OUG 34/2023, ordonanța austerității a fost publicată în Monitorul Oficial

În Monitorul Oficial al României, Nr.415 de Luni 15 mai 2023, a fost publicată 👉 OUG nr. 34/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Conform OUG nr.34/2023, în anul 2023, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepția posturilor unice.

Concursurile continuă pentru posturile pentru care s-a afișat rezultatul selecției dosarelor de concurs anterior intrării în vigoare a prezentei ordonanței de urgență se pot continua procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor în vigoare la data publicării anunțului privind concursul.

În cazuri temeinic justificate, prin memorandum aprobat în ședința Guvernului se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante, excepție care dă posibilitatea  deblocării prin memorandum și a posturilor vacante (care nu sunt  unice) de trecere a agenților în corpul ofițerilor (TCO).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *