mai slab management din toate timpurile la MCiuc. Nici nu are cum să fia altfel când dancila puscariilor și spaima geamurilor conduc după bunul plac. Miklos afla din fluturaș ca e director… Rușine sa va fie! Demisia!

 56. Bavooooo copilașii lui tati sunteti fericiți?A venit moșu la voi mai devreme unii se bucură duo altii solo ,pe cand aveți expoziție de lucrării excepționale ? E cu intrare sau liber nu de alta da poate o dati pe returnela .Toata lumea din povesti e mulțumită ,fata cu parul bălai, zànul ,bona si toate personajele din această poveste care nu e de spus copiilor.Autorii habar n_ am si nici nu ma intereseaza!

 57. Câtă frustrare la unii colegi. Dezolant. Ce este de râs este faza că mulți comentează „strâmb” sub anonimat aici și mâine îți zâmbesc și te salută ca niște buni colegi… Rușine

  1. Rușinos Mariusica mare frustrare cand vezi idioți mici si pupincuristi ca iti zâmbesc in fata si prin spate te bârfesc .Te intreb cum dracu sa nu fii nervos cand Csilla e mare grandomană e șefa peste prosti ea e cu haturile in mana .Dar doamne nu culca mare duamna .Citeste si ia aminte sau poate nu , mai meditează un pic te rog frumos las _o asa!

   1. Nu pot să zic dragă Joker ca nu ai avea dreptate dar și ceea ce am zis eu e adevărat.. Și mai ales trist, dar sa speram că lucrurile își vor reveni dar fără răzbunări și cu multă înțelepciune. Sănătate tuturor.

 58. Nu voi comentați sub anonimat?Pentru voi cei din cartier vă dedic unele versuri din B.U.G
  „La telefon ești tare ca p…a la microfon ”
  Și încă un vers petru voi.
  „La pușcărie sa schimbat ceva?
  DA!
  Dar au rămas același scaune de bulangi”
  .Toți urmaresc acelasi scop să
  atragă câți mai mulți membri în rândul lor.Scopul scuză mijloacele.Dacă credeți că va veni cineva și vă va iubi pentru patriotism, vă înșelați. Totul e o luptă pentru putere.Și proști tot proști.Cei ce jucați la pariuri Aveți grijă la cote?

  1. Bă omule care nu te lasi dus de nas se vede ca pe la școală nu prea ai dat.Folosind cuvinte triviale dând exemple din ce ai dat ca nici nu are rost sa pronunț se vede ce calitate ai.Daca esti șmecher cum te dai stai acolo sa te conducă veterinaru și anonanimusu si pupă in anus in continuare,vezi sa nu faci afte 😆😆😆

 59. nu se mai aude nimic de rezultatele la controalele din m-ciuc. sunt pe o mana !Bani cheltuiti aiurea pe deplasari….rezultate zero

 60. RUSINE! DUPA ATATEA SESIZARI, CONTROALE LA PENITENCIARUL M-CIUC NU S-A LUAT NICI O MASURA IMPOTRIVA CONDUCERII.AU FOST SEMNALATE ATATEA CAZURI DE CORUPTIE,ILEGALITATI,ABUZURI,ETC. SINDICATUL ESTE DOAR PENTRU INCASAT COTIZATII.DE CE NU MERGETI LA A.N.P.,M.J. SAU CHIAR LA GUVERN,PARLAMENT SA CERETI SOLUTIONAREA CAZURILOR RECLAMATE?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *