Ordinul 2588/C/2019 privind plata muncii suplimentare a fost publicat în Monitorul Oficial al României.Se prelungește și aplicarea OMJ nr. 820/C/2015 ce reglementează normele metodologice privind acordarea majorării pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale funcționarilor publici cu statut special și personalului civil din sistemul administrației penitenciare.

În Monitorul oficial al României nr.497/19.VI.2019, s-a publicat, Ordinul privind condițiile de acordare a majorării de 75% din salariul de funcție pentru munca suplimentară prestată în perioada 2019- 2021 peste programul de lucru de către funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, precum și pentru modificarea unor prevederi în domeniul salarizării funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și din Ministrul Justiției și Normelor metodologice privind acordarea majorării pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale funcționarilor publici cu statut special și personalului civil din sistemul administrației penitenciare.

Ministrul Justiției Ana Birchall s-a tinut de cuvant, așa cum promitea în întâlnirile avute cu organizațiile sindicale. În timpul scurt scurs de când a fost numită la conducerea ministerului a dovedit că îi pasă de problemele angajaților din penitenciare si cu mijloacele ce le are la îndemână încearcă si reușește să rezolve o parte din ele. Sperăm ca lucrurile bune pentru personal si sistemul penitenciar să evolueze pe coordonate pozitive, sens în care nu avem probleme sa susținem aceste demersuri cu tot ce putem.

Așteptăm acum să mute ANP și să plătească munca suplimentară necompensată cu timp liber. Spuneau că au o parte din bani și așteptăm să-i plătească. Restul drepturilor am convenit ca vor incepe sa fie platite odată cu rectificarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *