OUG privind majorarea salariilor cu 1/4, începând cu 1 august, adoptată de guvern

Guvernul a adoptat în ședința de azi 26.08.2022, ordonanța de urgență privind majorarea salariilor cu 1/4, începând cu 1 august. 

Proiectul de act normativ inițiat de Ministerul Muncii prevede că se va acorda o pătrime „din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021”. Mai simplu spus, bugetarii vor primi 25% în plus la salariu, din restul rămas neacordat din legea salarizării bugetare.

Este vorba despre o mărire cu un sfert din diferența până la grila din 2022. Astfel salariile polițiști de penitenciare  vor crește cu aproximativ 150-200 de lei.

Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar va continua demersurile și acțiunile până la câștigarea tuturor drepturilor prevazute de lege pentru polițiștii de penitenciare.

Un răspuns la „OUG privind majorarea salariilor cu 1/4, începând cu 1 august, adoptată de guvern”

  1. Bună seara! Atât timp cât nu faceți acțiuni comune, toate sindicatele.. Asa o sa ne ia la mișto, cu 60_70 de lei! Lăsați Vuvuzeaua și faceți în toate penitenciarele ce au făcut colegii de la Vaslui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *